ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009

Πώς μπαίνει ένας αγράμματος φασίστας στο πανεπιστήμιο;

Η απάντηση στο γνωστό ανέκδοτο είναι "με τανκ", αλλά η πραγματικότητα είναι πιο ύπουλη. Ακολουθεί περίληψη άρθρου της σημερινής Ελευθεροτυπίας, με κάποιες παρεμβάσεις μου. Για το πλήρες και αναλλοίωτο άρθρο, διαβάστε εδώ.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. και φοιτητής ετών 44 σε σχολή δημοσιογραφίας (το βιογραφικό του δεν αναφέρει το όνομά της), αποφάσισε ότι έχει κάθε αρμοδιότητα και γνώση να νουθετεί και να συμβουλεύει την επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα κρίσης και επιλογής καθηγητών! Σε μία ομιλία του τον Ιανουάριο, απευθυνόμενος στον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Βαληνάκη, είπε τα εξής: "Εχω μπροστά μου, κύριε Βαληνάκη, βιογραφικά δυο καθηγητών που πάτε να τους κάνετε καθηγητές τώρα στο Πανεπιστήμιο: Αλεξάνδρα Ιωαννίδου και κάποιος κύριος γερμανός, με ένα όνομα λίγο περίεργο, Κρίστιαν Φος.[...] Θέλω αύριο να μου πείτε αν τους κάνετε καθηγητές, αν θα πάτε στο υπουργείο Παιδείας στον υπουργό και θα του πείτε να αποτραπεί αυτή η επιλογή." Και επειδή τον έπνιγε το δίκιο, την επόμενη μέρα απεύθυνε το λόγο και στον κ. Σπηλιωτόπουλο για το ίδιο θέμα, ρωτώντας "αν τυχόν, από άγνοια ή άλλο τι, διορισθούν οι ανωτέρω δύο, θα δημιουργηθεί στο ευαίσθητο αυτό τμήμα ένα σκληρό προγεφύρωμα της σκοπιανής προπαγάνδας στην καρδιά του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος" και "τι μέτρα σκοπεύει να πάρει το υπουργείο" κατά των υπαλλήλων που δεν πρόσεξαν τις αιτήσεις τους!"

Ο λόγος της παρέμβασης; Μα, φυσικά, οι ανθελληνική (κατά τους Φύλακες του Έθνους) δράση των υποψηφίων καθηγητών! Συγκεκριμένα, για την κ. Ιωαννίδου:
  • «έχει ως κύριο επιστημονικό της αντικείμενο τη μελέτη και προβολή της "μακεδονικής γλωσσικής μειονότητος" στη Μακεδονία, και την "εξάλειψη των εθνικισμών από τα σχολικά βιβλία"» (ειδικά αυτό το τελευταίο πρέπει να είναι κακούργημα στα μάτια των φασιστών του ΛΑ.Ο.Σ.)
  • «είναι μέλος του ΚΕΜΟ (Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων) το οποίο οργάνωσε συνέδριο υπέρ των Τσάμηδων (!) στην Πάντειο Σχολή αλλά και συνεδρίων υπέρ μειονοτήτων κάθε είδους». Πρόκειται για τον γνωστό επιστημονικό όμιλο, μέλη του οποίου είναι δεκάδες πανεπιστημιακοί.
  • Κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη (2001) του εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Γραφείου για τις Λιγότερο Ομιλούμενες Γλώσσες (EBLUL) στην Ελλάδα, Σωτήρη Μπλέτσα. Αντικείμενο της δίκης -για «διασπορά ψευδών ειδήσεων»- ήταν η απλή αναφορά, σε επίσημο έγγραφο του EBLUL, πέντε γλωσσών που μιλιούνται στην Ελλάδα παράλληλα με τα ελληνικά. Ο Βελόπουλος «ξεχνά», βέβαια, ότι η ελληνική Δικαιοσύνη έχει αθωώσει πανηγυρικά τον κ. Μπλέτσα, με σκεπτικό που συμφωνεί πλήρως με όσα κατέθεσε προς υπεράσπισή του η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου. Ο,τι θεωρείται σωστό από τα δικαστήρια, συνιστά για το ΛΑΟΣ λόγο αποκλεισμού από τα ελληνικά ΑΕΙ!
Όλα τα παραπάνω, κατά τον Κ. Βελόπουλο είναι στοιχεία που «συντριπτικώς ξεγυμνώνουν αυτό το επικίνδυνο τουλάχιστον "δίδυμο"». Επικίνδυνο για ποιους, άραγε; Για όσους δε θέλουν την εξάλειψη του εθνικισμού από τα σχολικά βιβλία; Για όσους θα ήθελαν οι μειονότητες να είναι έρμαια των Χρυσαυγιτών και να μην έχουν κανέναν υπερασπιστή; Για όσους θα ήθελαν να ελέγχουν και να χειραγωγούν τα δικαστήρια, έτσι ώστε να καταδικάζονται όσοι κατασυκοφαντούνται;

Το πιο τραγικό, και παράλληλα ενδεικτικό της επικίνδυνης διόγκωσης που έχει πάρει η συντηρητικοποίηση της κοινωνίας μας, είναι ότι οι επίσημοι φορείς όχι μόνο δεν έβαλαν τον γελοίο αυτό τύπο στη θέση του, αλλά τελικά του έκαναν τη χάρη και επέλεξαν άλλον για τη θέση, με σαφώς λιγότερα αντικειμενικά προσόντα (για λεπτομέρειες, διαβάστε το αρχικό άρθρο). Και όπως πολύ εύστοχα καταλήγει το άρθρο, "Αν και ουδέποτε πέρασε την πόρτα τους, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ είναι απ' ό,τι φαίνεται σε θέση να επιβάλει τα γούστα του στα ελληνικά ΑΕΙ".

* η εικόνα πάρθηκε από το jungle-report.

4 σχόλια:

yX είπε...

Το ξέρω ότι το θέμα του άρθρου είναι πρόκληση για trolls, σα να ρίχνω ψαρονέφρι σε γάτες... Αλλά τι να κάνω;

Συγχωράτε με!

Αntidrasex είπε...

Μπα φίλε, όταν πιαστούν με το χέρι στο μέλι, μόκο.

yX είπε...

Πραγματικά... Απίστευτο, περίμενα ότι έστω για τα μάτια του κόσμου, θα προσπαθούσαν να αρθρώσουν ένα υποτυπώδες επιχείρημα...

Αntidrasex είπε...

α, καλά, εσύ είσαι υπέρμετρα αισιόδοξος!
"να αρθρώσουν ένα υποτυπώδες επιχείρημα". ΠΩΣ?