ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Θα έχουμε πόλεμο. Στ' αλήθεια!

Την Τετάρτη, 28 Απριλίου, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Τάσος Τέλλογλου δημοσίευσε ένα άρθρο στο protagon.gr. Το άρθρο έχει τίτλο "Το τίμημα της εκλογής" και αναφερόταν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το καλημέρα η κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου λόγω της κρίσης. Το άρθρο καθ' εαυτό δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Αλλά σε μία παρέμβασή του στα σχόλια των αναγνωστών (όπου υποστήριζε την ανάγκη δημιουργίας μίας κυβέρνησης "εκτακτης ανάγκης" κατά τα πρότυπα του 1974), ο κ. Τέλλογλου διατύπωσε την εξής άποψη:

Κατ αρχήν γραφω "βασικό κορμό" το ΠΑΣΟΚ, αρα δέν θα είναι μόνο ΠΑΣΟΚ .Το ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε τον Οκτώβριο για να εφαρμόσει μία αλλη πολιτική απο αυτή που τώρα χρειάζεται ο τόπος. Το ΠΑΣΟΚ δέν διαθέτει δημοκρατική νομιμοποίηση για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα .Να κάνουμε εκλογές; Δέν είμαστε αυτόχειρες. Αρα τι μένει; Μία κυβέρνηση σαν και εκείνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Ιούλιο του 1974, απο όλους τους πολιτκούς χώρους .Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να εχει εκτακτες εξουσίες, για να το πώ πιο απλά η χώρα είναι σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης χωρίς δικτατορία αλλά ορισμένα αρθρα του συνταγματος πρέπει να βγούν "εκτός" η να ερμηνευτούν ανάλογα. Εκδηλώσεις σαν κι εκείνες του ΠΑΜΕ στον Πειραιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα κηρύσσονται αμέσως παράνομες με διαδικασίες αυτοφώρου, πρέπει να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας αλλά και της διαμαρτυρίας σε ευαίσθητους τομείς (π.χ. πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, απεργία εκπαιδευτικών μέσα στις εξετάσεις). Στο Βέλγιο πρίν μερικά χρόνια μία τετοια κυβέρνηση συναπισμού προχώρησε σε αναστολή ορισμένων συνταγματικών διατάξεων για ενα διάστημα. Ο κ Παπανδρέου είναι ακατάλληλος για να ηγηθεί μιας τετοιας κυβέρνησης "εθνικής ανάγκης", μπορεί να είναι αντιπρόεδρος της και υπουργός των Εξωτερικών αλλά επικεφαλής πρέπει να είναι κάποιος που να μην διστάζει μπροστά σε οποιο κόστος. Η μόνη προυπόθεση που θέτει η κοινωνία είναι να μοιραστεί το βάρος δίκαια.

Με απλά λόγια, ο κ. Τάσος Τέλλογλου προτείνει ευθαρσώς μία "νομιμοποιημένη" χούντα, μία κατάλυση του συντάγματος έτσι ώστε η ίδια ομάδα ανθρώπων που οδήγησε την οικονομία της χώρας στην κατάρρευση να μπορέσει ανενόχλητη να διαχειριστεί την κρίση με τον τρόπο που αυτή θεωρεί καλύτερο, καταπνίγοντας κάθε φωνή διαμαρτυρίας. Δεν το υποννοεί. Το λέει ξεκάθαρα! Και μάλιστα, το δικαιολογεί λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα. Φαίνεται ότι στο μυαλό του κ. Τέλλογλου, η αλλαγή κυβέρνησης χωρίς εκλογές είναι δημοκρατικά νομιμοποιημένη διαδικασία.

Η ιδέα της κυβέρνησης "εθνικής ενότητας" δεν είναι νέα. Είχε αρχίσει να εμφανίζεται προεκλογικά, αλλά η μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου ανέστειλλαν τις όποιες συζητήσεις. Τώρα όμως, με τα πράγματα να δυσκολεύουν και τον λαό να αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι η κρίση στην οποία εισέρχεται η χώρα θα είναι μακροχρόνια και επίπονη, η συζήτηση φαίνεται να έχει ξαναρχίσει στα παρασκήνια.

