ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

Ελλάδα: Οι διαδηλώσεις να αστυνομεύονται με υπευθυνότητα

Καθώς τα γεγονότα κατά τις βίαιες διαδηλώσεις που συγκλόνισαν την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες βρίσκονται πλέον υπό αστυνομική και δικαστική έρευνα, η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει έκκληση στις ελληνικές αρχές να αδράξουν την ευκαιρία και να αντιμετωπίσουν τα χρόνια προβλήματα αστυνόμευσης.

Σε σύντομη έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα διεθνώς, με τίτλο Ελλάδα: Καταγγελίες για καταπατήσεις κατά την αστυνόμευση διαδηλώσεων, η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει μοτίβα παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν, σύμφωνα με ισχυρισμούς, από αστυνομικούς εναντίον πολιτών και περιλαμβάνουν υπερβολική χρήση βίας και πυροβόλων όπλων, βασανιστήρια ή άλλες μορφές κακομεταχείρισης, αυθαίρετη κράτηση και στέρηση της άμεσης πρόσβασης σε δικηγόρους.

© Κώστας Τσιρώνης

Δείτε το Δελτίο Τύπου

Δείτε την Έκθεση

Ανάλαβε δράση

4 σχόλια:

-=SAVE IMAGINOS=- είπε...

Έχει καιρό να αφήσει σχόλιο το γλου γλού σας. Δεν πάει κανείς στις παραλίες να δει αν έπαθε τίποτα;

RiotWolf είπε...

«Οπλίζεται σαν αστακός» η ΕΛ.ΑΣ

Με πυρίμαχες στολές, διασπώμενες χειροβομβίδες καουτσούκ, αλεξίσφαιρα γιλέκα, σκυλιά, επιπλέον περιπολικά και μηχανές μεγάλου κυβισμού, νέα ηλεκτρονικά συστήματα, αλλά και όχημα καταιονισμού εξοπλίζεται σύντομα η ΕΛ.ΑΣ. Με σημαντικά κοινωνικά μέτωπα να μένουν ανοιχτά, η κυβέρνηση φαινεται να φοβάται...

Τέλη Αυγούστου αναμένεται να έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. το όχημα καταιονισμού που έχει παραγγείλει –πιο γνωστό ως «κανονάκι»- από το οποίο θα εκτοξεύεται νερό εναντίον διαδηλωτών. Την ίδια περίπου περίοδο, η ελληνική αστυνομία θα παραλάβει και τα 10 πρώτα αστυνομικά σκυλιά, τα οποία υποστηρίζει ότι θα συνοδεύουν αστυνομικούς σε πεζές περιπολίες, αλλά, θα χρησιμοποιηθούν και στα γήπεδα.

Μέχρι το τέλος,του 2009, θα έχουν παραδοθεί και 600 νέα περιπολικά που έχει παραγγείλει η ΕΛ.ΑΣ. αλλά αναμένεται να ολοκληρωθεί και η παράδοση 210 μηχανών μεγάλου κυβισμού, που θα χρησιμοποιηθούν για την αστυνόμευση αστικών περιοχών εκτός του κέντρου της Αθήνας από ομάδα ανάλογη της «Δέλτα».

Στο μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα υπεγράφη σύμβαση που προβλέπει την κατασκευή 4.000 πυρίμαχων στολών, οι οποίες θα διατεθούν σε άνδρες των ΜΑΤ και άνδρες της ομάδας «Δέλτα». Επίσης, 4.000 νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα, τα οποία θα είναι πολύ πιο ελαφριά συγκριτικά με τα υπάρχοντα και θα παρέχουν προστασία από όλα τα πυροβόλα όπλα χειρός, θα δοθούν σε άνδρες της ελληνικής αστυνομίας. Σημειώνεται δε ότι από τον Φεβρουάριο υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο πέραν των πυρίμαχων στολών και των αλεξίσφαιρων γιλέκων, προβλέπει την προμήθεια των δυνάμεων καταστολής με κινητά φράγματα κατασκευασμένα από αλεξίσφαιρο τζάμι.

Μέσα στη φετινή χρονιά αναμένεται να αγοραστεί και ένα νέο σύστημα αυτόματης αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, το οποίο αρχικά θα παραλάβει η Διευθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ο σχεδιασμός όμως προβλέπει ότι στο μέλλον θα εγκατασταθεί σε όλους τους συνοριακούς σταθμούς, στα αστυνομικά τμήματα αλλά και στα περιπολικά οχήματα. Ένα παρόμοιου τύπου ηλεκτρονικό σύστημα αναμένεται να εγκατασταθεί στα περιπολικά για τον εντοπισμό κλεμμένων ΙΧ.

RiotWolf είπε...

Υπό δοκιμή βρίσκονται και οι διασπώμενες χειροβομβίδες καουτσούκ, οι οποίες βρέθηκαν στην επικαιρότητα μετά την περιβόητη γνωμοδότηση του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά. Ο κ. Σανιδάς είχε αποφανθεί: «Οι αστυνομικοί στους οποίους έχει ανατεθεί η φύλαξη στόχων είτε αυτοί είναι πρόσωπα, είτε κοινής ωφελείας εγκαταστάσεις στις οποίες περιλαμβάνονται αναμφιβόλως όλα τα δημόσια κτίρια, προκειμένου να εκπληρώσουν το ανατεθέν σ’ αυτούς καθήκον και εντεύθεν την αποστολή τους, ως αστυνομικοί, εφόσον λαμβάνει χώραν επίθεση είτε κατά προσώπων με όπλα (πυροβόλα όπλα, βόμβες μολότοφ, εκρηκτικούς μηχανισμούς, ρόπαλα, λοστούς κ.λπ.) με σκοπό την αφαίρεση ζωής ή τον τραυματισμό τους είτε κατά εγκαταστάσεων κοινής ωφελείας, στις οποίες περιλαμβάνονται όλα τα δημόσια κτίρια, με βόμβες μολότοφ, εκρηκτικές ύλες, εμπρηστικούς μηχανισμούς, κ.λπ. με σκοπό τον εμπρησμό και εντεύθεν την καταστροφή τους ή αυτοτελώς την καταστροφή τους, επιτρέπεται αλλά και επιβάλλεται, εν όψει της αποστολής και του καθήκοντός τους να κάνουν χρήση των χειροβομβίδων, οι οποίες κατά την έκρηξη διασπώνται σε μικρά τεμάχια από καουτσούκ (σ.σ. χειροβομβίδες κρότου - λάμψης) και οι οποίες δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των θανατηφόρων μέσων ούτε προκαλούν σοβαρές σωματικές βλάβες, με σκοπό να αποκρούσουν την επίθεση και να προστατεύσουν τη ζωή των προσώπων και την ακεραιότητα των κοινής ωφελείας εγκαταστάσεων και των δημόσιων κτιρίων» αναφέρει στη γνωμοδότηση του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Το συμπέρασμα δε για το ότι οι χειροβομβίδες αυτού του τύπου δεν προκαλούν σωματική βλάβη το είχε βγάλει από τη διαβεβαίωση της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζοντας πως προκαλούν μόνο «σοκ αδρανοποίησης», το οποίο αναγκάζει τον επιτιθέμενο να σταματήσει την επίθεση.

Εκτός όμως από την ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. με νέους εξοπλισμούς, η κυβέρνηση φαίνεται να μελετά και την επιπλέον ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής, καθώς πολλές είναι οι εισηγήσεις για την αύξηση της δύναμης των ΜΑΤ, με τη δημιουργία περισσότερων διμοιριών.

Πηγή: Καθημερινή

Ανώνυμος είπε...

A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片