ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

Καταπέλτης το βούλευμα για Κορκονέα

Από την Ελευθεροτυπία:

«Σκότωσε και έφυγε με ήρεμα βήματα»

Προς «ικανοποίηση του εγωισμού του που είχε θιγεί»... στόχευσε προς το μέρος των ανηλίκων, «στήριξε με το αριστερό του χέρι το δεξί του χέρι που κρατούσε το όπλο και πυροβόλησε δύο φορές απανωτά».

Ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, που δολοφονήθηκε στην οδό Τζαβέλλα από τις σφαίρες του Κορκονέα Ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, που δολοφονήθηκε στην οδό Τζαβέλλα από τις σφαίρες του Κορκονέα Οχι στον αέρα, όχι υποχωρόντας... Αμέσως μετά, απομακρύνθηκε «με αργά και ήρεμα βήματα». Αδιαφορώντας για τις συνέπειες της πράξης του κι ενώ «είχε αντιληφθεί» ότι ένα παιδί, ο 15χρονος Ανδρέας-Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, είχε χτυπηθεί από τις βολίδες.

Αυτός, ο «έμπειρος ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ.,που υπηρετούσε εννιά χρόνια στην Αστυνομία» κι έπρεπε να «ενεργεί με γνώμονα τη διατήρηση της τάξης και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, ιδίως όταν πρόκειται για νεαρά άτομα και εφήβους».

Κι αν «δεν επιδίωξε άμεσα το θάνατο του έφηβου, πυροβόλησε από οργή που δεν απέκλειε την ήρεμη ψυχική σκέψη και παρ' όλο που προέβλεψε ότι λόγω της μικρής απόστασης από το θύμα, της στενότητας της οδού, της ύπαρξης πλήθους ατόμων απέναντι και γύρω του και εν όψει του τεχνητού φωτισμού που υπήρχε, επειδή ήταν νύχτα, ήταν ενδεχόμενο να πλήξει η βολίδα τον παθόντα. Κι αποδέχτηκε το αξιόποινο αποτέλεσμα της ενεργειάς του...». Το «επιδοκίμασε».

Αυτό είναι το διά ταύτα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας, με βούλευμα του οποίου παραπέμπεται στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο ειδικός φρουρός, Επαμ. Κορκονέας, για «ανθρωποκτονία από πρόθεση με τη μορφή του ενδεχόμενου δόλου (κατά μεταβολή της κατηγορίας από άμεσο δόλο), που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση». Στο εδώλιο δίπλα του θα καθίσει για «απλή συνέργεια» στη δολοφονία του 15χρονου, ο συνάδελφός του, Βασ. Σαραλιώτης, ο οποίος «τον συνέδραμε ψυχικά» με τη συμπεριφορά του.

Ο ειδικός φρουρός Επ. Κορκονέας Ο ειδικός φρουρός Επ. Κορκονέας Το περιεχόμενο του πολυσέλιδου, υπ' αριθμόν 1847/2009 βουλεύματος, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για τα διαδραματισθέντα το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008.

Οταν η σφαίρα που «ξέρασε» το υπηρεσιακό περίστροφο του Επαμ. Κορκονέα, «αφού προσέκρουσε στην τρίτη κατά σειρά πακτωμένη τσιμεντένια μπάλα, από αυτές που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά της οδού Τζαβέλλα, στην οποία η βολίδα εποστρακίστηκε, έπληξε τον 15χρονο προκαλώντας του τυφλό τραύμα του θώρακος από το οποίο επήλθε ο θάνατός του».

Ενα από τα συγκλονιστικότερα σημεία του βουλεύματος, το οποίο έρχεται να ξεπλύνει τη «λάσπη» με την οποία επιχειρήθηκε να «λερωθεί» ο 15χρονος, αλλά αναδεικνύει και την εγκληματική τακτική που ακολούθησαν εν προκειμένω οι δύο ειδικοί φρουροί, είναι εκείνο στο οποίο οι τρεις δικαστές του συμβουλίου αναφέρουν:

«Τα άτομα που βρίσκονταν στις οδούς Τζαβέλλα και Μεσολογγίου (σε βάρος των οποίων απευθύνθηκαν οι κατηγορούμενοι) δεν προέκυψε ότι είχαν καμία σχέση με τα άτομα που είχαν ρίξει μπουκάλι στο περιπολικό νωρίτερα, ούτε προέκυψε ότι αποτελούσαν ομάδα. Ο Γρηγορόπουλος και ο φίλος του βρίσκονταν στην είσοδο κτιρίου στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα... αφού άκουσαν τον κρότο της χειροβομβίδας και επειδή κάποιοι περαστικοί τούς είπαν ότι κάτι έγινε και κατεβαίνουν αστυνομικοί, κινήθηκαν για 2-3 μέτρα προς το μέσον της Τζαβέλλα ...πίσω υπήρχαν κι άλλα άτομα. Αυτά τα άτομα, καθώς και τα δύο παιδιά, άρχισαν να φωνάζουν και να βρίζουν τους κατηγορουμένους απαντώντας στις βρισιές και τις προκλήσεις τους, ενώ κάποιος άγνωστος έριξε κι ένα μπουκάλι με νερό προς τους κατηγορουμένους».

Το αίτημα των δύο ειδικών φρουρών για αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με όρους απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι «η συμπεριφορά τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη συμπεριφορά που οφείλουν να έχουν οι αστυνομικοί κι από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που τους αποδίδονται κρίνεται ότι αν αφεθούν ελεύθεροι είναι πολύ πιθανό να διαπράξουν και νέα εγκλήματα». *

5 σχόλια:

πετρούλα είπε...

πραγματι καταπέλτης! κοινως τους ειπαν επικινδυνους ετσι?

πετρούλα είπε...

ο κουγιας τι εκανε ο κουγιας?????

Αntidrasex είπε...

Μονόζυγο.

yX είπε...

Κοινώς, δεν φαίνεται να ετοιμάζεται παραθυράκι αθώωσης. Ούτε βρασμός ψυχής, ούτε άμυνα, ούτε εξωστρακισμός.

Ή το έχουν πάρει απόφαση ότι κάποιος πρέπει να πληρώσει αυτή τη φορά, ή μας ετοιμάζουν θεαματικά πράγματα. Ελπίζω για το πρώτο, φοβάμαι για το δεύτερο....

Ανώνυμος είπε...

伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區