πηγή: Salata TV

6 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Δεν είναι τυχαία η επίθεση που έχει εξαπολύσει ο ΣΚΑΙ το τελευταίο διάστημα αλλαγή ρότας του, η μήπως το ξεβράκωμα του, έδωσε σημεία γραφής και λόγου απ΄όταν μετακόμισε ο διοικητής της ΕΡΤ στο κανάλι,μαζί με όλο του τον συρφετό, έτσι για να ολοκληρωθεί το παζλ και να εκφραστούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα οι απόψεις που για χρόνια σέρνονταν στους διαδρόμους του Φαλήρου και με δειλία εκφράζονταν από τους δεξιούς ψαλτάδες. Με τον Μπάμπη να σέρνει τον χορό, με τον Άρη να μασάει τις παπαριές του,την κυρά Κατίνα,την πρώην..όμορφη μεγαλοκοπέλα και τον Παπαχελά στο πόντιουμ να προσπαθεί να συντονίσει και να διευθύνει την Ορχήστρα των αποβλήτων. Είναι τυχαία η προβολή του Βγενόπουλου που δηλώνει ότι "όχι δεν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική αλλά βεβαίως μαζί με άλλους θα μπορούσε με τις γνώσεις του να βοηθήσει!!!" Είναι τυχαία η παρουσίαση των τριών
καμπαλέρο της οικονομίας στην προχθεσινή εκπομπή του Παπαχελά.
Νάτο λοιπόν τώρα και το υστερόγραφο
του Τέλογλου. Ρε σεις μας παίρνουν φαλάγγι τι διάβολο μας ρίχνουν στο νερό που πίνουμε. ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΧΆΣΟΥΜΕ ΤΊΠΟΤΑ

29 Απριλίου 2010 11:46 μ.μ.

Αntidrasex είπε...

Μα απολύτως ΤΙΠΟΤΑ δεν έχουμε να χάσουμε.

Salata TV είπε...

...παρά μόνο τις αλυσίδες μας, μην ξεχνάτε!

HappyHour είπε...

Η κυρα Κατίνα ποιά είναι, η Ακριβοπούλου;

Ανώνυμος είπε...

Εξέγερση εδώ και τώρα, ή αυτοί ή εμείς - Διαδώστε το:

Από την Τετάρτη κατάληψη του κέντρου της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων


http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=110417278999703

Ανώνυμος είπε...

Όλοι στους Δρόμους! Σαν τα πρόβατα..όλοι στου δρόμους για να σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι..όλοι στουσ δρόμους για να ΄χανουν τα παιδιά κι άλλες σχολικές ώρες..όλοι στους δρόμους για να χάνονται κι άλλα μεροκάματα..όλοι στου δρόμους..κι αυτοί που τόσα χρόνια δουλεύουν αλλά κι αυτοί που κάνουν ότι δουλεύουν κι απλά θέλουν επιδόματα για να πίνουν καφέδες..όλοι στους δρόμους..και τα 20σαχρονα που δεν έχουν προλάβει ακόμα να δουλέψουν αλλά θέλουν να γίνουν διευθυντές με την πρώτη! τόσο δύσκολο ειναι να παραδεχτούμε πως φταίμε, πως αγαπάμε τη δωροδοκία, το ρουσφέτι, το καθησιό?! Δεν τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι..ας αφήσουμε λοιπόν όσους πραγματικά ζημιώνονται να απεργήσουν κι ας σταματήσουμε την προπαγάνδα. Δεν μας αρέσει που ο κύριος Τέλογλου μίλησε για συνεργατική κυβέρνηση γιατι θεωρούμε ότι το κράτος δεν είναι σε κατάσταση ανάγκης..είμαστε ακόμη κολλημένοι στα χρώματα (πράσινο, μπλε, κόκκινο). Γιατί είμαστε ελληνάρες όπως λέμε..κι ο Έλληνας δεν μπαίνει σε καλούπι..ασ αφήσουμε λοιπόν κι άλλους αθώους να πεθάνουν επειδή ανάμεσα μας κυκλοφορούν δολοφόνοι που εμείς καλύπτουμε! Ας αφήσουμε λοιπόν τους λαϊκισμούς κι ας πιέσουμε σωστά τις κυβερνήσεις να κάνουν τη δουλειά τους και να δώσουν τη σκυτάλη σε νέους που δεν έχουν βαφτεί με κανένα χρώμα. Αυτό το κράτος είναι σάπιο κι εσείς επιμένετε να μη το βλέπετε και να τα ρίχνετε πάντα στους αλλούς, στους πολιτικούς, στους πλούσιους, στους δυνατούς..έχει καταντήσει αήδια..και πια δεν ντρέπομαι που είμαι Έλληνας, ντρέπομαι που είμαι νεοέλληνας..