ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Αλέξανδρος εναντίον Αλέξη

Την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, στην Άμφισσα ξεκινάει η δίκη της δολοφονίας του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη μεταφερθεί στην επαρχιακή πόλη από την Αθήνα, και η ατμόσφαιρα αναμένεται τεταμένη.


Πλακέτα

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η αδικαιολόγητη μεταφορά της δίκης από την Αθήνα στην Άμφισσα, δημιουργήθηκαν ερωτήματα που είτε παρέμειναν αναπάντητα είτε απαντήθηκαν με προκλητικά γελοία επιχειρήματα.

Γιατί στην Άμφισσα και όχι στην Αθήνα, όπου υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, η οποία έχει ήδη φιλοξενήσει και πολύ πιο «επικίνδυνες» υποθέσεις όπως η δίκη της 17 Νοέμβρη;
Γιατί στην Άμφισσα και όχι στην Αθήνα, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που θέλουν να καταθέσουν αλλά δεν έχουν -ειδικά οι ανήλικοι- την ευχέρεια να ταξιδέψουν 200 χιλιόμετρα;
Γιατί στην Άμφισσα και όχι στην Αθήνα, όπως ζήτησε επανειλλημένα η τραγική μητέρα του δολοφονημένου παιδιού ακόμα και με προσωπική επιστολή προς τον πρωθυπουργό;

Η μοναδική σχετικά αξιοπρεπής απάντηση που δόθηκε ήταν «για να προστατευτεί η πρωτεύουσα από τους ταραξίες».

Λες και το να γίνει η Άμφισσα πεδίο μάχης δεν πειράζει, επειδή δεν είναι πρωτεύουσα. Λες και οι «ταραξίες» δε θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας για να διαδηλώσουν ούτως ή άλλως. Λες και η ανικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να προστατέψει τις περιουσίες των πολιτών είναι ικανός λόγος για να παρθεί μία τέτοια απόφαση, που κατά πάσα πιθανότητα θα δυσκολέψει την ανάδειξη της αλήθειας.

Στην Άμφισσα λοιπόν, για να μας αποδείξουν πόσο λίγο λαμβάνουν υπ' όψιν τους το δίκαιο και τη λογική...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ουσιαστικά, όπως πάει το πράγμα:
1) Αποδείχθηκε ότι ο γουρουνέας είναι ένα ψυχοπαθητικό τέρας και δεν έχει μετανιώσει στο ελάχιστο για την πράξη του - δεν θα έδειχνε λιγότερες ενοχές αν σκότωνε μια μύγα.
2) Ουσιαστικά δικάζεται ο νεκρός Αλέξανδρος. Θα τον σκοτώσει ηθικά χίλιες φορές ο Κούγιας και πολλές περισσότερες τα φασισταριά των διαδικτυακών βόθρων.
3) Ο γουρουνέας σε πέντε χρόνια θα είναι έξω και σε δέκα χρόνια θα δουλεύει σε κρατικό οργανισμό.

yX είπε...

Εκτός εάν για μια φορά οι σφαίρες των «επαναστατών» βρουν στόχο που να αξίζει τον κόπο.

Το ξέρω ότι όταν θα διαβάσω το σχόλιό μου πιο νηφάλιος θα μετανιώσω, αλλά τώρα έτσι νοιώθω...

Ανώνυμος είπε...

"Εκτός εάν για μια φορά οι σφαίρες των «επαναστατών» βρουν στόχο που να αξίζει τον κόπο."

Ποιόν επαναστατών; το κράτος δεν χτυπάει το κράτος εκτός εάν συντρέχουν ειδικοί λόγοι που θα το σταθεροποιήσουν ακόμα περισσότερο.

yX είπε...

Ε, γι' αυτό έβαλα τα εισαγωγικά...