ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2009

H κουκούλα έγινε...σκούφια

Από enet.gr


Εξαγοράσιμες και με αναστολή οι ποινές - Απέσυρε και τη διάταξη για τις πρόωρες αποφυλακίσεις, ο Ν. Δένδιας.

Η κουκούλα έγινε...σκούφια

Τιμωρούνται μόνο οι επιθέσεις κατά αστυνομικού, πυροσβέστη και υγειονομικού υαπαλλήλου

Απέσυρε ο Ν. Δένδιας από το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που ψηφίστηκε και επί των άρθρων, τη διάταξη που στερούσε από συλληφθέντες «κουκουλοφόρους» τη δυνατότητα μετατροπής της ποινής τους σε χρηματική ή τη δυνατότητα αναστολής.

Υπέρ της απόσυρσης, μάλιστα, τάχθηκε στην επιτροπή της Βουλής και ο ΛΑΟΣ, χαρακτηρίζοντας υπερβολικά αυστηρές τις διατάξεις. "Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποια παιδιά παρασύρονται", υποστήριξε και η Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αποδεχόμενος τις ενστάσεις της εισηγητού του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη, άλλαξε και την παράγραφο που αφορά τις επιθέσεις με ...κουκούλα, που επιφέρουν βαριά σωματική θανατηφόρα βλάβη εναντίον δημοσίου υπαλλήλου, εν ώρα υπηρεσίας. Έκανε συγκεκριμένο ότι οι αυστηρές ποινές θα επιβάλλονται μόνο για τις περιπτώσεις αστυνομικών, πυροσβεστών και υγειονομικών υπαλλήλων (ΕΚΑΒ).

Απαντώντας, δε, στις αιτιάσεις της Λ. Κανέλη και του Θ. Δρίτσα ότι οι ρυθμίσεις για τους κουκουλοφόρους μπορεί να αποτελέσουν "άλλοθι" για την καταστολή των διαδηλώσεων και των κινητοποιήσεων, σημείωσε χαρακτηριστικά: "Οι διατάξεις αυτές, που σε άλλες χώρες είναι αυστηρότερες, πάντα υπηρέτησαν την φιλελεύθερη άποψη για την κοινωνία και την εξέλιξη της πολιτικής ζωής, είτε στην Γερμανία για την προστασία από την αναβίωση του ναζισμού, είτε στις ΗΠΑ, όπου η κουκούλα είναι συνδεδεμένη με την Κου Κλουξ Κλαν".

Ταυτόχρονα ο κ.Δένδιας, μετά τις αιτιάσεις των μελών της επιτροπής ότι ¨παουφυλακίζει πρόωρα τους μεγαλέμπορους ναρκωτικών", απέσυρε και τη διάταξη που προέβλεπε ότι οι καταδικασθέντες μπορούσαν να αποφυλακιστούν έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής τους.

1 σχόλιο:

yX είπε...

...και φυσικά, λίγο καιρό μετά, θα λέει ότι είναι άτεγκτος και φανατικός οπαδός της δικαιοσύνης, και θα φέρνει για παράδειγμα τους νόμους αυτούς. Και ο λαός θα ξεχάσει ότι οι δικές του εισηγήσεις ήταν άλλες, και αναγκάστηκε να τα μαζέψει μετά από πιέσεις...

Είμαστε ο λαός-χρυσόψαρο!