ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2009

Επίθεση της Δανέζικης αστυνομίας σε εκκλησία για να βγάλει ιρακινούς πρόσφυγες

Σε όλες τις χώρες τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν

(Αντιγραφή από το NEWS247.gr)

Επίθεση της αστυνομίας σε εκκλησία

14 Αύγουστος 2009
Επιμέλεια: Στράτος Μωραΐτης

Βίαιες σκηνές εκτυλίχθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας μέσα και έξω από την εκκλησία Brorson στην Κοπεγχάγη, όπου είχαν βρει καταφύγιο, από το Μάιο, ιρακινοί πρόσφυγες, με τη σύμφωνη γνώμη του παπά της εκκλησίας. Διμοιρίες των δανέζικων ΜΑΤ, μη σεβόμενες οποιαδήποτε λογική θρησκευτικού ασύλου ή ιερού χώρου εισέβαλλαν στην εκκλησία και συνέλαβαν βίαια 18 πρόσφυγες, επιτρέποντας να παραμείνουν μόνοι οι γυναίκες και τα παιδιά.


Δεκάδες διαδηλωτές οι οποίοι είχαν κυκλώσει την εκκλησία σε συμπαράσταση των προσφύγων προσπάθησαν, ξαπλωμένοι στο έδαφος, να εμποδίσουν ειρηνικά την επιβίβαση των προσφύγων σε αστυνομικό λεωφορείο, με αποτέλεσμα να εκτυλιχτούν σκηνές αγριότητας με πολλούς τραυματίες από χτυπήματα γκλομπς και τη διάλυση της διαμαρτυρίας με χημικά και ασφυξιογόνα.


Περίπου 60 Ιρακινοί, των οποίων η αίτηση πολιτικού ασύλου έχει απορριφθεί από τις δανέζικες αρχές αναζήτησαν άσυλο στην εκκλησία, έπειτα από συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα στο Ιράκ και τη Δανία για απέλαση όσων προσφύγων απορρίπτονται οι αιτήσεις παραμονής. Όμως, οι ιρακινές αρχές αρνούνται ότι έχουν συμφωνήσει στον αναγκαστικό επαναπατρισμό όσων δεν το επιθυμούν και των οποίων οι αιτήσεις δεν έχουν γίνει δεκτές.


Η επίθεση της αστυνομίας μέσα στην εκκλησία έχει ξεσηκώσει διεθνή θύελλα αντιδράσεων, όπως και στο εσωτερικό της Δανίας. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του τέως πρωθυπουργού της χώρας και νυν μέλους του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Poul Nyrup Rasmussen, ο οποίος δήλωσε: «Είμαι βαθειά σοκαρισμένος για τον κυνισμό της δανέζικης κοινωνίας. Σοκάρομαι στην ιδέα της αντίδρασης των Ηνωμένων Εθνών ως προς τον απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο φερόμαστε σε αυτούς τους ανθρώπους».


Εντωμεταξύ σήμερα πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις συμπαράστασης σε 5 πόλεις της Δανίας. Υπολογίζεται ότι στη συγκέντρωση στην Κοπεγχάγη συμμετείχαν τουλάχιστον 20.000 άτομα.


Τέλος, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι 18 μετανάστες που συνελήφθησαν μέσα σε εκκλησία της Κοπεγχάγης, ξεκίνησαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απεργία πείνας και δίψας. Σύμφωνα με συγγενείς τους που επικοινώνησαν μαζί τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν την απεργία έως το τέλος, εωσότου ξανασμίξουν με τις οικογένειες τους.


Video με στιγμιότυπα από την επιχείρηση της αστυνομίας εντός κι εκτός της εκκλησίας


Video με στιγμιότυπα από την βίαιη επίθεση της αστυνομίας σε αλληλέγγυους διαδηλωτές


Video με στιγμιότυπα από τις διαδηλώσεις


(Με πληροφορίες από Politiken.dk και Enhedslisten.dk)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΠΛΑΝΗΤΑΣ είπε...

Γειά σας αλάνια. Μόλις βρήκα το blog και άρχισα το διάβασμα. Συνεχίστε να μιλάτε, να φωνάζετε όπου χρειάζεται για να αλλάξει αυτός ο αβίωτος βίος.

Ανώνυμος είπε...

GIA THN HLHKIA SOY KALH KAI H MALAKIA SOY