ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Επίθεση ακροδεξιών σε Αντιρατσιστική Συγκέντρωση στο Μετρό Πανόρμου

UPDATE: Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ οι 44 παραπέμθηκαν τελικά ΚΑΙ με τον ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΝΟΜΟ αλλά και για οπλοφορία, οπλοχρησία, πρόκληση σωματικών βλαβών κ.α.

Είχε κληθεί σήμερα αντιρατσιστική συγκέντρωση στην Πανόρμου, ως αντίδραση σε φασιστική επίθεση που είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα (Το Ποντίκι, 11.01.2010). Την επίθεση λέγεται ότι έκανε η "Αυτόνομη Ομάδα Μάυρος Κρίνος", μια φασιστική-ρατσιστική όμαδα που χρησιμοποιεί μαυροκόκκινες σημαίες για εμβλήματα, δηλώνουν Αντι-ΑντιΦα και επικαλούνται ακόμα και τον.... Τσε Γκεβάρα. Αυτοχαρακτηρίζονται "Έλληνες Εθνικοσοσιαλιστές".

Εδώ η αφίσα με το σημερινό κάλεσμα:
Μέλη πιθανόν της ίδιας ομάδας, έκαναν σήμερα επίθεση στη πιο πάνω συγκέντρωση, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της:
Πληροφορίες: Indymedia 1, Indymedia 2, Indymedia 3, Ελευθεροτυπία, in.gr.

Συνοψίζοντας της πληροφορίες και από τα 5 ανωτέρω άρθρα, μαζί με τiς φωτογραφίες που ανέβασε το troktiko.blogspot.com (τις οποίες θα δείτε αναδημοσιευμένες στα λινκ προς το indymedia) έχουμε και λέμε:

- Η φασιστική ομάδα έφτασε συντεταγμένη σε μπλοκ ως την συγκέντρωση.
- Κατά την επίθεση τους τραυμάτισαν σίγουρα μια κυρία 50 χρονών και πιθανότατα άλλα ένα ή δύο άτομα.
- Η επίθεση απωθήθηκε από τους λίγους συντρόφους που ήταν μαζεμένοι εκεί.
- Η αστυνομία επενέβη με καθυστέρηση και μάλλον χαλαρά (δεδομένου ότι απέναντι τους είχαν μια ομάδα με κουκούλες και καδρόνια).
- Παρ' όλ' αυτά έκαναν 44 προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. (θαύμα, θαύμα)!!!
- Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα, με την κατηγορία της "διατάραξη κοινής ειρήνης" (κανένα θαύμα δεν κρατάει πολύ).
Σημειώστε ότι στη συγκέντρωση ήταν παρόντας ο βουλευτής επικρατίας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος.

Απορίες, συμπεράσματα και διαπιστώσεις ηλιθίου (δλδ του υπογράφοντος):

- Πως γίνεται ενώ σε κάθε μα σε κάθε γωνία του κέντρου βλέπεις διμοιρίες ΜΑΤ να φυλάνε το... τίποτα, να μην έχεις εκεί κοντά μια έστω διμοιρία? Το οποίο γενιικά σωστό είναι σαν στάση, γιατί φυσικά και δε θέλουμε τους μπάτσους διαρκώς δίπλα μας, αλλά αφού το κάνεις που το κάνεις γενικώς, γιατί δεν το πράτεις και εκεί?
- ΜΠΡΑΒΟ στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και τα ΜΑΤ που έκαναν 44 ολόκληρες προσαγωγές ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΚΛΟΜΠ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ. Παρακαλώ να γενικευτεί η στάση σας. Και δεν ειρωνεύομαι καθόλου.
- ΜΠΡΑΒΟ στον εισαγγελέα ή όποιον άλλο είναι αρμόδιος που ΔΕΝ τους παραπέμπει ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΝΟΜΟ. Παρακαλώ να γενικευτεί η στάση σας.
- Γιατί ενώ έχει υπάρξει τουλάχιστον ένα θύμα, η κατηγορία είναι ΜΟΝΟ διατάραξη κοινής ειρήνης? Η επίθεση με σωματικές βλάβες τί είναι?
- ΜΠΡΑΒΟ (με ?) στον προηγούμενο αρμόδιο που ΔΕΝ τους παραπέμπει για "σύσταση συμμορίας". Το έκαναν με τους πιτσιρικάδες του περασμένου Δεκέμβρη στη Λάρισα και έγινε κλαυσίγελος, δεν χρειάζεται να κάνετε τις ίδιες μαλακίες. Παρακαλώ να γενικευτεί η στάση σας.

