ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ανοιχτή επιστολή στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων:

Αγαπητέ κύριε Καλαβρύτων:

Είστε αλήθεια Χριστιανός ή μας δουλεύετε; Συχωρέστε μου την αναιδή αυτή μου ερώτηση, αλλά αν δεν κάνω λάθος ασκείτε ένα θρήσκευμα που όχι μόνο κηρύττει την Αγάπη προς τους συνανθρώπους του (πόσο δε όταν κάποιοι από αυτούς την έχουν ανάγκη όπως τώρα οι μετανάστες) αλλά όπως πολύ εύγλωττα είχε πει ο και ο Θεάνθρωπός σας, όταν σας χαστουκίζουν μην τους κατηγορείτε αλλά να γυρνάτε το άλλο μάγουλο.

Παρακολουθώ εδώ και καιρό το μπλόγκ σας στο οποίο με θλίβουν δύο πράγματα: Το πρώτο είναι, πώς απόψεις σαν αυτές που διατυπώνετε θα περίμενα να τις ακούσω από το στόμα του φιλοναζιστή Πλεύρη, αλλά σίγουρα όχι από ένα Χριστιανό Ορθόδοξο που κηρύττει την Αγάπη. Συγνώμη πάλι που θα σας φερθώ λίγο δυσάρεστα, αλλά τα πόστ σας βρίθουν από μισαλλόδοξα μηνύματα προς τις άλλες θρησκείες, προς το σεξουαλικό αυτοπροσδιορισμό του καθενός, προς σε άλλες φυλές, προς το γυναικείο φύλλο, προς τους μετανάστες κ.ο.κ. Το δεύτερο που με στεναχωρεί είναι ότι έχετε κλειστά τα σχόλια και δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις, μίας και καθώς έχετε πει «το Σύνταγμα μας αναγνωρίζει το δικαίωμα να εκφράζουμε ελευθέρως τη γνώμη μας. ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!»

Για τόσο δημοκράτης χριστιανός άνθρωπος που δείχνετε, δεν μπορώ να υποθέσω πως ότι σας ξεφεύγουν όλοι εκείνοι οι ρατσιστικοί σχολιασμοί, που ανέφερα παραπάνω και οι οποίοι δεν ανήκουν σε έναν δημοκρατικό πολίτη, αλλά τείνω θα σας συχωρέσω αφού βλέπω πώς σας στεναχωρεί και εσάς:. «ΜΕ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ
Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει ότι καταλαβαίνετε και συμφωνείτε μαζί μου πώς ο ρατσισμός δεν είναι κάτι καλό, ούτε συνάγει με την χριστιανική πίστη, αλλά πέρα από αυτό είναι μία κοινωνική αρρώστια της εποχής μας. Κάνείς δεν είναι κοινωνικά και ψυχικά υγιής όντας ρατσιστής. Και κανείς δεν θέλει να γίνει.

Για αυτό και εγώ με το θάρρος της μικρής μου γνώμης, σας επισημαίνω τα λάθη σας ζητώντας σας να περιορίσετε κάθε τι που σας κατατάσσει στην θλιβερή αρρώστια του ρατσισμού που βλέπω ότι σας ενοχλεί, ώστε τέλος να κηρύττετε μόνο αγάπη και την αδερφοσύνη, όπως ακριβώς έκανε και ο Θεάνθρωπός σας.

Ευχαριστώ,
Yellow Kid

A long time ago in a galaxy far, far away, το πoστ αυτό είχε σταλεί σε mail με σκοπό να ανέβει σε ένα άλλο ομαδικό μπλογκ στου οποίου "όλες οι απόψεις ήταν σεβαστές", "ότι μας στείλετε θα το ανεβάσουμε", "δεν λογοκρίνουμε", "ελευθερία", "α, ένα ελάφι" ,"μπλά μπλά μπλά"... Φυσικά παράπεσε. Αλλά το ποιο αστείο δεν είναι αυτό. Λίγες ώρες αργότερα αφού το έστειλα, το μπλoγκ βγάζει τον εξής αφορισμό:
ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΡΙΝΕΤE ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ ΔΗΜIΟΥΡΓΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ BLOG (!!!!)
...Καλά το πάτε παιδιά! Καλή συνέχεια!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μόνο οι άθεοι πιστεύουν ότι η χριστιανοί είναι καλοί και ακολουθούν το δόγμα του χριστού κατά γράμμα.

...εκεί καταντήσαμε.

Yellow Kid είπε...

Αντιθέτως. Νομίζουν ότι το έχουν παραχέσει!!!!

(ωραίος ο Vai!Πέρασα μία βόλτα από το μπλογκ σου!)

Ανώνυμος είπε...

μια μόνιμη απορία μου πάντως είναι πως γίνεται και καταφέρνουν ορισμένοι να ταυτίζουν τον ελληνισμό, με τον χριστιανισμό και τον ρατσισμό.

μήπως να γίνω και εγώ ρατσιστής και να ζητήσω την απέλαση όλων τον παπάδων από την Ελλάδα;

thanks έχει γίνει ολίγον μουσικό το μπλόγκ μου τελευταίος...είναι με την διάθεση.

Orestis είπε...

Η εκκλησία από τις απαρχές της μέχρι και σήμερα ήταν μόνο μίσος, χρήμα, εξουσία και δόξα. Ο παπάς στον οποίο απευθύνεσαι και γενικότερα η σημερινή εκκλησία δεν διαφέρουν από αυτή τη λογική. Ο καλός χριστιανός απλά δεν πρέπει να ασχολείται με την εκκλησία. Καλά του τα ψάλεις και είναι καλό να ξέρουν ότι υπάρχουν και φωνές που τους εναντιώνονται.

Balidor είπε...

Το έστειλες με e-mail στον ίδιο;
Εάν σου απαντήσει ποτέ,
κάνε μια καλή και ανέβασέ τη...

θα ήθελα πολύ να το διαβάσω!

Yellow Kid είπε...

Δεν του τη στέλνω γιατί ξέρω από τώρα την απάντηση:
ΚΥΡΙΟΙ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΥΒΡΙΣΟΥΝ!

Δεν φαντάζεσαι τι λαμόγιο είναι. Αν και μπορεί να έχει πλάκα να το επιχειρήσω.

Yellow Kid είπε...

Επίσης δεν δίνει και κανένα μέιλ...

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Θα πλήρωνα πολλά για να δω ανοιχτά τα σχόλια του.

Ο/Η AGIOS KALAVRITON είπε...

Πάντως μ΄αρέσει κατά βάθος ο Καλαβρύτων.
Μ΄αρέσουν όλοι της ελλαδικής εκκλησίας στυλιστικά, λόγω της ατίθασης γενειάδας που έχουν οι περισσότεροι, αντίθετα με τους φλώρους του πατριαρχείου που έχου μακρόστενα και περιποιημένα μούσια.

Yellow Kid είπε...

Την έστειλα όμως στο TVXS! Ίδωμεν αδερφοί μου. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να τη αναρτήσουν.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Πρόσχωμεν