ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Παπάκια , γουρούνια και εσκιμώοι

Η φωτογραφία με το πεσμένο μηχανάκι είνα 1000 λέξεις.Φυσικό αποτέλεσμα ενός ακομα λαθος σχεδιαμού.Μηχανάκια κινούμενα με ταχύτητα 60-70 χιλιομέτρων που ελίσσοντε αναμέσα στο πλήθος κάποτε θα φέρουν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα,εξάλλου αν δεν υφιστανται τετοιοι κίνδυνοι στις πορειες οι γενναιοτεροι και υπομονετικοι πολιτες των αθηνων ας κινουντε διαμέσου του πλήθους με τα οχήματα τους και να μην απαγορευεται η κυκλοφορια.Να το κανει η ίδια η αστυνομία ομως?Σήμερα το πρωι στην εκπομπη κοινωνία ωρα Μέγκα ο σιγουρα συμπαθης ιατρος μέλος του ΕΕΚ συνωμοσιολογούσε περι προφανέστατης δολοφονικής ενέργειας απο τους αστυνομικούς και εν συνεχεια αρνηθηκε επαννελημενα την αναρρωση των τραυματιων αστυνομικών διότι τους θεωρεί ότι προπαγανδίζουν το εργατικό κίνημα και παράλληλα δήλωσε ότι τους μισεί.Σε ερώτηση που του έγινε αν θεωρεί δολοφόνους και αυτούς που τραυμάτισαν αστυνομικούς ισχυρίστικε ότι οι κουκουλοφόροι αυτοι ήταν αμυνομενοι ένω απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν θεωρει εξίσσου αμυνομενους τους δράστες της επίθεση ενάντια στον Πρύταννη κ.Κιττα. Όταν ισχυρίζεσαι ότι είσαι αριστερός ωφείλεις να σέβεσαι την ζωή όλων των ανθρώπων και να εναντιωνεσαι στη βία,επιλεκτικός ουμανισμός ειναι ρατσισμός.Όταν ισχυρίζεσαι ότι είσαι αριστερός οφειλεις και να σέβεσαι και την προσωπικότητα και του εχθρού σου και να σέβεσαι όλους τους ανθρώπους και το δικαιωμα τους να εκφραζονται,επιλεκτική ελευθερία του λόγου ειναι λογοκρισία και φασισμός .Ας σταματήσει να αυτοπροπαγανδίζεται το εργατικό κίνημα.Η βία θα σταματησει όταν μάθουμε να κάνουμε αυτοκριτική και μάθουμε να είμαστε δίκαιοι και αδιαπραγμάτευτοι απέναντι στη βία.Όσο για τους ισχυρισμούς του κ.Ντούμα πρ.Ειδικών Φρουρών στην ίδια εκπομπή ότι δεν διεκρινέ δόλο των αστυνομικών διοτι είδε το συμβαν μεσα απο τις κάμερες,να μας απαντήσει αν ειναι βασιμοι οι ισχυρισμοί του μέλους του ΕΕΚ ότι οι εν λόγω αστυνομικοι μέτα τον τραυματισμο της 62χρονης ασκησαν απροκλητη βία στους διαδηλωτές του μπλοκ του ΕΕΚ ...αφου προκειτε για το ίδιο βίντεο.Αν ισχύει να παραπεμφθουν και αυτοι οι ατυνομικοι για ΕΔΕ μαζί με τους συλληφθέντες κουκουλοφόρους.Δικαιοσύνη και αυτοκριτική μας λείπει σε αυτή τη χώρα.Οι αστυνομικοί που με τις αυθαιρεσίες τους αμαυρωνουν τον ρόλο της αστυνομίας και αυτοι που με την ακοινώνητη συμπεριφορά τους αμαυρωνουν το φοιτητικο και λαικό κίνημα πρεπει εκατέρωθεν να απομωνωθούν.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και ας προσέξει ο κύριος του ΕΕΚ που δηλώνει Τροτσκιστής να μη φέρεται σαν Σταλινιστής,απέχει αρκετά...

Yellow Kid είπε...

Δεν έχω (δεν βάζω) τηλεόραση, και οπότε δεν είδα την εκπομπή και ότι πληροφορήθηκα το πληροφορήθηκα από τα μπλογκ. Και εγώ θέλω να πιστέψω πώς το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ένα ατύχημα. Αυτό φυσικά δεν δικαιολογεί ούτε τις υπερβολικές προσαγωγές που γίνανε ούτε την διακριτική απουσία (χεχε) της αστυνομίας.

