ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009

Σιγά μην κλάψει, σιγά μη φοβηθεί:

Αντιγράφω από το tvxs.gr:

Η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, μία εκ των έξι καταζητούμενων για την υπόθεση του Χαλανδρίου, με επιστολή της στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» απαντά στις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη αλλά και σε όσα γράφτηκαν για τη «γιάφκα» και τους συγκατηγορούμενούς της. «Δεν εμφανίζομαι, γιατί δεν προτίθεμαι να γίνω βορρά στις ασφαλίτικες φιλοδοξίες για παράσημα και όχι επειδή σχεδιάζω ενέργειες», επισημαίνει.Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα αποφάσισα να δημοσιοποιήσω τη θέση μου σχετικά με την υπόθεση που κατηγορούμαι, υποστηρίζοντας πρώτα και πάντα την πολιτική μου ταυτότητα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την ημέρα που η αστυνομία έκανε την έφοδό της στην υποτιθέμενη γιάφκα στο Χαλάνδρι, συνέλαβε τέσσερα άτομα. Τα τρία αυτή τη στιγμή βρίσκονται έγκλειστα σε διάφορες φυλακές, ενώ το τέταρτο αφέθηκε. Στα δελτία επικρατεί κλίμα τρομοϋστερίας, ενώ οι δημοσιογράφοι στα πρόθυρα του εμφράγματος, ορύωνται και αναπαράγουν φαντασιόπληκτες ιστορίες τρόμου. Οργιάζουν και φαντασιώνονται πράγματα για τα οποία, όχι μόνο στοιχεία δεν έχουν, αλλά ούτε καν ενδείξεις. Αμέσως μετά εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για έξι ανθρώπους που τα αποτυπώματά τους βρέθηκαν στο σπίτι και σε αντικείμενα μέσα σε αυτό, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με την εν λόγω υπόθεση (πόρτες, παράθυρα, εφημερίδες, σακούλες, κιθάρες) ή στηρίχτηκαν στην παρουσία των οχημάτων τους έξω από το σπίτι.

Είναι προφανές ότι η αστυνομία έπραξε έτσι για να ικανοποιήσει την ανάγκη της τότε κυβέρνησης να δείξει ότι παράγει έργο, έστω και την τελευταία στιγμή της προεκλογικής εκστρατείας. Θα ήταν καταστροφικό η οποιαδήποτε κυβέρνηση να κατέβει από το σανίδι αφήνοντας πίσω της μια θητεία γεμάτη σκάνδαλα και διαφθορά και χωρίς καμία επιτυχία, έστω και φαινομενική. Γι’ αυτό αποφάσισαν ότι πρέπει να βαφτίσουν το σπίτι «γιάφκα», την παρέα «οργάνωση» και τα άτομα που πήγαιναν στο σπίτι αδίστακτους βομβιστές και να τους στείλει φυλακή, μπας και πείσουν κανέναν ότι παράγουν έργο. Μετά από κάποιες μέρες ανέλαβε ο επόμενος. Ο Μ. Χρυσοχοίδης, υπουργός που κατέχει το πιο «σεβαστό προφίλ» στα μάτια της κοινής γνώμης και τη «μεγάλη επιτυχία επί 17Ν», δεν είναι δυνατόν τη δύσκολη στιγμή της καριέρας του να κάνει λάθη. Και αρχίζει πάλι το παραλήρημα....

Μπορεί η Ν.Δ. να υποτίθεται πως εξάρθρωσε τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά το ΠΑΣΟΚ μόλις ανέβηκε, μέσω αυτής της οργάνωσης βρήκε και την άκρη του νήματος για όλο το σύμπλεγμα της τρομοκρατίας. Και ο πυρετός άρχισε να ανεβαίνει... Με μια φωνή (όπως πάντα άλλωστε) μπάτσοι και ΜΜΕ αναγγέλλουν με πάσα βεβαιότητα ότι εμείς οι έξι πραγματώσαμε τα τελευταία χτυπήματα, ότι έχουμε σχέσεις με όλες τις οργανώσεις, ότι γνωρίζουμε άτομα...

Ενώ λένε ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο να κρυβόμαστε μαζί με τους τρεις επικηρυγμένους συντρόφους, να κάνουμε ληστείες και να σχεδιάζουμε τα επόμενα χτυπήματα όλοι μαζί. Τώρα που τα συμπέραιναν όλα αυτά... Μάλλον οι μπάτσοι βλέπουν το «CSI MIAMI» και μετά δίνουν πληροφορίες στα αστυνομικά δελτία. Κανονίστε να σοβαρευτείτε λίγο, γιατί έτσι δε γίνεται δουλειά...

Επίσης καθοριστικό ρόλο στην έκδοση του εντάλματός μου είχε το γεγονός ότι η αστυνομία γνωρίζει τη σχέση μου με τον αναρχικό χώρο, λόγω της σύλληψής μου τον Ιανουάριο σε επιχείρησή τους σε σπίτια των Εξαρχείων, μετά την επίθεση του ΕΑ στο υπουργείο πολιτισμού. Και τότε για να μπουκάρουν, ισχυρίστηκαν ότι ήμασταν ύποπτοι (λόγω της τοποθεσίας του σπιτιού μάλλον) και αφού δεν βρήκαν τίποτα, για να μην γυρίσουν με άδεια χέρια, με συνέλαβαν (με άλλα δυο άτομα) για άσχετο λόγο. Μπορεί το δικαστήριο τότε να με αθώωσε, αλλά αυτό στάθηκε μεγάλο συν στα χέρια της αστυνομίας για να μπορέσει να με κατηγορήσει και σήμερα, μιας και με θεωρούσαν πλέον σεσημασμένο άτομο.

Και έτσι, λοιπόν, όλοι μαζί οι άρρωστοι κάνουν συνειρμούς και βγάζουν λάθος συμπεράσματα. Εγώ πάντως αυτό που έχω να τους πω, είναι να κλείσουν το στόμα τους, γιατί βάζω τα γέλια κάθε φορά που τους ακούω να λένε πως κανείς δεν εμφανίζεται, γιατί είμαστε ένοχοι. Δεν εμφανίζομαι, γιατί δεν προτίθεμαι να γίνω βορρά στις ασφαλίτικες φιλοδοξίες για παράσημα και όχι επειδή σχεδιάζω ενέργειες. Δεν επέλεξα να είμαι σε αυτή τη θέση, άλλοι το αποφασίσανε για μένα. Άλλοι προσπαθούν να δείξουν ότι είμαι στην παρανομία, να με θέσουν εκτός της καθημερινότητας, των δραστηριοτήτων μου και εκτός της ζωής μου γενικότερα. Και δεν θα πάω φυλακή για αυτούς τους άλλους που αποφάσισαν ότι τα κελιά της δημοκρατίας τους έχουν χώρο και πρέπει να τα γεμίσουν, για να σκούζουν ότι παράγουν το κατάπτυστο έργο τους. Γι’ αυτό δεν παρουσιάζομαι «αυτοβούλως» αν το πιάσατε... Και όλα αυτά γιατί; Για ένα αποτύπωμα σε μια σακούλα μέσα σε σπίτι φίλου; Με ένα αποτύπωμα σε μία σακκούλα γίναμε συντονιστές ολόκληρης της νεοτρομοκρατίας στην Ελλάδα; Μόνο την Αλ Κάιντα δεν μας έχουν φορτώσει ακόμη...Και ας ψάξουν καλύτερα, θα δουν τα αποτυπώματά μου παντού στο σπίτι. Και τι σημαίνει αυτό δηλαδή;

Ούτε εκρηκτική ύλη υπήρχε διασκορπισμένη, ούτε καμία βόμβα σε εμφανές σημείο, όπως είπαν για να μπορέσουν να κατηγορήσουν οποιονδήποτε έμπαινε. Η αντιτρομοκρατική μπήκε μέσα και έκανε το σπίτι Κόσοβο. Έβαλαν στο τραπέζι κουτιά με μπογιά και σπρέυ και έλεγαν ότι «αυτά είναι τα σύνεργα των τρομοκρατών» λες και οι μπογιές είναι εκρηκτικές ύλες. Πως και δεν μας είπαν ότι το τηλεκοντρόλ είναι χειροβομβίδα...

