ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

90936071.

Ο Γιώργος Πήττας είναι ένας από τους λίγους "επώνυμους" μπλόγγερ που έχω μεγάλη εκτίμηση στον τρόπο με τον οποίο γράφει. Διαβάζοντας το τελευταίο του πόστ- έκκληση, δοκίμασα να πάρω το αναθεματισμένο νούμερο απο κινητό (σταθερό δεν παίζει αυτή την περίοδο) αλλά ήταν αδύνατον. Μπορεί να είναι γενικό το πρόβλημα με την γραμμή, μπορεί να μην λειτουργεί από κινητά...Τέσπα μπορώ να ξαναδοκιμάσω. Ορίστε όμως το επίμαχο κομμάτι του πόστ του, το οποίο αποφάσισα να αναδημοσιεύσω:

"Για τους ανθρώπους που κακοποιούν τα ζώα, είτε σκύλους είτε γάτες είτε άλλα, δεν έχω λόγια να γράψω.

Καμία περιγραφή καμία ύβρης, κανένας ορισμός δεν θα είναι ποτέ επαρκής για να «ζωγραφίσει» τον βόθρο της «ψυχής» που κουβαλάνε αυτά τα ανθρωποειδή.

Και δεν θα κάνω κανένα διαχωρισμό ή κατηγοριοποίηση αυτών που κακοποιούν ζώα και εκείνων που κακοποιούν ανθρώπινα παιδάκια. Είναι ακριβώς το ίδιο, διαφορά δεν υπάρχει καμία.

Και στις δύο περιπτώσεις το πλαίσιο είναι ίδιο. Μιλάμε για κακοποίηση πλασμάτων που δεν έχουν τρόπο να αμυνθούν, και που εξ ίσου προσφέρουν αγάπη χωρίς ανταλλάγματα.

Ο νόμος είναι εξαιρετικά ανεπαρκής. Και επίσης έστω και έτσι όπως είναι, σπάνια τηρείται.

Θα το πω με άλλο τρόπο.

Ο «άνθρωπος» που βασανίζει ένα ζώο, είναι ένας δυνάμει βιαστής και δολοφόνος.

Κάθε Σάββατο σας γράφω διάφορα και εσείς υπομονετικά είτε με διαβάζετε, είτε γυρίζετε σελίδα και λέτε «τι μπούρδες λέει πάλι αυτός ο Πήττας». Δεν πειράζει.

Σήμερα όμως, θέλω και το θέλω έντονα, να σας ζητήσω μια χάρη.

Θέλω, μόλις τελειώσετε την ανάγνωση ή ακόμα και αυτή τη στιγμή, να κάνετε ένα τηλεφώνημα.

Να τηλεφωνήσετε στον αριθμό 90936071.

Θα σας στοιχήσει 1 ευρώ και 71 σεντ ακριβώς.

Και τα χρήματα αυτά, θα πάνε κατευθείαν στο Καταφύγιο ζώων Argos Sanctuary που λειτουργεί κάτω από τη σκέπη της Κυπριακής Φωνής για τα Ζώα.

Και όσοι μπορείτε, τηλεφωνήστε πάνω από μία φορά.

Είμαι βέβαιος πως δεν θα φτωχύνετε αν κάνετε και ένα και δύο και τρία τηλεφωνήματα που συνολικά θα στοιχήσουν λιγότερο από έναν καφέ σε μια από τις καφετερίες της πόλης.

90936071. Τηλεφωνήστε ξανά και, είμαι βέβαιος πως μετά θα νιώσετε ωραία, όπως νιώθουμε όλοι οι κανονικοί άνθρωποι όταν έχουμε κάνει κάτι θετικό.

Το Argos Sanctuary ξεκίνησε το 2006 σε μια έκταση γης, πρώην λατομείο, που παραχώρησαν για αυτό το σκοπό οι Βρετανικές Βάσεις και η Δημοκρατία. Οι λίγοι άνθρωποι που το στηρίζουν εθελοντικά έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά για να μπορέσει αυτός ο χώρος να εκπληρώσει την αποστολή του.