Παρακαλώ συγκρίνετε τη στάση των αστυνομικών στην παραπάνω περίπτωση με την παρακάτω από τη διαδήλωση στην Άμφισσα: Indymedia 4.

ΘΑ ΠΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ:

-Δεν ζητάω από τα ΜΑΤ να φέρονται και στους φασίστες όπως φέρονται στους α\α συντρόφους. Ζητάω το αντίθετο.
-Δεν ζητάω από τις δικαστικές αρχές να κατηγορουν τους φασίστες με γελοίες κατηγορίες, όπως κάνουν στους συλληφθέντες σε διαδηλώσεις του αναρχικού και αριστερού χώρου. Ζητάω να τους κατηγορούν όλους με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στοιχεία.

Και κάτι τελευταίο:
Είχα στο μυαλό μου να κατέβω σε αυτή τη συγκέντρωση. Δεν το έκανα, για κανένα σοβαρό λόγο. Άργησα να ξυπνήσω, πέρασε η ώρα, έλα μωρέ, είναι και λίγο άρρωστη η κοπέλα μου.
ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΥ.
Όχι γιατί γουστάρω να παίζω καδρονιές με φασίστες ή όποιον άλλο. Δεν γουστάρω καθόλου να εφαρμόζω βία. Άλλα γιατί αφήνω να είναι λίγοι μόνο συντρόφοι (άτομα τα οποία ήταν κάτω και μπορεί να μην ήξερα ούτε έναν από αυτούς προσωπικά) απέναντι σε καθάρματα και γιατί αφήνω χώρο σε καθάρματα να νομίζουν ότι τους παίρνει.
Ένας αντιφασίστας του καναπέ.
Καλή σας μέρα.
Τα λέμε την επόμενη φορά, από τον δρόμο.
Και να είσαι και εσύ. Και εσύ. Και εσύ.

3 σχόλια:

dimitris είπε...

ΑΥΤΑ ΤΑ ''ΚΟΛΠΑ'' ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΕΡΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ........ΜΙΑ,ΔΥΟ,ΤΡΕΙΣ ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ '80-'90. ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΓΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ. ΟΣΟ ΠΕΦΤΕΙ ''ΠΕΙΝΑ''ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ''ΤΟ ΘΟΛΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Ο μαύρος κρίνος είναι καθαρόαιμη ναζιστική ομάδα με "ιδεολογικές αναφορές" τύπου Καλέτζη που επίσης έλεγε και έγραφε με παρόμοιες "θέσεις".
Ο συντάκτης του πόστ, ακόμα κι αν ήταν (που δεν νομίζω ότι είναι)εντελώς του καναπέ δεν θα με πείραζε καθόλου, όπως δεν με πειράζει για κανέναν.
Αυτό που με πειράζει είναι ότι άλλοι μπλόγκερς, λόγω απάθειας,δημοκρατικής...ανεκτικότητας ή αποδοχής των μονοδιάστατων όρων ύπαρξης ενός συλλογικού μπλόγκ. ανέχονται να δίνουν βήμα λόγου στα φασιστάκια.

http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/01/blog-post_1621.html

Αntidrasex είπε...

ΚΥΠ, μπορεί να μην είμαι "του καναπέ" αλλά όταν δεν πάω σε τέτοιες συγκεντρώσεις -ενώ το έχω στα υπ'όψιν- και γίνονται και τέτοια σκηνικά μετά, τσατίζομαι πολύ με το εαυτό μου.

Για το συγκεκριμένο μπλογκ που αναφέρεις, όταν είδα ποιοι είναι στους συν-συντάκτες, έστειλα mail στο διαχειριστή και μου απάντησε "όλοι έχουν λόγο". Ε, αυτό το μπλογκ δεν με αφορά (αν και λέω να πάω τώρα μια βόλτα από εκεί να τα πω ένα χεράκι).

Dimitri, όχι σπάσιμο, λιώσιμο θέλει. Αλλά όχι -μόνο- απο τα μπλογκς.