Και το δεύτερο έχει να κάνει άμεση σχέση με το συμβάν. Γιατί ένας της ομάδας Δ τρέχει ανάμεσα στους διαδηλωτές και κυρίως όταν έχει βρέξει πριν και γνωρίζει ότι τα μηχανάκια αυτά μπορεί να είναι "σκοτώστρες";

ΥΓ
Είναι το πρώτο σου πόστ, αλλά είμαι και εγώ ολίγον τσογλανάκος και μ' αρέσει να φέρνω αντιρρήσεις, οπότε μην παρεξηγείς.

maltakias είπε...

Και από πότε η αριστερά αποστρέφεται τη βία ρε παιδιά;

Δεν τα διαβάσατε καλά τα βιβλία μου φαίνεται,πίσω πάλι στα θρανία.

Η ανατροπή πως θα έρθει;
Με γαρύφαλλα;

Yellow Kid είπε...

Give Peace a Chance.

Δέν άκουγες καλά τον Τζόν Λέννον μου φαίνεται. :)

Yellow Kid είπε...

Μια ανατροπή που να βασίζεται στην βία να την βράσω. Τόσες χούντες και καθεστωτικές κυβερνήσεις γίνανε εξαιτίας αυτών.

maltakias είπε...

Να μη μιλάτε για αριστερά τότε.

Ας μιλήσουμε για την οικολογία καλύτερα.

Από τον Μαρξ μέχρι τον Τρότσκι κι από τον Μπακούνιν μέχρι τη Ρόζα Λουξεμπούργκ όλοι αποδέχονται τη βία ως αναγκαίο κακό για την ανατροπή,την επανάσταση,την διάλυση του σάπιου και ξεπερασμένου κοινωνικού μοντέλου.

Πότε είναι επίκαιρη και πότε αναγκαία είναι μια τεράστια συζήτηση που έχει αναλυθεί σε χιλιάδες βιβλία.

Αλλά όχι να λέμε κι ότι όποιος είναι αριστερός πρέπει να διαφωνεί με τη βία.

Yellow Kid είπε...

Όπως σωστά λέει ένας φίλος:

Το μπουζούκι είναι όργανο.
Ο μπάτσος είναι όργανο.
Άρα ο μπάτσος είναι μπουζούκι.

Φίλτατε, η αριστερά δεν είναι δόγμα, είναι προσανατολισμός με πολλές κατευθύνσεις και πολλές παραμέτρους.

Επιπλέον είναι σαν να λες πώς όλοι οι δεξιοί είναι φασίστες γιατί η ΧΑ ανήκει στον δεξιό χώρο.

Αυτό εμένα μου κάνει νοοτροπίες, στιλ Ιμάτζινος.

maltakias είπε...

Μα με είδες να μιλάω δογματικά;

Ανέφερα ένα τεράστιο ιδεολογικό εύρος της αριστεράς που θεωρεί απαραίτητο κακό τη βία ως μέσο αγώνα για την ανατροπή.ΟΧΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΩΣ ΚΑΝΟΝΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (επειδή μου αντιπαραβάλλεις τις χούντες).

Προφανώς υπάρχει και η μη βίαιη αριστερά.

Αλλά το να λέμε,επειδή αναφέρεται στο κείμενο που σχολιάζουμε εδώ,ότι "όποιος είναι αριστερός οφείλει να εναντιώνεται στη βία" είναι γενικόλογο και αν παρθεί κυριολεκτικά ακυρώνει σχεδόν όλα τα μεγάλα ρεύματα τις αριστεράς.

Από το Μαρξισμό-Λενινισμό μέχρι τον Τροτσκισμό και τον Αναρχισμό (και δεκάδες ακόμα που δεν είναι χρήσιμο να αναλύσουμε εδώ).

Εύχομαι μόνο να μην θεωρείται και το ΠΑΣΟΚ αριστερά.

Yellow Kid είπε...

Οοοοοκειιιι...
Για ανατροπή ποιανού πράγματος μιλάς, αν οχι της κοινωνίας;

Να στο θέσω λίγο ποιο διαφορετικα; Να πάρουμε παράδειγμα την Ορθοδοξία: Οι παπάδες εκεί τι μας λενε; "Οχι στο σεξ πρίν το γάμο!" "Η ομοφυλοφυλία είναι μέγα αμάρτημα!" και άλλα χαριτωμένα.

Μπορώ να σου βρω πολλά παραδείγματα που έχουν ασπαστεί την Ορθοδοξία, αλλά και σέξ πρίν απο γάμο κάνουνε και δεν θεωρούν αμάρτημα την ομοφυλοφυλία τους.

Στην τελική και οι θεωρητικοί μπορεί να κάνουν λάθη και να ανατραπούν. Ο mpatsos00000 διαχώρισε απλώς την θέση του απέναντι στην βία, τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι είναι αναγκαία ενταξει.
Χρησιμοποίησε την, και άμα σου βγάλει σε βάθος χρόνου καλό αποτέλεσμα, τότε πάσο.

FenriZ είπε...

Κατ'αρχας ωραίο κείμενο μπάτσε!
Δεύτερον ωφείλουμε να διαμαρτυρηθούμε για την ανεύθυνη στάση των αστυνομικών με τα μηχανάκια. Αν και κατα τη γνώμη μου μπάτσοι δικάβαλο σε παπάκια είναι ό,τι πιο σάπιο και αστείο έχω δεί στη ζωή μου και μου θυμίζει πιο πολύ συμμορία παρά αστυνομικούς. Ντροπή!
Και πρέπει εσείς οι ίδιοι μπάτσε να διαμαρτυρηθείτε σ'αυτο γιατί υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την αστυνομία αυτό το σώμα. Ο αστυνομικός είναι πεζός, σε περιπολικό, σε μηχανή, σε κλούβα, σε άλογο όχι όμως δικάβαλο σε παπάκι!
Τρίτον όσο για τη βία...
Ναι οκ καλή επανάσταση κάνουν, δέρνουν μπάτσους μια ζωή, μιά ζωή τους δέρνουν οι μπάτσοι, δέρνουν χρυσαυγίτες, και οι χρυσαυγίτες τους δέρνουν και παέι λέγοντας...
Εγώ ειλικρινά δεν έχω δει να αλλάζει κάτι τίποτα απολύτως, η επανάσταση δεν ήρθε, αίμα ρέει άφθονο ακόμα και πάλι απ'την αρχή...
Αριστερός όμως δεν σημαίνει βίαιος!

Και ειλικρινά Μαλτάκια σε θαυμάζω που έχεις ζήσει και διαβάσει τόσο πολυ ώστε να μπορείς να κρίνεις ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει στην επανάσταση που πασχίζεις να φτιαξεις, αφου αν χρησιομοποιήσεις βία θα υπάρξουν και θύματα.

Εγώ συγχώρεσέ με αλλά δεν θα πάρω...Έχω τη διάθεση να διαδηλώσω να παλέψω για να αλλάξω κάτι, αλλά όχι να πλακώνομαι και να μισώ τους μπάτσους, τους χρυασυγίτες, τους αναρχικούς και άλλους. Ο εχθρός μου είναι το σύστημα και όχι τα όργανά του. Μάλλον θα έχεις προσέξει με πόση ευκολία τα θυσιάζει και τα αντικαθιστά.

maltakias είπε...

Προφανώς δεν κατάλαβες λέξη απ'όσα λέω.

Ούτε χαρακτήρισα την κόντρα με τα ΜΑΤ επανάσταση.

Μα καλά,νοιώθω σαν να μιλάω με 12χρονα.Ρε παιδιά έχετε διαβάσει καθόλου ιστορία,πολιτική φιλοσοφία,κοινωνιολογία,κάτι τελοσπάντων ή προσπαθείτε να δημιουργήσετε από το κεφάλι σας μια ιδανική κατάσταση που σας βολεύει;

Ανώνυμος είπε...

