ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Η εκδίκηση της Ζαρντινιέρας

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγείται ο πρώην φοιτητής (μια και μετά το περιστατικό εγκατέλειψε τις σπουδές του) Αυγουστίνος Δημητρίου, με την κατηγορία ότι το βράδυ της "Ζαρντινιέρας" επιτέθηκε στους αστυνομικούς που τον βασάνισαν ον κάμερα!



Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγορίτσα Καράτζιου που υπογράφει το κατηγορητήριο, βλέπει στο παραπάνω βίντεο τα εξής:

«Ενώ έχει διαφύγει από τον προαύλιο χώρο του Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατευθύνθηκε προς τη διασταύρωση των οδών Εγνατία και Αγγελάκη, όπου έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και, όταν αυτοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν, τους απώθησε με τα χέρια του και τους χτύπησε με γρονθοκοπήματα και με τα πόδια του, προκειμένου να τους εξαναγκάσει να μην πραγματοποιήσουν τη σύλληψη. [Προηγουμένως] εκσφενδόνισε επανειλημμένως τεμάχια μαρμάρων και σκυροδέματος κατά των αστυνομικών, οι οποίοι εκτελούσαν νόμιμη διατεταγμένη υπηρεσία. Μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή τους λόγω των επικίνδυνων μέσων που χρησιμοποίησε για να τους πλήξει με αυτά σε ευπαθή σημεία και ακάλυπτα σημεία του σώματος, πλην όμως η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε όχι με δική του θέληση, αλλά επειδή οι αστυνομικοί απέφυγαν τα χτυπήματα».

Τα σημάδια ότι έτσι θα εξελίσσονταν τα πράγματα υπήρχαν (οι αστυνομικοί-βασανιστές ποινικά έπεσαν στα πούπουλα στα ελληνικά δικαστήρια, ενώ πειθαρχικά υπέστησαν... προαγωγές, βλέπε: Αμετανόητη "Δικαιοσύνη").

Τι κι αν μάρτυρας στο περιστατικό ήταν όλη η Ελλάδα μέσω της κάμερας των καναλιών; Σε αυτή τη χώρα κάθε λογική θυσιάζεται στους βωμούς των στρεβλών εξουσιών.

Αλήθεια, σε μια περίπτωση τόσο εξόφθαλμη όπως αυτή, που είναι η σοσιαλιστική "προστασία του πολίτη"???

Πηγή της είδησης είναι δημοσιεύματα της Ελευθεροτυπίας, της Μακεδονίας και του TVXS, των τελευταίων ημερών.

7 σχόλια:

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Σε εποχές λιτότητας,νεοφιλελεύθερης επίθεσης και περιστολής κοινωνικών δικαιωμάτων, κάποιος πρέπει να φροντίσει το ηθικό της ΕΛ.ΑΣ τώρα που ανοίγουν οι δουλειές...

Αntidrasex είπε...

"Τι κι αν οι αστυνομικοί-βασανιστές καταδικάστηκαν σε βαριά πρόστιμα για το συγκεκριμένο περιστατικό από το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων,"

Εχουν καταδικαστεί ή εκκρεμεί η απόφαση? Κάπου άκουσα ότι ένας λόγος ακόμα για την υπόθεση είναι ότι ο Αυγουστίνος έχει καταθέση αγωγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για ένα μύριο έουρα.

¡VENCEREMOS! είπε...

Γιατί κανένας άλλος δικαστικός (όπως ο προϊστάμενος της κυρίας εισαγγελέως) ή νομικός εν γένει δεν ασκεί δίωξη για (τουλάχιστον) Κατάχρηση εξουσίας (Ποινικός Κώδικας, άρθρο 239, παράγραφος β’) στη συγκεκριμένη εισαγγελέα;

Εφόσον κανείς δεν το έκανε ακόμα, υπάρχει ή δεν υπάρχει συρροή εγκλημάτων, βάσει σειράς άρθρων βασικής νομοθεσίας; Ενδεικτικά αναφέρω: Παράβαση καθήκοντος 259 ΠΚ, Παρότρυνση υφισταμένων και ανοχή 261 ΠΚ σε συνδυασμό με το επόμενο άρθρο 262 ΠΚ, Υπόθαλψη εγκληματία 231 ΠΚ, Παρασιώπηση εγκλήματος 232 ΠΚ.

Αυτά σε σχέση με το τυπικό μέρος. Σ’ ό,τι αφορά το περιεχόμενο όσων αναφέρει η κυρία εισαγγελεύς, υπάρχει ή δεν υπάρχει ψευδής καταμήνυση (άρθρο 229 ΠΚ και 230 ΠΚ); Φυσικά το δικαίωμα στην αυτεπάγγελτη δίωξη το έχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Γιατί δεν γίνεται τίποτα; Τι έχουμε; Δημοκρατία ή χούντα;

ΠΚ= Ποινικός Κώδικας

Βλαχοκυριλές είπε...

αντιδρασέξ,

ήμουν 100% σίγουρος για κάποιο λόγο ότι έχουν καταδικαστεί για μικρότερο ποσό. με ένα γρήγορο google όμως διαπιστώνω ότι πιθανότατα κάνω λάθος, οπότε διόρθωσα το συγκεκριμένο.

Κατά πάσα πιθανότητα μπερδεύτηκα με αυτό: http://tvxs.gr/node/49849

"Πρόκειται για την 11η φορά από το 2001 που η Ελλάδα καταδικάζεται από το Ευρωπαϊκό ΔΙκαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ίδιοι αστυνομικοί ενεπλάκησαν στον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου, υποστηρίζοντας στη συνέχεια ότι ο φοιτητής τραυματίστηκε πέφτοντας σε ζαρντινιέρα."

Ευχαριστώ για την επισήμανση.

Βλαχοκυριλές είπε...

Συμπλήρωση: Είδες πόσο ωραία δουλεύει το peer review? :)

Αntidrasex είπε...

το ποιο??!!??

Ανώνυμος είπε...

Το να περνάει το κείμενο κι ένα δεύτερο μάτι εννοώ, μη φρικάρεις :))
Βλαχοκυριλές