Και όσο για τον υπουργό Δημ. Τάξ. που ζήτησε στα έξι άτομα να παρουσιαστούν, προσωπικά του δηλώνω ότι δε συνηθίζω να απολογούμαι, ειδικά στην αστυνομία σας, και ειδικότερα εφόσον δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος μου. Να πάω στην δικαιοσύνη να αποδείξω τι; Ότι η παρέα έγινε οργάνωση και το σπίτι γιάφκα για να έχουν το ελεύθερο να κατηγορήσουν όποιον θέλουν; Ότι μας φορτώνουν ολόκληρο τον ποινικό κώδικα και μάζεψαν όποιον βρήκαν μόνο και μόνο για να μιλήσουν για συλλήψεις; Ή μήπως τελικά να πάω ν’ αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας; Να πάω να διαπραγματευτώ τι ακριβώς; Αναρχική είμαι, δεν είμαι ζητιάνα να κάνω διαπραγματεύσεις και παζάρια.

Και γι’ αυτό θα είμαι απόλυτη σ’ αυτά που έχω να πω. Παρ’όλα αυτά, εγώ μπορεί να μην αναγνωρίζω το δικαστήριο ως θεσμό, αυτό όμως με αναγνωρίζει ως ένοχη. Αυτή η ιστοριούλα κάποτε πρέπει να σταματήσει και γι’ αυτό θα αναγκαστώ να αναμετρηθώ με την δικαιοσύνη σας, όταν έρθει η ώρα.

Και, επιτέλους, κύριε Χρυσοχοΐδη, αποκτήστε σταθερή άποψη: Τη μία κάνετε λόγο για «παιδάκια που ζουν μακριά από τις οικογένειες τους και η δημοκρατία πρέπει να ‘ναι επιεικής» και απ’ την άλλη η υπόθεση αναβαθμίζεται και περνάει σε εφέτη ανακριτή. Δεν κάνω παράπονα. Απλά αναδεικνύω τα παιχνιδάκια πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Ξέρω ότι μπορεί να κατηγορηθώ για τις αλήθειες που λέω, αλλά αυτό είναι που ξέρω να κάνουν οι ηδονοβλεψίες εκπρόσωποι του νόμου κάθε είδους. Να κατασκευάζουν σαθρά κατηγορητήρια, να εξαντλούν στις ανακρίσεις, να ποινικοποιούν φιλικές σχέσεις, να δικάζουν συνειδήσεις και να προσπαθούν να γεμίσουν τα κολαστήριά τους με επαναστατημένες ψυχές. Και φυσικά να προωθούν τη ρουφιανιά επικηρύσσοντας τους συντρόφους. Μιας και ήξεραν δηλαδή ότι σε κάποιους θα τρέξουν τα σάλια μόλις ακούσουν το μεγάλο ποσό της επικήρυξης και θα σπρώχνονταν μεταξύ τους για το ποιος καταδότης θα μιλήσει πρώτος.

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης είχε το θράσος να επικηρύξει τα τρία παιδιά, ενώ ποτέ κανείς δεν έβγαλε στη δημοσιότητα καμία φωτογραφία κανενός μπάτσου από αυτούς που βιάζουν, δολοφονούν σε φυλακές και κρατητήρια, συμμετέχουν σε κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας και ναρκωτικών, βασανίζουν, δέρνουν, σπάνε κεφάλια, βγάζουν όπλα και εκπυρσοκροτούν. Γιατί πολύ απλά αυτοί, οι νυν προστάτες του πολίτη, έχουν το ακαταλόγιστο. Η κοινωνία τους το παρέχει με την ένοχη σιωπή της.