Οσο αφορα την στάση της αστυνομίας πολλοι γνωριζουν πόσο την έχω επικρινει και θεώρησα ότι επαναλαμβάνομαι.Από οτι βλέπω θεωρειτε απαραιτητο να ξαναπώ οτι οι προσαγωγές μπορει να δικαιολογουνται νομικα αλλα ουσιστικά τρομοκρατούν το λαικο κίνημα και πρεπει να περιοριστουν μονο σε συλληψεις.Φιλε ΜΑΛΤΑΚΙΑ ο Μαρξ ανετρεψε 180 μοίρες την κοινωνικη πργματικοτητα τις εποχης του .ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.ο αριστερος κοιταει μπροστα.Οταν εσυ πλαισιωνεσαι σε μία ιδεολογια και δεν εξελισσεσε χάνεις την εννοια της αριστερας.Αν ο Μαρξ περιοριζόταν στο τι ίσχυε μέχρι εκεινη την εποχη τωρα δεν θα καναμε λογο για σοσιαλισμο .Συνεπώς η βία το 2009 κατα την προσωπικη μου αποψη πρεπει να παραγκωνιστει καθως τα μεσα διαλογου εχουν εξελιχθει και η επανασταση μπορει να ερθει αλλιως.Στοιχεια μιας δικτατοριας του προλεταριατου μπορουμε να εχουμε καθως εκει μπορει να εμφανισθει το προβλημα και να απαιτηθει βια.Επίσης μην προσπαθεις να αρνηθεις οτι υπηρχε εντονο εθνικο στοιχειο και λιγοτερος ανθρωπιστικος χαρακτηρας σε αναλογα καθεστωτα στο παρελθον που τωρα εχουν αλλαξει οι ισσοροπιες ,οι κοινωνιες έχουν γινει διαλακτικοτερες στο θεμα των ανθρωπινων δικαιωματων και σε αυτο εχει παιξει ρόλο η αριστερα.Μήπως ηρθε η ωρα να συμβαδιζουν ο ανθρωπισμος με την εναντιωση στη βία?

Ανώνυμος είπε...

...kai twra ena sinthima pou olous mas enonei BATSOI GOUROUNIA DOLOFONOI

Yellow Kid είπε...

πολύ πάσέ ρε σύ!
Άκου αυτό:
Το χέρι μου κουράστηκε σχόλια να τυπώνει
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

πεφτει το χιονι μικρο μου πονυ
μπατσοι γουρουνια δολοφονοι?

maltakias είπε...

Φίλε Mpatse -καλό το οξύμωρο- σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ τη βία πανάκεια στην εξέλιξη του κινήματος,δεν μπορώ όμως και να την παραβλέψω έστω και ιστορικά αν θες.

Όσο για δικτατορίες του προλεταριάτου....φτου φτου μακριά μας.

Ανώνυμος είπε...

Ναι απλα αν το παμε ιστορικα η τα αποκλιουμε ολα η τιποτα.Η ιστορια πολλες φορες μας δινει μαθηματα ,οι εποχες εχουν αλλαξει και μια αιματητη επανασταση δεν ταιριαζει σημερα.Συνμφωνω FERINZ οτι τοσα χρονια δεν εχει αλλαξει τιποτα γιατι το κεφαλαιο ειναι τοσο καλα περιφρουρημενο ο καπιταλισμος εχει εξελιξει μια απιστευτητη προπαγανδα καταφερε τη βια να την στρεψει εναντιον της αριστερας και σε αυτο συμβαλλει και ο παραγοντας οτι οι λαοι εχουν ταλαιπωρηθει πολυ στο παρελθον που επιδιωκουν ειρηνη και κοινωνικη γαληνη.Συνεπως η ταξικη παλι πρεπει να αλλαξει προσανατολισμο γιατι στρεφεται εναντιον της.Εξαλλου υπαρχουν τα μέσα πλεον.Μόνο μέσα απο τη Δημοκρατία θα αλλάξει αυτό.Ρε μια μη Δημοκρατικα Εκλεγμενη Κυβερνηση ή μια Επανασταση ακομα θα ηταν προφαση των καπιταλιστων συμμαχων να επεμβουν.Να ειμαστε ρεαλιστες!Δεν θα το αφηνε η ΕΕ και η Αμερικη να παρει καν διαστασεις

maltakias είπε...

Η τελευταία σου κουβέντα είναι η πιο ορθή ως τώρα,αυτό όμως δεν πρέπει να αποτρέπει την ελπίδα της εξέγερσης αλλά να γεννάει ερωτήματα για το πως θα το αντιπαρέλθουμε.Με άλλα λόγια διεθνιστικό κίνημα.

Πιο χοντροκομμένα,παγκόσμια επανάσταση.

Ουτοπία θα μου πείς κι εγώ θα σου απαντήσω "όσο ζω ελπίζω".

Όσο για τη "Δημοκρατία" που αναφέρεις αν υποννοείς το Αστικό σύμπλεγμα που βιώνουμε καθημερινά,ευχαριστώ δε θα πάρω.

