ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ακόμα ένα τούβλο στον τοίχο του "Μεταναστευτικού"

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατασκευή φράχτη στον Έβρο για να εμποδίσει την εισροή μεταναστών, αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό που υλοποιούμε αυτή την περίοδο. Όπως, η συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex για τη φύλαξη των συνόρων. Σχεδιάζουμε επίσης την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Ακτοφυλακής και στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών", δήλωσε ο υπουργός.

Αντίστοιχο φράχτη έχουν σηκώσει οι ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ υπό κατασκευή είναι και ο φράχτης που θα χωρίζει το Ισραήλ από την Αίγυπτο.

Ο Χρ. Παπουτσής εκτίμησε σε 200 με 250 άτομα των αριθμό των μεταναστών που περνούν καθημερινά τον Έβρο, αναζητώντας καλύτερη τύχη στην Ευρώπη. Μέσα στο πρώτο εννεάμηνο του 2010, ο αριθμός των μεταναστών που συνελήφθησαν να διασχίζουν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα αυξήθηκε κατά 372%. Ανήλθαν σε 31.219, αντί 6.615 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η δραματική αύξηση αποδίδεται στην καλύτερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από την ευρωπαϊκή δύναμη Frontex.

"Η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως στη μεταναστευτική πολιτική της, με δυσμενέστατες συνέπειες για την Ελληνική Κοινωνία και «ώρα προσπαθεί, με μεμονωμένα μέτρα, να διορθώσει τα αδιόρθωτα. Με ημίμετρα και 'μπαλώματα' του τύπου 'κατασκευή ειδικού φράκτη στον Έβρο', τα μεγάλα προβλήματα δεν λύνονται", δήλωσε σήμερα Κυριακή ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Πηγή: enet: "Η κυβέρνηση σχεδιάζει τείχος στον Έβρο"

Αν υλοποιηθεί το "Τείχος Παπουτσή" , αυτή η κυβέρνηση θα πάει πολύ καλά. Γιατί όχι μόνο δεν υπολογίζει πώς ένα υψωμένο τείχος δεν είναι μόνο τούβλα τσιμέντο και μπετά, αλλά σημαίνει χίλια δύο άλλα πράγματα, από παρεμπόδιση σε εκείνους που αναζητούν ένα άσυλο μέχρι τον δικό μας εγκλεισμό και την παγκόσμια κατακραυγή μας , όχι μόνο αγνοεί όλο το αίμα που χύνεται πάντα από κάποιο τέτοιο τείχος (γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην χυθεί), άλλα στρέφεται και εναντίον του ίδιου του φιλομεταναστευτικού προγράμματος της κυβέρνησης τους.

κύριε Παπουτσή, υψώστε ακόμα ένα τείχος του αίσχους και της ντροπής, και μην υπολογίζετε τις γνώμες και αντιρρήσεις. Στο κάτω κάτω έχετε τα ΜΑΤ για να τις καταστείλετε. Δείξτε πόσο πολύ "προστατεύετε τον πολίτη" χτίζοντας του τοίχους γύρω από το σπίτι του και φτιάξτε "εχθρούς" που θέλουν να εισβάλουν.

Ευτυχισμένο το 1984 σας, κύριε Παπουτσή, κύριοι της Κυβερνήσεως. Καλό Σοσιαλισμό και καλή Βαρβαρότητα!

Η εικόνα είναι του Enki Bilal, μια σειρά που είχε κάνει εμπνευσμένη από το Τείχος Του Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: