ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ-Μπάτσοι ή Γενίτσαροι?

Προλογίζοντας θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει από μέρους μου καμία πρόθεση να δικαιολογήσω τους μπάτσους. Εξάλλου πρώτος εγώ,βιώνω για περισσότερες απο οκτώ ώρες καθημερινά μια αποπνικτική κατάσταση . Στόχος μου δεν είναι να πείσω τους αναγνώστες αυτού του άρθρου για το πόσο λάθος κάνουν αλλά τους συναδέλφους μου μιας και με την πλειονότητα εξ αυτών είμαι αντίθετος ιδεολογικά.
Επιχειρώ λοιπόν με μια σειρά άρθρων να βάλω στην καρέκλα της ψυχανάλυσης τον ''μπάτσο'' εμβαθύνοντας στην ψυχολογία του ,και ξεκινώντας από την αρχή του κακού,δηλαδή από την πρώτη ημέρα την αστυνομία.
Επίσης για εργονομικούς λόγους θα ήθελα να απαλλάξω το προπατορικό αμάρτημα του μπάτσου ''περί κατασταλτικού οργάνου των λαϊκών αγώνων'' καθότι θεωρώ ότι δημιουργεί κόλλημα στην προσέγγιση και αποπροσανατολισμό από το πρόβλημα.
Στην Ελλάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω από 50000 αστυνομικοί δε μέσος όρος ηλικίας τους δεν υπερβαίνει την ηλικία των 25 ετών!Ειδικότερα στην Αττική ο μέσος όρος είναι πολύ χαμηλότερος.!
Όλοι ανεξαιρέτως έχουμε έναν φίλο αστυνομικό. Παιδιά της εργατικής τάξης συνήθως από Πατέρα Πασοκτζή,Κουκουέ ή Νεοδημοκράτη..σίγουρα εργάτη ή μισθωτό. Πατέρα με εισόδημα μικρότερο-ίσο από αυτό που χρειάζεται ένας φοιτητής για να καταναλώσει το μήνα.Σίγουρα...Έτσι στο αδιέξοδο του αποφασίζει ,να κάνει το παιδί του μπάτσο. Το παιδί τελειώνει τις πανελλήνιες και επιτυγχάνει στην Σχολή της Αστυνομίας με τα μαλλιά του πατέρα να επανέρχονται στο φυσικό τους χρώμα. Ετσι ο νεοεισερχόμενος δεκαεπτάχρονος ή δεκαοκτάχρονος αστυνομικός -εντελώς απολιτίκ σε σημείο που δεν ξέρει πόσα κόμματα έχει η βουλή καλείται να βγει να επιβάλλει την τάξη!
Αν κάτι γνωρίζει σε αυτή την ηλικία είναι Ζήτω η 28 Οκτωβρίου Ζήτω η 17 Νοεμβρίου Ζήτω ο Ρεχάγκελ!
Και εδώ ξεκινάει το πανηγύρι. Το πιτσιρίκι πάει στην αστυνομία αφήνοντας πίσω μια κλάιουσα μάνα η οποία βλέπει την εγκληματικότητα να εκτοξεύεται και ανησυχεί για το σπλάχνο της ,αλλά απο την άλλη βαθιά μέσα της ξέρει ότι η ανεργία και η οικονομική της κατάσταση δεν της δίνει περιθώρια επιλογών. Το παιδί λοιπόν παρακάμπτει την φοιτητική ζωή ,παρακάμπτει την πολιτικοποίηση και το δικαίωμα να γνωρίσει και να επιλέξει ποια ιδεολογία ανταποκρίνεται στα πιστεύω του και έρχεται κατευθείαν αντιμέτωπο με μία σάπια κοινωνια και ένα ακόμα πιο σάπιο πολιτικό σύστημα.Εκεί βρίσκει απέναντι του μια προκατειλημμένη αριστερά,δικαίως μεν,αλλά ο λόγος της είναι δεν είναι καθόλου απλουστευμένος και ξεκάθαρος που δίνει στον δεκαοκτάχρονο ακατέργαστο αστυνομικό την εντύπωση ότι του επιτίθεται προσωπικά. Όλοι τον κατηγορούν και τον μισούν...άραγε γιατί?Και ξάφνου ως σωτήρας του ο Μέγας Ψηφοθηρευτής Ακροδεξιά η οποία πάνω από όλα ''αγαπάει την αστυνομία''.Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις . Αυτοί με αγαπούν σκέφτεται..χωρίς να αναλογιστεί αν τον εκφράζουν τα πιστεύω ή η ιδεολογία αυτή τρέχει να βρει καταφύγιο στους μόνους που τον υπερασπίζονται .Από την άλλη ο βιοπαλαιστής αγωνιστής Πατέρας του-ο ίσως αριστερός Πατέρας που έχει σιχαθεί το πολιτικό σύστημα που δεν του έδωσε το δικαίωμα να σπουδάσει το παιδί του βλέπει μεγαλόσχημους κρατικοδίαιτους Αριστερούς Βουλευτάδες να κάνουν ψηφοθηρία κατηγορώντας το παιδί του ως φασίστα το οποίο παιδί του πληρώνει τις αμαρτίες των πολιτικών τους. Εδώ χρειάζεται ο νεαρός αστυνομικός να δώσει μάχη με το συναίσθημα για να καταλάβει ως εργάτης ότι το συμφέρον σου δεν είναι με την Δεξιά. Χρειάζεται να πείσει τον εαυτό του ότι είναι μαλάκας να πάρει στις πλάτες του τις αμαρτίες και τις πολιτικές όλης της Αστυνομίας και να πει δικαίως η Αριστερά μου επιτίθεται. Χρειάζεται να συμφωνήσει με την Αριστερά που ποτέ δεν έκανε κάτι για να τον προσεγγίσει...όχι για ψηφοθηρία αλλά έστω για αλληλεγγύη στον εργαζόμενο...θέλει δύναμη. Πόσοι από εσάς έχετε αυτή την δύναμη και το απαιτείτε από τον αστυνομικό να μην είναι φασίστας?.Πόσοι θα αντέχετε αυτόν τον βομβαρδισμό από όλη την ελληνική κοινωνία και δεν θα διαλέγατε ως καταφύγιο κάποιους που σας υπερασπίζονται ακόμα και αν ήταν ψεύτες και λαμόγια?Θέλω να επισημάνω ότι ο αστυνομικός πρόσφατα δέχθηκε επίθεση στο μισθό του η οποία ανέρχεται στα 100 ή 150 ευρώ. Θα ήταν λογικό αυτό να τον απομακρύνει από την Δεξιά. Δεν υπάρχει συμφέρον από τον καπιταλισμό όταν σου μειώνουν το 1/8 του μισθού σου.Ουτε οι μπάτσοι είναι μαζόχες.Όσο μαζόχες δεν είναι να χτυπήσουν τον εργάτη πατέρα τους που βρίσκεται απέναντι τους στην πορεία.Τι τον κρατάει όμως στη Δεξιά?...(συνεχίζεται)
ΥΓ:Στόχος δέν είναι να δικαιολογήσουμε τους φασίστες μπάτσους και να τους δεχθούμε όπως είναι αλλά να αποτρέψουμε την προσσέγιση της δεξιάς στους νέους αστυνομικούς