Απευθύνομαι δημόσια όχι για να αποδείξω την αθωότητά μου, καθώς το δίπολο αθωότητας και ενοχής δεν χωράει στη λογική μου (άλλωστε σε αυτούς που θεωρώ ενόχους, έχω ήδη αναφερθεί), αλλά επειδή εκτός από τους σιχαμένους ξερολισμούς των κονδυλοφόρων της εξουσίας υπάρχει και μια άλλη αλήθεια.

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΒΑΔΙΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΣΤΑΘΗΚΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ

ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ
12-11-09

16 σχόλια:

Αntidrasex είπε...

Για να δούμε, πόσα ΜΜΑποβλάκωσης θα αναφερθούν σε αυτή την επιστολή.

Μπράβο Κωνσταντίνα, ακόμα και αν δε σε ξέρω.

Yellow Kid είπε...

Έχω μερικές αντιρρήσεις:
Γουστάρουμε που δηλώνει αναρχική (και πολύ σωστά όχι αναρχικΙΑ), γουστάρουμε που τα χώνει στον Χρυσοχοίδη και στούς μπάτσους και σε αυτά δεν λέω όχι.

Δεν ξέρουμε όμως αν είναι πραγματικά αθώα ή πόσο τα γράφει αυτά για να ενισχύσει κάποια αθωωτικά στοιχεία. H Η γνώμη μου είναι επίσης πώς όσο δεν εμφανίζεται επιβαρύνει και στα δικά μου μάτια την θέση της. Αν είναι αθώα, δεν συμφωνώ με την στάση της.

Αntidrasex είπε...

Ούτε όμως ξέρουμε αν είναι πραγματικά ένοχη.
Το αν εμφανίζεται ή όχι, θεωρώ ότι είναι δικαίωμα της.
Μην ξεχνάς ότι το παιδί με τα σταράκια, πασιφανώς αθώο, έκανε μερικούς μήνες μέσα. Γιατί να εμφανιστεί και να προσπαθεί μέσα από τη φυλακή να αποδείξει αν είναι ή δεν είναι ελέφαντας?
Επίσης, στην ίδια υπόθεση, συνέλαβαν μια κοπέλα, με το "αποδεικτικό" στοιχείο ενός αποτυπώματος σε ένα κηροπήγιο.
Πέρα από το γελοίο αυτού καθε αυτού του "πειστηρίου"
1) Η κοπέλα έδινε κανονικά το παρών σε ΑΤ για άλλη υπόθεση. Άρα δεν κρυβόταν. Παρόλαυτα, για να κάνουν σόου, την πήγανε στον ανακριτή δεμένη με 15 οπλοφόρους γύρω της.
2) Το "κηροπήγιο" δεν υπήρχε ΟΥΤΕ στη λίστα με τα τεκμήρια, ούτε σε φωτογραφία, πουθενά.
Και ο ανακριτής βέβαια, βλέποντας το γελοίο του πράγματος, την άφησε ελεύθερη.

Yellow Kid είπε...

Το παιδί με ολσταράκια δεν έγινε θέμα επειδή τον πήγαν άδικα μέσα, αλλά επειδή τον παρακρατήσανε μέσα.

Και το να μην εμφανίζεσαι όταν σε καλεί η αστυνομία δεν νομίζω πώς είναι στα δικαιώματα του πολίτη, μάλλον το ανάποδο. Φαντάζεσαι τον Κορκονέα που επειδή πιστεύει ότι είναι αθώος να έκανε την πάπια και να μην εμφανιζόταν; Δεν θα τα είχαμε πάρει στο κρανίο;

Να συμφωνήσω το ότι δεν εμφανίζεται είναι δικό της θέμα βέβαια, αλλά όχι ότι δεν παρανομεί.

