ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Και πάλι ένα μεγάλο μπράβο...

...στην "διακριτική παρουσία" της αστυνομίας που κλείνοντας δρόμους δεν με άφησε να κυκλοφορήσω ελεύθερα για να βρεθώ με φίλους. Ένα μεγάλο μπράβο στον αγωνιστή της Προστασίας του Πολίτη που με κάνει να νιώθω ασφάλεια περνώντας ανάμεσα από τους γουρουνοκέφαλους προστάτες της χωρίς να ξέρω αν θα περάσω το βράδυ στο σπίτι μου, στο κρατητήριο, ή στο ΚΑΤ. 'Ένα μεγάλο μπράβο που για την επέτειο ενός δολοφονημένου παιδιού χρειάστηκε να αστυνομοκρατείται όλο το κέντρο της Αθήνας για να μην γίνουν τυχών επεισόδια.

Και εγώ είμαι κατά των επεισοδίων υπουργέ μου, αλλά όσο νά'ναι αυτή η στολή έχει λερωθεί τόσο πολύ με αίμα ξύλο και άδικες προσαγωγές που με αγριεύουν ως πολίτη. Προσωπικά νιώθω περισσότερη ασφάλεια πως δεν θα φάω ξύλο αν περνάω δίπλα από φρικιά και μαλλιάδες, απ' ότι όταν περνάω ανάμεσα από ματατζήδες.

Υπουργέ μας, με το να τους στήνετε σαν λεγεωνάριους σε κάθε γωνία του δρόμου δεν θα πετύχετε τον σεβασμό μας προς τις αστυνομικές αρχές ή το άτομο σας. Παρά μόνο φόβο και και το αδερφάκι του το μίσος. Και τα δύο αυτά αναζωπυρώνουν επεισόδια.

Σκεφτείτε τον πολίτη που βλέποντας τους και μόνο του έρχονται μνήμες βίας ή που έχει ο ίδιος υποστεί, ή κάποιος γνωστός του. Κάποιος μπορεί να μην συγκρατηθεί και να τους πετάξει μία πέτρα ή ένα βρομόλογο. (το τελευταίο προσφάτως τιμωρείται δια εξοστρακισμένου πυροβολισμού). Σκεφτείτε σε τι ψυχολογία μπορεί να μπαίνουν και οι ίδιοι οι μπάτσοι όταν στέκονται αναγκαστικά στο ψιλοβρόχι με όλο τον βαρύ τους εξοπλισμό. Βαριούνται βρέχονται, κουράζονται και ξαφνικά βλέπουν κάποιον που μπορεί να τους ξυπνήσει μνήμες από ρίψεις μολότοφ, πέτρες ή σφαίρες Καλάσνικοφ καταπάνω τους ή σε κάποιον συνάδελφο. Κάποιος ανεκπαίδευτος μπορεί επίσης να μην συγκρατηθεί και να γίνει από προκλητικός μέχρι βίαιος. Υπάρχει προκατάληψη φόβος και μίσος και από τις δύο πλευρές. Και η αστυνομία μόνο διακριτική δεν γίνεται.

Για να το κλείσω λίγο ευχάριστα και σαρκαστικά: Χτες άκουσα από τις ειδήσεις ότι η αστυνομία θα συλλαμβάνει όποιον βλέπει ότι "κινείται ύποπτα". Τι ακριβώς σημαίνει αυτό υπουργέ μας; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να κινηθεί κάποιος ώστε να μην δημιουργήσει υποψίες; Σίγουρα πάντως όχι, όπως σε αυτό το βίντεο!

15 σχόλια:

FenriZ είπε...

Ωραίο κείμενο YK!

Unknown είπε...

simera zisame tin ''dimokratia'' tous i opoia einai aksies dakrigonwn , glops,fortwma pseftikwn molotwf se paidia,prosagwgwn,sillipsewn,ksilou,tromokratias.zitadwn teratwn,deltadwn stixiwn,nekrou paidiou....k epidi maw einai gnwsto pws auti i dimokratia tous oso iparxei auti i koinwniki anoxi tha maw gama oxi mono stous dromous alla pantou ,mpourlotto kai fwtia.na psofisoun ki autoi kai i dimokratia tou...g na mporoume na kikloforoume eleuthera,me tis ''apoklinouses foresies mas!!!fwtia sta terata...leuteria se olous mas..

ATHENA είπε...

ΧΩΣΕ ΚΙΝΤ!

HappyHour είπε...

Έχω την εντύπωση πάντως ότι δεν προκαλέσαν χτες με τη συμπεριφορά τους τα ΜΑΤ. Το δόγμα των προσαγωγών σαφώς και είναι καταδικαστέο, αλλά δεν υπήρξε μεγάλη χρηση χημικών και δακρυγόνων.

Yellow Kid είπε...

