ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΟΨΕ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

ΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ 
ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΘΕ ΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ 
ΑΠΟΨΕ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ  
Τάσος  Λειβαδίτης
«Τα νεαρά ζευγάρια σαν αστέρια/ σ΄ ομορφαίνουν μαύρη πολιτεία/ Για μια στιγμή κρατιούνται από τα χέρια/ σκοτώνονται στην άλλη τη γωνία/ Παιδιά, και τον αντέξατε τον δύσκολο καιρό/ Δεν έχει ο έρωτας αρχή κι ο κόσμος τελειωμό/ Στο δρόμο περπατούνε αγκαλιασμένοι / κρυφομιλούνε σε κάποιο καφενείο/ κι όλοι οι νεκροί είναι πάλι αναστημένοι/ σαν γονατίζουν στο Πολυτεχνείο».
Torill Engeland Magrette (ετών 22 σκοτώθηκε στο πολυτεχνείο μια Νορβηγεζα για εμάς
πατώντας κάτω θα κατεβάσετε το εκπληκτικο cd



Ο ΜΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΜΙΚΗ













ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΔΙΘΥΡΆΜΒΟΥΣ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΣΤΕΦΑΝΙΑ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΗΛΙΚΙΑ
ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΙΩΝΊΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
επειδή ξεχνάμε κι όσο περνάει ο καιρός θα ξεχνάμε περισσότερο, οφείλουμε να έχουμε πάντα στον νου μας- και να τη γιορτάζουμε- τη μεγαλειώδη εξέγερση των νέων του ΄73 κατά της χούντας.
. Δεκαεπτά Νοέμβρη, σήμερα. Να είμαστε καλά, για να τη γιορτάζουμε. Και να θυμίζουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας πως εκείνη τη νύχτα, ένα τσούρμο αγόρια και κορίτσια, τα βάλανε με τη χούντα, με κίνδυνο να συλληφθούν, να βασανιστούν, να εκτελεσθούν. Κάτι που δεν έγινε , από τη μέγιστη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, στα επτά χρόνια της τυραννίας.


5 σχόλια:

Unknown είπε...

να μαστε καλα να θυμομαστε,να γνωριζουμε,να μη κλεινουμε τα ματια και πανω απολα να μη λεμε κριμα τα παιδια.Ειναι τ μαθημα μας για το δικο μας ''πολυτεχνειο''..

Morpheus είπε...

Κι όμως ξεχνάμε...
Ξεχνάμε αυτούς τους αγώνες και αρνούμαστε μόνοι μας όλα αυτά που εκείνα τα παιδιά μας χάρισαν...
Κι αυτό φαίνεται απ' την κατάντια του κόσμου μας...
Έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία, για την Παιδεία και τη Δημοκρατία... Μα η εποχή μας χαρακτηρίζεται απ' τα πιο σκλαβωμένα, απαίδευτα και απόλυτα μυαλά... Έτσι καταλήγει τούτη η μέρα να είναι άλλη μια αργία για το δημόσιο, άλλη μια γιορτή για να χάσουν διδακτικές ώρες μαθητές που κανείς δεν έκανε τον κόπο να τους μιλήσει για την ουσία της εξέγερσης και να τους διδάξει αληθινή ιστορία κι άλλη μια μέρα για τους υπόλοιπους...

(Υπέροχο το cd πραγματικά...)

HappyHour είπε...

Δυστυχώς το ψωμί-παιδεία-ελευθερία, εξαργυρώθηκε από κάποιους ως prada-cayenne-Vissi. Κι είναι πολλοί αυτοί που ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο και τώρα είναι μέσα στη λαμογιά και στα σκ@τ@. Συγγνώμη για το ύφος αλλά έχω βαρεθεί όλους αυτούς που βγαίνουν και καμαρώνουν ότι ήταν στο Πολυτεχνείο ή ότι αντιστάθηκαν στην χούντα και σήμερα είναι το ακριβώς αντίθετο.

Ανώνυμος είπε...

Ήρωες είναι εκείνα τ αδέλφια μας που έδωσαν και τη ζωή τους ακόμα για να είμαστε(;) εμείς σήμερα ελέυθεροι. 36 χρόνια μετά και το σύνθημα Ψωμί Παιδεία Ελευθερία είναι πιο επίκαιρο απο ποτέ. Η περιφρόνηση μας ταιριάζει σ εκείνους που εξαργύρωσαν τους αγώνες τους με υπουργικές καρέκλες και χρήμα.

Aνεμος είπε...

@Άνεργοι Δημοσιογράφοι
θα αναπαραγάγω το σχόλιο σου αν επιτρεπεις να ξαναακουστεί
Ήρωες είναι εκείνα τ αδέλφια μας που έδωσαν και τη ζωή τους ακόμα για να είμαστε(;) εμείς σήμερα ελέυθεροι. 36 χρόνια μετά και το σύνθημα Ψωμί Παιδεία Ελευθερία είναι πιο επίκαιρο απο ποτέ. Η περιφρόνηση μας ταιριάζει σ εκείνους που εξαργύρωσαν τους αγώνες τους με υπουργικές καρέκλες και χρήμα.