Ναι, τα προς το παρόν αποδεικτικά στοιχεία μοιάζουν αρκετά γελοία, έχει πολλά υπέρ της αθώωσης της, άλλα μόνο αν γίνει κατάχρηση των δικαιωμάτων (ακόμα και αν είναι ενοχή) οφείλουμε να της συμπαρασταθούμε.

Ακόμα είμαι φίφτι φίφτι.

yX είπε...

Η σχέση Αναρχικού/Αντιεξουσιαστικού χώρου και Αστυνομίας δεν είναι ακριβώς ισότιμη.. Σε περιπτώσεις όπως αυτή, ξέρεις ότι στην έχουν στημένη. Ξέρεις ότι πολλές φορές κατασκευάζουν κατηγορητήρια, καλούν ψευδομάρτυρες κτλ κτλ. Αυτό νομίζω κανείς μας δεν το αμφισβητεί. Δε ρισκάρεις να εναντιωθείς σε όλο αυτό το σύστημα, ειδικά όταν εκ πεποιθήσεως το θεωρείς διεφθαρμένο και στημένο. Διότι στην καλύτερη περίπτωση, θα τραβιέσαι πολλούς μήνες σε κελιά και ανακρίσεις μέχρι να δικαιωθείς.

Δεν έχουν όλοι οι αναρχικοί τη διάθεση να γίνουν ήρωες, να καταστρέψουν τη ζωή τους έτσι ώστε να γίνουν άλλο ένα όνομα-σύνθημα. Απολύτως ανθρώπινο, κατά τη γνώμη μου.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι 100% σίγουρος ότι η κοπέλα είναι αθώα. Αλλά λόγω των παραπάνω σκέψεων, κατά τη γνώμη μου η μη εμφάνισή της ΔΕΝ αποτελεί τεκμήριο ενοχής.

-=IMAGINOS=- είπε...

Δε μου λες ρε συ Yellow, εσύ τώρα τι το παίζεις; Η τσατσά του Ουρφ; Ο Ουρφ κάλεσε ενισχύσεις γιατί δεν τα καταφέρνει μόνος του; Δηλαδή νομίζετε ότι έτσι γεμίζοντας το Blog μου με τσισάκια και κακάκια νηπίων θα με αντιμετωπίσετε καλύτερα; Ή νομίζεις ότι εγώ θα παρασυρθώ όπως εγώ παρασέρνω εσάς να σας απαντώ στα τσισάκια και κακάκια σας; Τι είμαι εγώ, Ουρφ και Yellow?χαχαχα

ΥΓ. Και μην ανησυχείς δεν καλώ εγώ ενισχύσεις, τα βγάζω πέρα μόνος μου βρε κατακαημένε.

Yellow Kid είπε...

Καυλώς τον.

Ελευθερία του λόγου έχουμε ρε, την χρησιμοποιώ και θα γράφω όπου γουστάρω και ότι γουστάρω. Τι να κάνουμε; Είχα καλούς δασκάλους στο σπαμάρισμα κάτι κατοικίδια σαν και του λόγου σου.

Υ.Γ.1. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήτανε Gay.

Υ.Γ.2. Έχεις ακόμα δύο σχόλια ελεύθερα να γράψεις ότι μαλακία σου κατέβει στο μυαλό. Μετά σύμφωνα με τον κανονισμό θα περιλάβω την μάνα σου.

Yellow Kid είπε...

Α, και να μην ξεχάσω μια χαριτωμένη πινελία:
Κάθε πόστ που θα σχολιαζεις μπαίνει απο κάτω "ΠΡΟΣΟΧΗ ΙΜΑΤΖΙΝΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ".

Αntidrasex είπε...

Και ο "Λεωνίδας" είναι ψησταριά!

yX είπε...

Και η "Ακρόπολη" σουβλατζίδικο στο σταθμό Μετρό του Αγ. Ιωάννη. Τελικά είμαστε ένδοξοι συνεχιστές της αρχαίας Ελλάδας!

