ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Δέν μας τρομάζουν τα νέα μέτρα!

«Είμαι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης στο Διαδίκτυο, άρα ο καθένας εφόσον βέβαια τηρεί τις προϋποθέσεις ότι είναι επώνυμος έχει μία ευθύνη απέναντι στον νόμο»

Δια στόματος Χρυσοχοίδη απο τα Νεα Online.

Κύριε Χρυσοχοίδη, μου θυμίζετε τις δικαιολογίες-πακέτο όπως :"Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά δεν τους θέλω εδώ, να πάνε στην χώρα τους.", ή "δεν έχω κάτι με τους ομοφυλόφιλους, αλλά ότι κάνουν να το κάνουν στο κρεβάτι τους" . Κύριε Χρυσοχοίδη, ή αλήθεια είναι πώς δεν είστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης στο Διαδίκτυο (και τρομάζω σε ποιες άλλες μορφές έκφρασης μπορεί να μην είστε επίσης) γιατί όταν με τόση άνεση δηλώνει κάποιος υπέρ κάποιας ελευθερίας, τα "άρα" και τα "αλλά" δεν χωράνε. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Παραδεχτείτε πώς έχετε χάσει την μπάλα με όλα αυτά τα "ανώνυμα" μπλογκ (περί ανωνυμίας ποιο κάτω) και μην είστε τόσο αχάριστος γιατί εξαιτίας και αυτών που κράζαν τόσα χρόνια την ΝΔ, είσαστε κυβέρνηση ώστε να μπορείτε να έχετε σήμερα ένα υπουργείο. Λυπάμαι αλλά τους οφείλετε ένα ευχαριστώ.

Κάτι που προφανώς δεν ξέρετε (και δεν ρωτήσατε μάλλον) είναι ότι η φύση των μπλογκ δεν είναι ποτέ ανώνυμη, αλλά ψευδώνυμη (το οποίο δεν απαγορεύεται) και πολύ εύκολα αν τυγχάνουν εκβιαστικά ή θίγουν την προσωπικότητα κάποιου κατ΄επανάληψη τότε και μόνο γίνεται άρση απορρήτου. Ανώνυμα μπορεί να είναι τα σχόλια μέσα σε αυτά, αλλά και πάλι ο ίδιος ο σέρβερ μπορεί να τα επιτρέπει. Βλέπετε πώς ούτε αυτό δεν είναι παράνομο με βάση την αμερικάνικη νομοθεσία (που εκεί έχουν την βάση τους οι περισσότεροι σέρβερ), ούτε και ο χρήστης παρανομεί αν δεν διαγράψει ένα εκβιαστικό σχόλιο. Ηθικά μόνο εάν θέλει το σβήνει. Επίσης, στατιστικά τα "εκβιαστικά" μπλογκ αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα. (Αν θέλετε να δείτε που πραγματικά χάνονται κάποια όρια αξιοπρέπειας ρίξτε μια ματιά στο ΥΤ).

Τα μπλογκ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ακόμα ένα μέσο έκφρασης, πληροφορίας και ανταλλαγής απόψεων. Αυτό δεν σημαίνει πώς αυτές είναι σωστές ή επιβεβαιωμένες, ούτε ότι θα αντικαταστήσουν την επιστημονική γνώση, την ιστορία ή την παιδεία. Όποιος θέλει να μορφωθεί θα πληρώσει κάτι παραπάνω, θα πάρει ένα επιστημονικό βιβλίο ή θα αγοράσει μία εφημερίδα ( που εκεί γράφουν όλοι επώνυμα αφού τόσο σας καίει) θα στρώσει τον κώλο του να μάθει. Και σε θέματα παιδιάς εσείς έχετε την ευθύνη ως προς τους πολίτες σας. Όχι τα μπλογκ.

Κύριε Χρυσοχοίδη, πραγματικά αναρωτιέμαι αν διαλέξατε το σωστό κόμμα για να γίνετε υπουργός. Το ΠΑΣΟΚ και απ΄το όνομα του δηλώνει λαϊκό κόμμα. Μόνο που δεν βρίσκω τίποτα "λαϊκό" σε αυτό το μέτρο που πάτε να περάσετε, πρώτον γιατί το περισσότερο μέρος του λαού δείχνει να προτιμάει να εκφράζεται ανώνυμα (ψευδώνυμα δηλ.) μέσα από τα μπλόγκ, δεύτερον τα μπλογκ έχουν φτιαχτεί να είναι δωρεάν για τον λαό και όχι για τους λίγους που θα αγοράσουν έναν δικό τους σέρβερ.

Προχωρήστε σε αυτό το μέτρο κύριε Χρυσοχοίδη, κάντε το και δεν θα αργήσει η μέρα που θα διαπιστώσετε πως κάνατε μία τρύπα στο νερό. Πώς επονοματίζοντας ένα μπλόγκ, σαν την Λερναία Ύδρα θα βγαίνουν άλλα δέκα "ανώνυμα". Και αυτό δεν είναι απειλή αλλά η φυσική ανάγκη του ανθρώπου να εκφράζεται όσο μπορεί ποιο ελεύθερα.

Πώς θα το πετύχετε επίσης δεν έχω καταλάβει, αφού ο λογαριασμός των περισσοτέρων μπλογκ δεν δημιουργείται σε ελληνικό έδαφος. Με όσα ιστολόγια είναι γραμμένα στα Ελληνικά; Ε, θα σας γράφουμε στα Αγγλικα! (Στα Γερμανικα, στα Ιταλικά, στα Γαλλικά, στα Τούρκικα, προκειμένου να σας τρελάνουμε!). Καί όσα είναι γραμμένα στα ελληνικά σημαίνει πώς γράφονται και από την Ελλάδα; (Χαχα!Σωθήκατε, κύριε Χρυσοχοίδη μας! ) Μέσω της IP μας; Τώρα μας τσακώσατε! Θα χρυσώσουμε τα ιντερνετ καφέ προκειμένου να αλλάζουμε IP!

Σκεφτείτε τα κύριε Χρυσοχοίδη. Σκεφτείτε όλες τις παραμέτρους γιατί νομίζω πώς δεσμεύσεις τέτοιου τύπου δεν σας παίρνουν. Θα κάνετε την ΝΔ να μοιάζει μπροστά σας με την Μαρία Τερέζα στις επόμενες εκλογές και ούτε εμείς το θέλουμε, φαντάζομαι ούτε και εσείς.

Φιλικά και πάντα "ανώνυμα", Yellow Kid

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον e-lawyer για τα λίνκ.

2 σχόλια:

Αntidrasex είπε...

Βασικά, θα μας κάνει αέρα.
Για κάθε ένα που θα γίνεται επώνυμο θα ανοίγουμε δέκα ανώνυμα.
Εκτός αν επιλέξει πολιτικές Ιράν, Κίνας και Τουρκίας, με απαγορέυσεις σε συγκεκριμένα site.

Yellow Kid είπε...

Τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!

Δεν μαζεύεται η φάση με τα μπλογκ!