Και για να πω και κάτι τετριμμένο "αν οι εκλογές άλλαζαν τον κόσμο θα είχαν απαγορευτεί".

Η ψήφος και το κοινοβουλευτικό σκεύασμα είναι η μεγαλύτερη παγίδα που έστησε ποτέ το σύστημα εναντίον των κινημάτων.

Ανώνυμος είπε...

Εισαι σιγουρος οτι ο λαος θελει και αυτος το ιδιο με εσενα η με εμενα?
Δεν νομιζεις οτι πρεπει να συμφωνουν μαζι σου?
Θέλεις να επιβάλλεις αυτο που θέλεις?
Εχεις σκεφτει οτι δεν εχει ιδεα ο κοσμος τι υποστηριζεις?
Εχει ευθυνη ο κοσμος που δεν ξερει η εσυ που σερβιρεις στο πιατο αυτο που τα ΜΜΕ θέλουν να δειξουν?
Μήπως η τεραστια περσινη εξέγερση του λαου τις τελευταιες μέρες γυρισε μπουμερανγκ?
Κάπιοι νομισαν ότι επιασαν τον παπα απο τα αρχιδια , το ιδιο το κράτος προσποιηθηκε οτι ειναι ανημπορο και ο λαος εναντιωθηκε σε αυτους που τα εσπαγαν-το ενδιαφερον απο την εξεγερση των μαθητων μετατεθηκε στα επεισοδεια.
Γιατι αυτη η ασυδοσία?
Είχες ελευθερο πεδιο να σπασεις και εσπαγες ανελεητα?
Δεν σου περασε απο το μυαλο να πεις κατσε τι γινετε εδω γιατι δεν με εποδιζουν?
Αποτελεσμα¨?????
Στροφη του λαου στο συντηριτισμο
Ευχαρηστιμενοι τωρα?
Αχαριστια,ασυδοσια και νομιζαν καπιοι οτι τοσο ευκολα νικαμε τον καπιταλισμο.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΗΛΠΙΖΑ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΕΔΩ ΤΩΡΑ?ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ.

maltakias είπε...

Είσαι κανονικό όργανο;

Τώρα το συνειδητοποιήσα διαβάζοντας την απάντηση στο άλλο σου post.

Aν είναι έτσι τι συζήτηση περί αριστεράς να κάνουμε;

Ανώνυμος είπε...

αστο,δεν τα ξαναλεω καθεις κρινομενος απο τις πραξεις του.σε πραγματικες συνθηκες

Αntidrasex είπε...

Μπάτσε, welcome.
Ενδιαφέρον ποστ, δεν προλαβάινω για πολλά, θα σου πω 2:
Ατύχημα δεν είναι, γιατί, κατ εμέ, όταν τρέχεις ανάμεσα σε κόσμο με μηχανάκι ή πας με 200 στην εθνική, ή οδηγείς πιωμένος κλπ ΔΕΝ είναι ατύχημα, είναι δυστύχημα που προκαλείς με τη συμπεριφορά σου.

Η βία για εμένα στις παρούσες κοινωνικές συνθήκες νοείται μόνο ως μέσο άμυνας, ακόμα και απέναντι στα ΜΑΤ. Δλδ, αν έρθουν και την πέσουν στα μπλοκ απρόκλητα τα ΜΑΤ (όπως συχνά κάνουν) δεν θεωρώ ότι πρέπει να κάτσω να τις φάω. Από την άλλη όμως, δεν θεωρώ επαναστατική πρακτική το να πηγαίνω εγώ και να πετάω πέτρες, μπουκάλια και ότι άλλο σε όποιον άλλο, μόνο και μόνο γιατί είναι μπάτσος/Χρυσαυγίτης/μετανάστης/κεφάλαιο κλπ κλπ κλπ.
Πέτρα έχω πετάξει μόνο μία φορά στη ζωή μου, τον περασμένο Μάη στο Εφετείο απέναντι σε Χρυσαυγίτες οι οποίοι μας επιτίθονταν επίσης με πέτρες και ρόπαλα.

Και για να τελειώνουμε, σχετικό με το ποστ:

ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΕΙΝΑΙ, ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΝΙ - ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

FenriZ είπε...