10 σχόλια:

Λουκάς Σταμέλλος είπε...

Σωστά μέχρι εδώ. Περιμένω το δεύτερο μέρος για να τοποθετηθώ εν συνόλῳ. :)

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ προσπαθώ να γίνομαι σαφής αλλά και να μην χαρίζω κάστανα.Αν θέλουμε πραγματικά κάτι να διορθώσουμε

CrashEclass είπε...

Το κείμενό σου είναι πραγματικά δίκαιο και απαλλαγμένο απ' τις παρωπίδες που οι ίδιοι οι μπάτσοι μας έχουν δημιουργήσει.Ίσως είχες κι εσύ κάποτε το μίσος που πολλοί έχουμε γι'αυτούς,αλλά δείχνεις να έχεις "ανέβει level",προσπαθώντας να μπεις στο τριπάκι τους.Δεν ξέρω όμως αν αξίζουν αυτή την αντιμετώπιση...
Περιμένω κι εγώ τη συνέχεια...

ComradeC είπε...

Εγώ θα (γκρινιάξω λίγο πρώιμα ίσως και θα)επισημάνω μονάχα οτι έχεις κάνει ήδη αρκετές παραδοχές, εσφαλμένες κατά την γνώμη μου. Το πρόβλημα με τις εσφαλμένες παραδοχές είναι οτι δεν συνηθίζουν να καταλήγουν σε "σωστά" συμπεράσματα.

Θα περιμένω και εγώ το δεύτερο μέρος.

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη?περιμενω να ακουσω ενστασεις γιατι θα μαζευτουν πολλα για αναλυση μετα

yX είπε...

Βασική μου ένσταση είναι ότι μιλάς για ένα κομμάτι της αστυνομίας.

Υπάρχει και το άλλο, με ανάποδη διαδρομή. Δηλαδή, δε μπήκαν στην αστυνομία κι εκεί έγιναν φασίστες, ακροδεξιοί κτλ, αλλά ήταν ακροδεξιοί φασίστες κτλ και γι' αυτό μπήκαν στην αστυνομία.

Συμφωνώ με τη λογική σου, ότι πρέπει να ερευνηθεί το τι μπορεί και πρέπει να γίνει με τους αστυνομικούς που δεν εκφράζονται από Κορκονέες, Ζαρτινιέρες κτλ.

Αλλά μην παραβλέπουμε και τους άλλους, αγιοποιώντας το σώμα...

Αntidrasex είπε...

Θα συμφωνήσω λίγο με τον ComradeC και τον Υχ:
Νομίζω ότι η παραδοχή "απολιτικ παιδιά φτωχών βιοπαλαιστών" είναι αρκετά απλουστευτική.
Από την άλλη, εσύ είσαι μέσα στο σώμα, εγώ είμαι απ'έξω.
Δεν θεωρώ συνολικά την προσέγγιση σου λάθος, έχεις δίκιο σε αυτά που λες, απλά δεν είμαι σίγουρος πόσο γενική είναι η παραδοχή.
Επίσης, και ο μέσος όρος ηλικίας που δίνεις, δεν ξέρω πόσο σωστός είναι -εκτός αν μιλάς για τους μπάτσους που είναι στον δρόμο, οπότε πιθανότατα είσαι σωστός.
Σίγουρα είναι ενδιαφέρον το άρθρο, και περιμένω την συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΤΕΤΕ .ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΥΣΙΩΔΕΣ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

μαχαιρης είπε...

...........παιδι μου.......πριν συνεχισεις ΑΚΟΥ ΖΗΣΕ ΔΙΑΒΑΣΕ ΡΩΤΑ ΜΑΘΕ.....ΟΧΙ αυτα που σου κανουν οι αλλοι αλλα ....ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΘΗΣ να κανεις στους αλλους και αν ολα αυτα αξιζουν τον..μειωμενο μισθο σου...

Ανώνυμος είπε...

σχόλια αυτου του τύπου μαχαίρη ΄τα βρίσκω αρκετά γραφικά και θα χρειαστει δυο σελιδες να απαντησω.δεν μπαινω σε αυτην την διαδικασια γιατι θα χασουμε το δασος