Καλά, τα δακρυγόνα μπορεί να μην πέσανε πολλά λόγω υγρασίας και ψιλόβροχου. Προσαγωγές είναι φυσικά (όπως πάντα υπερβολικές). Μιλάω όμως για την "διακριτική παρουσία" και τον δικό μου αν θες φόβο να περάσω διπλά από έναν ματατζή.

"tipota kid kanonka den eprepe na exei pouthena astynomeysh sthn poreia afou ayto zitane kai oi diadhlotes.Apo ekei kai pera an kapioi malakes kanoun episodeia sto telos tis poreias na tous syllavoun"

Αυτό το άφησε ο mpatsos00000 στο κανάλι του Ούρφ στο ΥΤ , ο οποίος είναι πραγματικός μπάτσος! (αλλά με ένα περίεργο τρόπο έχει γενικά τις ίδιες απόψεις με εμάς.)

Ανώνυμος είπε...

δυστηχως κιντ στην παρουσα φαση μονο αυτο μπορει να γινει .προσωπικη μου αποψη η παιδεια και ο διαλογος ειναι η λυση .τοτε δεν χρειαζονται ουτε οι συλληψεις .οι συλληψεις ειναι για τους εγληματιες οχι για πολιτικοποιημενους ανθρωπους.Γιαυτο καλα θα κανουν τοσο σκεπτομενοι ανθρωποι να μην προβαινουν σε επεισοδεια αλλα να ξυπνησουν τον υπολοιπο κοσμο με διαλογο...δεν τους λειπει μυαλο ουτε επιχειρηματα ...μπορουν

mpatsos00000 είπε...

δυστηχως κιντ στην παρουσα φαση μονο αυτο μπορει να γινει .προσωπικη μου αποψη η παιδεια και ο διαλογος ειναι η λυση .τοτε δεν χρειαζονται ουτε οι συλληψεις .οι συλληψεις ειναι για τους εγληματιες οχι για πολιτικοποιημενους ανθρωπους.Γιαυτο καλα θα κανουν τοσο σκεπτομενοι ανθρωποι να μην προβαινουν σε επεισοδεια αλλα να ξυπνησουν τον υπολοιπο κοσμο με διαλογο...δεν τους λειπει μυαλο ουτε επιχειρηματα ...μπορουν

Αntidrasex είπε...

Σωστός ο ΥΚ. Και ο mpatsos0000.

Yellow Kid είπε...

Να πω Μπάτσε πως δεν συμφωνώ; Φυσικά και συμφωνώ, μα ξέρεις πώς κάτι τέτοιο θέλει χρόνια παιδίας και πάλι εγγληματικά ή βίαια περιστατικά θα υπάρχουν. Και φοβάμαι πώς όσο αυτή την παιδία την παίρνουμε απο τους Λιακόπουλους και τους Αδωνίδες σύν η υπόλοιπη μαλακία που μας βαράει μέσα απο την τηλεόραση.΄

ΥΓ
Είδα οτι άνοιξες ενα μπλογκάκι. Τεστ είναι μέν, αλλά τι θα έλεγες
Α) να το έστεινες
Β)Αν σου αρέσει να γινόσουν μέλος του παρόντος μπλόγκ;
Γ)Θα χαρώ να διαβάζω τις απόψεις σου εδώ.

ΥΓ2
Πολλοι μπλόγκερ εδώ δεν σε ξέρουν οπότε μπορεί να τρομάξουν και να πούν "μπρρρρ...μπάτσος-ΜΑΚΡΙΑ!".

...Ομως παιδιά, το παλικάρι, μου έχει δώσει πολλές εξετάσεις για να πιστεύω οτι είναι σπαθί και απέχει πολύ απο αυτό που θεωρούμε ως "μπάτσο". Προσωπικά σε εμπιστέυομαι.

Αntidrasex είπε...

Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να γίνει συμ-μέτοχος στο μπλογκ. Ακόμα και αν διαφωνήσω με τις απόψεις του, αν γράφει με επιχειρήματα και όχι παρλαπίπες, σαν έναν άλλο που ξέρουμε δικηγόρο-ζωγράφο-μουσικό-βαμπίρ εδώ θα είμαστε να το συζητάμε.

ATHENA είπε...

ΜΠΑΤΣΟΥΛΗ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ :)

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΠΑ ΓΟΥ ΔΟ* ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΕΔΩ!



*ΑΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΛΙΚΟΙ ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ...

Yellow Kid είπε...

Βλέπω ότι δεν είμαι ο μόνος τρελός που θέλει ένα μπάτσο(σαν εσένα) στην γιάφκα μας!

(Έλα,έλα! Θα σου δείξουμε και που κρύβουμε τις μολότοφ!)

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω παιδια για την ηθικη ωθηση που μου δινετε.απο μερους μου θα συμμετεχω αντικειμενικα οπως παντα κανω

Ανώνυμος είπε...

ok kid

Yellow Kid είπε...

Κάλως όρισες!