Α ρε μπάτσε! Ακριβώς τα ίδια φωνάζω πάνω κάτω!
Ναι με αυτά και με αυτά ο λαός στρέφεται στον συντηριτισμό!
Ναι άνετα τα σάπια ΜΜΕ στρέφουν τον λαό εναντίον σου και εναντίον των αγώνων σου!
Ναι οι πολιτικοί θα κάνουν αυτό που τους συμφέρει όποια παράταξη ή ιδεολογία εκπροσωπούν και θα σ'αφήσουν ξεκρέμαστο!

Η σημερινή Αριστερά παρατηρώ πως είναι κλεισμένη στο καβούκι της και μονίμως βρίζει και φωνάζει χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Ενώ το σύστημα άνετα προσαρμόζεται ανάλογα με την περίσταση.
Γίνεται δεξιό, πότε καπιταλιστικό, πότε συντηριτικό, πότε αριστερό για τα μάτια του κόσμου.
Οι "δεξιοί" μπροστά στην ανάγκη ενώνονται και η Αριστερά διασπάται!!!

Η Αριστερά ακόμα φωνάζει διδαχές του Μαρξ, του Μπακούνιν και δεν εξυγχρονίζεται. Μένει έξω από το ρεύμα και δεν μπορεί να πείσει για τα αυτονόητα ρε παιδιά όπως δημόσια παιδεία και υγεία, ισότητα, ισονομία, αξιοκρατία!

Και φαντάστείτε πως αφού δεν μπορεί να πείσει για τα παραπάνω που όλοι μα όλοι τα θεωρούν απαραίτητα για ένα καλό επίπεδο ζωής πώς θα μπορέσει να πείσει για μια ριζική αλλαγή συστήματος?
Πως θα ρίξεις το σύστημα όταν είσαι εκτός του?
Πως θα πείσεις τον λαό όταν απαξιείς να του απευθύνεις τον λόγο (ΚΚΕ)?
Η Αριστερά δεν είναι μια ελίτ όπως νομίζει πολύς κόσμος πρέπει να είναι "ανοιχτή".
Γιατί τα ζητήματα που θίγει είναι σημαντικά.
Γιατί κάτι πρέπει να μας λέει το γεγονός πως έχει τόσους θεωρητικούς (άρα έχει να πεί πράγματα)!
Δεν πιστεύω λοιπόν πως μια απλή επανάσταση θα τα λύσει όλα. Αυτό λειτουργούσε τέλεια 40 χρόνια πριν. Τώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω γιατί και ο αντίπαλος είναι αλλιώς. Η βία που χρησιμοποιεί είναι εντελώς διαφορετική από πριν και αλλιώς πρέπει να απαντήσεις.
Παλιά είχαμε το Πολυτεχνείο και το τανκ τώρα οι "από πάνω" σε σβήνουν απ'τον χάρτη πρίν κάν καλά καλά αρχίσεις με μία δήλωση του τάδε υπουργού-Πρετεντέρη-οποιουδήποτε (φοιτητής είμαι και κρίνω από τα περσυνά γεγονότα, ίσως κάνω λάθος).

Ίσως λέω ίσως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει περισσότερο το σύστημα προς όφελός της.
Άλλωστε τα σκουλίκια τρώνε το σάπιο κουφάρι από μέσα προς τα έξω!

Συγνώμη για την έκταση.

FenriZ είπε...

Ωραίος ο Maltakias!!!
Είσαι μπάτσος και δεν πρέπει να μιλάω μαζί σου!!! ΟΥΡΓΚ!

Ανώνυμος είπε...

αστο ρε φιλε ο κοσμος ειναι ολος προβατα και εμεις οι εξυπνοι δεν εχουν κατσει να δουν τα λαθη τους και να κανουν αυτοκριτικη.Εγω δεν περιμενω απο ενα μανιφεστο να με κρινει αν ειμαι αριστερος η οχι αλλα τα κανω πραξη.μονο ετσι θα πεισω αλλους να με ακολουθησουν οχι να κηρυττω ξυλινους λογους.δεν θελω να με εγκρινουν οι αριστεροι αν θα ειμαι αριστερος δεν τους εχω αναγκη , αυτοι εχουν αναγκη τον κοσμο,οι γραφικοι ας μεινουν μονοι τους.Εκει τους αφησε ο κοσμος

FenriZ είπε...

Εχμ...
Ειρωνικά το πα. Δεν με ενδιαφέρει τι είσαι ή οποιοσδήποτε ελπίζω να μην κατάλαβες άλλο.

Ανώνυμος είπε...

oxi re katalava ,ston malatakia apeythynomai alla kyrios genika