ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Εκει που σταματάει η λογική, αρχίζει ο σεξισμός του Καλαβρύτων

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων έχει αποδείξει έμπρακτα από το μπλόγκ του πόσο σέβεται και αγαπάει τους ανθρώπους, πόσο δημοκρατικά δέχεται μια αντίθετη άποψη και πόσο ανοιχτός είναι στην κριτική που θα του ασκήσουν. Φυσικά από την μεγάλη του χριστιανική αγάπη που χωράει όλους, περισσεύουν οι ομοφυλόφιλοι γιατί είναι αμαρτωλοί, οι αλλοδαποί γιατί είναι αλλόθρησκοι, οι Εβραίοι γιατί πρόδωσαν το Χριστό και οι άθεοι γιατί δεν θα ανοίξουμε τώρα συζήτηση με αυτούς που δεν έχουν ιερό και όσιο. Πολύ λογικά "στοχάζεται και γράφει " ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.

Στο τελευταίο του ποστ μάλιστα όχι μόνο γράφει στοχαστικός για την αντίρρησή του στο νομοσχέδιο ιθαγένειας αλλά το συνδέει με το ατράνταχτο επιχείρημα πώς η γυναίκα δεν αξίζει τίποτα περισσότερο από ένα αυτοκίνητο:

Κάποιος χριστιανός πρό ημερών μου έλεγε: "Σεβασμιώτατε, τι θα πεί αγάπη; Τα δίνω όλα; Όχι δά, διότι υπάρχουν και πράγματα που δεν χαρίζονται! Μπορώ και οφείλω να δώσω τροφή, στέγη, ένδυμα, το σπίτι μου, το μάτι μου, το νεφρό μου και πολλά άλλα ακόμη στόν ξένο, τον οποιοδήποτε ξένο, πιστό ή άπιστο, αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΕΙ ΣΑΡΚΙΚΑ! Υπάρχουν λοιπόν και πράγματα, που δέν χαρίζονται!" Και εγώ συμφωνώ! ΌΝτως υπάρχουν πράγματα που δεν προσφέρονται. Η άρνησή τους δεν αναιρεί την αγάπη, υπέρ της οποίας κόπτονται κάποιοι "αγαπολυγούρηδες" (κατά το ευρωλυγούρηδες) Ένα από αυτά είναι και η "ελληνικότης" μέ όσα συνεπάγεται ο όρος αυτός. Ο Λαός μας με τη σοφία του, που την εκφράζει η λαϊκή μούσα, λέγει:

"Δυό πράγματα δεν δανείζονται. Η γυναίκα και το αυτοκίνητο!"

5 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι είναι σεξιστικό... Περισσότερο είναι μισαλλόδοξο, αφού η "ελληνικότης δε χα΄ριζεται...".

Orestis είπε...

Νομίζω ότι εδώ το τραβάς από τα μαλλιά. Αν και κακώς χρησιμοποιεί αυτή τη φράση θα μπορούσε εύκολα να σου απαντήσει ότι εννοεί κάτι διαφορετικό από αυτό που τον κατηγορείς (πώς η γυναίκα δεν αξίζει τίποτα περισσότερο από ένα αυτοκίνητο).
Το ζουμί της υπόθεσης είναι στο ότι η ελληνικότης δεν χαρίζεται που είναι τραγικά μισαλλόδοξο και κατά βάση και ανθελληνικό...
Άσε που όποιος το πιστεύει δεν δικαιούται να ισχυρίζεται ότι "εμείς" δώσαμε και τα πολιτιστικά μας φώτα σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο, γιατί όπως είπαμε η ελληνικότης δεν χαρίζεται :-Ρ

Yellow Kid είπε...

Δε πάει έτσι. Όχι μόνο προσπαθεί να στηρίξει μια αντιμεταναστευτική θέση πάνω σε φαλλοκρατική μαλακιά με το σκεπτικό "το λέει ο σοφός λαός" άρα είναι αλήθεια, συν ότι η ιδανική γυναίκα του Καλαβρύτων θα είναι εκείνη που δεν αποφασίζει για τον εαυτό της και γίνεται έρμαιο του κάθε μετανάστη.
Δυο αφορισμοί στη συσκευασία του ενός.

Τώρα θα μου πείτε, πώς ο μισογυνισμός της Εκκλησίας είναι γνωστός. (Καθόλου τυχαίο που η Εύα έφταιγε για την εξορία του ανθρώπινου είδους από τον Παράδεισο και πώς η Παναγία έχασε την χαρά να ικανοποιήθει σεξουαλικά για να κάνει παιδί). Όμως δεν παύει ο Καλαβρύτων να έχει ένα μπλόγκ στο οποίο να κηρύττει τις εξυπνάδες του, οχι πίσω από τον άμβωνα που τέλος πάντων όποιος θέλει μπαίνει και τον παρακολουθεί, αλλά σε ένα χώρο όπως τα μπλόγκ που είναι ουσιαστικά δημόσια.
Δικαιούμαι λοιπόν να τον κρίνω.

FenriZ είπε...

bollocks!!! που λενε και οι φιλοι μας οι Εγγλέζοι...

FenriZ είπε...

θα προσθεσω στο σχολιο του Yellow kid πως εχει δικιο συν την γενικοτερη αντιμετωπιση των γυναικων απο τους ιερωμενους...
σχετικα με τον συλλογισμο του Καλαβρυτων:
bollocks! οπως και πανω...