Αntidrasex είπε...

Αμ, ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ στη Δάφνη? Και είναι και 24ωρο ανοιχτός!

yX είπε...

Επίσης να διατυπώσω τα παράπονά μου, διότι μετά από εμένα ανάρτησε σχόλιο ο IMAGINOS και ασχοληθήκατε όλοι μαζί του.
Δηλαδή είναι πιο πολύ φίλος σας απ' ότι εγώ; Ή αυτά που λέει είναι πιο ενδιαφέροντα;

Με πιάνουν τα υπαρξιακά μου!

Yellow Kid είπε...

Και να απαντήσουμε λίγο σοβαρά.

Υχ, δεν διαφωνώ πολύ με αυτά που λες. Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο να χτυπάει το σύστημα (αν θέλει) και η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη διαλέγει αυτόν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φυγοδικήσει συνειδητά.

Εγώ πάλι δεν συμφωνώ. (ούτε θεωρώ τον εαυτό μου αναρχικό, άσχετα συμπάθειας και άσχετα αν σε πολλά συμφωνώ) Πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να χτυπήσεις κάποιο Σύστημα είναι από μέσα και με τα όπλα που σου έχει δώσει το ίδιο.
Πχ, αν είσαι κατά της ποινικοποίησης της φούντας με το να κάθεσαι σπίτι και να την καπνίζεις στα κρυφά δεν κερδίζεις και σπουδαία πράγματα στο να την αποποινικοποιήσεις. Αντίθετα αν χρησιμοποιήσεις την ελευθερία λόγου που σου δίνεται συνταγματικά μπορείς μέσα από μπλόγκ ή οτιδήποτε άλλο να επηρεάσεις συνειδήσεις και κάτι που είναι τώρα παράνομο να το κάνεις νόμιμο.

Δεν θεωρώ ότι έχουμε Χούντα, ούτε την ποιο διεφθαρμένη δικαιοσύνη ώστε να φοβάμαι πως αν έχω καθαρή την φωλιά μου αποκλείεται να δικαιωθώ.

Και αν κάτι πάει στραβά και δεν δικαιωθώ από το νόμο όπως αισθάνομαι, η κοινωνία έχει ένα αλάνθαστο ένστικτο δικαίου να καταλαβαίνει τι είναι το σωστό και τι το λάθος.

Πόσοι πολλοί δεν θύμωσαν όταν παραγράφηκαν τα σκάνδαλα της Siemens;
Πόσοι, όταν τόσοι και τόσοι μπάτσοι που βιαιοπράγησαν φάγανε ελαφρές ποινές; Νομίζεις πώς όλα αυτά λαμόγια πια μπορούν να συνεχίσουν να έχουν το κεφάλι ψηλά όπως πριν; Και για πόσο πιστεύεις;

Αισιόδοξος ή απλώς αφελής μαλάκας αυτές είναι οι απόψεις μου.

-=IMAGINOS=- είπε...

Ρε συ Yellow πλησιάζεις τα 40 και μου το έπαιζες νεανίας; Καλός μαλάκας είσαι λοιπόν για την ηλικία σου όπως και ο ροζ δεινόσαυρος. Καλέστε ενισχύσεις, εχθρός προ των πυλών χαχαχα

Yellow Kid είπε...

...Ξόδευε σχόλια κλασομπανιέρα, ξόδευε σχόλια...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μία δικονομική αρχή τονίζει ότι κάθε κατηγορούμενος μπορέι να λέει ό,τι θέλει. Θα φανεί αν είναι έτσι ή αλλιώς. Μέχρι τώρα σε υποθέσεις εγκλημάτων (όχι πολιτικές) η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί σωστά. Τα ΜΜΕ καταδικάζουν και η αστνυομία συχνά εμφανίζεται ως άλλος δικαστής. Ωστόσο, ο τελευταίος λόγο είναι στη δικαιοσύνη, καιρό μετά και ψύχραιμα.