Δηλαδή, την φιλοξενία δεκάδων, εκατοντάδων ζώων που φτάνουν εκεί εγκαταλελειμμένα, κακοποιημένα, βασανισμένα, άρρωστα, ακρωτηριασμένα, τραυματισμένα, από τους αρκετούς ανώμαλους που ζουν μεταξύ μας και συχνά μας χαιρετάνε και στο δρόμο ή μας σφίγγουν το χέρι σε κάποιες κοινωνικές συναναστροφές.

Σε αυτούς περιλαμβάνω και τους γελοίους που παίρνουν ένα σκυλάκι γιατί έτσι επιβάλλει η μόδα και η φιγούρα, και το φορτώνουν (και αυτό) στην οικιακή βοηθό η οποία συνήθως ούτε διάθεση ούτε αντοχή έχει για να αναπτύξει προσωπική σχέση με έναν σκύλο.

90936071(Τηλεφωνήσατε;)

Οι άνθρωποι του Argos Sanctuary έδωσαν την ψυχή τους στο Καταφύγιο, προκειμένου τα ταλαιπωρημένα από τους ανθρώπους πλάσματα να βρουν στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

Αυτό, σήμαινε μια τεράστια οικονομική αιμορραγία.

Ξέρετε, τα ζώα δεν διαφέρουν από τους ανθρώπους.

Η διαφορά είναι πως οι τελευταίοι, είμαστε το χειρότερο ζώο του πλανήτη.

Όπως και εμείς, αν είναι στοιβαγμένα όλα μαζί, θα αγριέψουν και θα σφαχτούν μεταξύ τους.

Άρα, οι χώροι πρέπει να είναι εξειδικευμένοι.

Τα ορφανά κουτάβια, έχουν τις ίδιες ανάγκες με τα ανθρώπινα παιδάκια.

Πρέπει να είναι χώρια για να προστατευθούν.

Οι μητέρες με τα νεογέννητα, το ίδιο.

Οι υπερήλικες επίσης.

Τα άρρωστα και υπό θεραπεία ξεχωριστά για να μην επηρεάσουν τα άλλα.

Και όπως αντιλαμβάνεστε, αν όλα αυτά δεν τηρούνται σαν προδιαγραφές, τότε το Καταφύγιο μετατρέπεται σε κολαστήριο, παύει να εκπληρώνει την αποστολή του.

Όλα αυτά, τα δημιούργησαν οι άνθρωποι του Argos Sanctuary.

Με προσωπικές θυσίες, με αρχιτεκτονικές μελέτες, με μηδενική ουσιαστικά οικονομική υποστήριξη από την Πολιτεία, κατάφεραν να φέρουν το Καταφύγιο σε επιθυμητά επίπεδα.

Και σε όσα ανέφερα προηγουμένως, προσθέστε έξοδα Κτηνιάτρων, διατροφής, στειρώσεων και γενικής φροντίδας.

Το Argos Sanctuary, αυτή τη στιγμή κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα.

Τα χρέη είναι δυσβάσταχτα, οι άνθρωποί του στριμωγμένοι στη γωνία, οι χώροι γεμάτοι από ζωάκια που κάποιοι από εμάς κακοποιήσαμε και εγκαταλείψαμε, και πρέπει να βοηθηθεί τώρα, αυτή τη στιγμή.

90936071.

Αν ήδη τηλεφωνήσατε, ξανατηλεφωνήστε και διαδώστε αυτόν τον αριθμό παντού.

Και εσύ που με διαβάζεις αυτή τη στιγμή Αγαπητέ Αναγνώστη, Ζώο είσαι!

Και εγώ, και όλοι μας. Όλοι Ζώα είμαστε σε αυτή τη γη-μην ξεχνάμε, πως η λέξη απλά σημαίνει Ζωντανό Πλάσμα, έμψυχο, που χαίρεται και λυπάται.

Και που στην περίπτωση των τετράποδων συγκάτοικών μας στον πλανήτη, μόνο προσφέρουν.

Υπάρχει ακόμα ένας τρόπος να βοηθήσετε το Argos Sanctuary, το οποίο φιλοξενεί και σκυλάκια και γατάκια.

Σκεφτείτε σοβαρά, να υιοθετήσετε ένα ζωάκι.

Αν μπορείτε να εντάξετε στη ρουτίνα σας ένα σκυλάκι, κάντε το υπό την προϋπόθεση πως θα το σεβαστείτε. Αν όχι, υιοθετήστε μια γατούλα ή έναν γατούλι. Θα μπορούσα να γράψω σελίδες για το πόσο μαγικά και σπουδαία πλάσματα είναι οι γάτες, για το πόσο βαθιά μπορούν να μπουν στη ψυχή μας και να δημιουργήσουν μοναδικούς εσωτερικούς δεσμούς. Και επιπλέον έχουν κυριολεκτικά τις ελάχιστες απαιτήσεις. Λίγο φαγητό και πολύ αγάπη.

90936071. Άντε λοιπόν. Ας αποδείξουμε πως είμαστε, έστω λίγο, Άνθρωποι."

-UPDATE-

Κάτι που δεν πρόσεξα:

"Όσοι και όσες επιθυμούν να προσφέρουν στο Argos Sanctuary και είναι εκτός Κύπρου, μπορούν να τηλεφωνήσουν αφού προσθέσουν τον σχετικό τηλεφωνικό κωδικό, δηλαδή το 00357 και μετά κανονικά τον αριθμό της αυτόματης δωρεάς 90936071"




5 σχόλια:

Unknown είπε...

Σε ευχαριστώ ολόθερμα για την αναδημοσίευση-μόλις τωρα την είδα.

Ακόμα δεν ξέρουμε τα αποτελέσματα της έκκλησης, θα γνωρίζουμε στα τέλη του μήνα.

Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια. Είναι μια ζεστή και ευχάριστη αλλαγή στις επιθέσεις από διάφορους κύκλους, κυρίως ακροδεξιούς, που έχουν γίνει πια ρουτίνα.

Yellow Kid είπε...

Δεν ήταν τίποτα. Η γραμμή τώρα με τον κωδικό φάινεται ότι πιάνει, δυστυχώς η γραμμή μου βγαίνει ακόμα busy.
Αυτό μπορεί να είναι και καλό.

Αntidrasex είπε...

Εμένα μου βγάζει "σφάλμα αριθμού". Μήπως παίζει κάπως αλλιώς ή καθόλου από Ελλάδα?

MLMT είπε...

παιδια εγω εχω προβλημα...εγω παιρνω τον αριθμο και βαζω και τον κωδικο αλλα μου οτι ο αριθμος που καλω δεν αντιστοιχει σε συνδρομητη

Ανώνυμος είπε...

Μιας και τα σχόλια στο politspittas blogspot έχουν κατέβει, θα διατυπώσω εδώ την απορία μου...
Πέραν των σκυλιών και των γατιών, υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για άλλα ζώα; Γουρούνια, κότες και αγελάδες για παράδειγμα; Ή η ανάρτηση αυτή μένει στα στενά όρια της ρηχής φιλοζωίας;

"Ο «άνθρωπος» που βασανίζει ένα ζώο, είναι ένας δυνάμει βιαστής και δολοφόνος."
Ο άνθρωπος που τα δολοφονεί για να τα φάει δεν είναι κυριολεκτικά δολοφόνος; Ο άνθρωπος που τα κρατάει έγκλειστα και τα βιάζει για να γεννήσουν παιδιά και να παράξουν γάλα, δεν είναι κυριολεκτικά βιαστής;