ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Το γαμώτο ενός αστυνομικού που δεν θέλει να είναι μπάτσος.

Από έμπιστη πηγή, μου ήρθε αυτό το κείμενο, γραμμένο από έναν αστυνομικό, που δεν θέλει να είναι "μπάτσος". Που θέλει να κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει και να μην κρύβει από τον κόσμο το επάγγελμα του.

Τα περιστατικά της 15ης Απριλίου που αναφέρεται, είναι το ντου των μπάτσων-ΜΑΤ στα Εξάρχεια σε ώρα που γινόταν συναυλία και υπήρχε αρκετός κόσμος, ΕΔΩ.



Το παρακράτος της Δ.Α.Ε.Α.

Το ποτήρι ξεχείλισε, η λύσσα, η μισανθρωπία και η αθλιότητα των ανθρώπων που έκαναν επάγγελμα την καταπάτηση των όρκων και την παραβίαση των νόμων που πληρώνονται να τηρούν και να προστατεύουν, πρέπει να σταματήσει.

Είμαι αρκετά χωμένος στα σκατά για να ξέρω πως λειτουργούν, να ξέρω το πως και κατά πόσο ελέγχονται για τις πράξεις ή παραλείψεις τους και να γνωρίζω τη ψυχολογική φθορά και σωματική καταπόνηση που υφίστανται.

Ένα μείγμα θυμού, ρατσιστικής βίας, ακροδεξιάς βαρβαρότητας, εθνοσωτήριου ιδεώδους, ψυχολογίας όχλου, βλακείας, ατιμωρησίας και δυστυχώς ελάχιστης αξιοπρέπειας.

Τα πρόσφατα περιστατικά της 15ης Απριλίου ήταν άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση της κρατικής βαρβαρότητας που πολλοί από εσάς ζείτε καθημερινά ή και από πορεία σε πορεία και δεν ξέρω τι να σας απαντήσω όταν με ρωτάτε γιατί.

Γιατί... γιατί το ψάρι βρομάει από το κεφάλι, γιατί μας θέλουν όργανα, γιατί πιο εύκολο είναι να μας ρίξουν πρόστιμο γιατί ξεχάσαμε το μπερέ σπίτι παρά γιατί κλοτσήσαμε άνθρωπο πεσμένο στο έδαφος, γιατί ακόμα και όταν χτυπήσουμε άνθρωπο πεσμένο στο έδαφος αν δεν υπάρχουν τρεις τουλάχιστον μάρτυρες, κατά προτίμηση επώνυμοι, δεκαπέντε φωτογραφίες και δύο βίντεο θα αθωωθούμε, γιατί και αν ακόμα υπάρχουν όλα αυτά αν δεν βρεθεί ποιος ακριβώς το έκανε -γιατί δεν φέρουμε τους αριθμούς που είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε, αλλά δεν μας ελέγχει κανείς αν φέρουμε- πάλι κανείς δε θα τιμωρηθεί, γιατί αν από το περιστατικό όμως θιχτεί δημόσιο πρόσωπο και ειδικά κυβερνητικό, ο υπαίτιος θα βρεθεί την ίδια μέρα διαφορετικά θα τιμωρηθεί κάποιος έστω και άδικα, γιατί όταν σε έχουν στο πεζοδρόμιο για πάνω από δώδεκα ώρες την ημέρα για μέρες, θα σηκώσεις το χέρι πολύ πιο εύκολα, γιατί φασιστοειδή καθηγητές ακόμα και εισαγγελείς στις σχολές της αστυνομίας κάνουν φασιστικά κηρύγματα, γιατί είτε από μόνοι τους μερικοί δικοί μας, είτε από τα κηρύγματα αυτά, πιστεύουν ότι κάνουν κάτι ιερό και ότι προστατεύουν τη πατρίδα και ότι αυτός που βαράνε κάτω το αξίζει και θέλει το κακό της πατρίδας τους, γιατί μας θέλουν μπροστά να παίζουμε ξύλο με τον κόσμο για να εκτονώνει την οργή του πάνω μας, γιατί μας διοικούν όχι μορφωμένοι αξιωματικοί αλλά κομματόσκυλα τσοπάνηδες που με την πρώτη ευκαιρία φυλάνε κατουρημένες ποδιές για μια προαγωγή και θέση, γιατί ο πειθαρχικός μας έλεγχος δεν γίνεται από ανεξάρτητη δικαστική αρχή αλλά από εμάς τους ίδιους, γιατί φταίμε εμείς, γιατί φταίει η ηγεσία, γιατί φταίνε οι πολιτικοί. Ο κόσμος ακόμα και άδικο να έχει δεν φταίει, ο κόσμος ακόμα και να παρανομεί τον συλλαμβάνεις και τελείωσε, δεν τον χτυπάς και τον παρατάς, δεν τον χτυπάς, τον συλλαμβάνεις και τον ξαναχτυπάς.

Υπάρχουν και υγιή άτομα στη Δ.Α.Ε.Α. και για κάποιο περίεργο λόγο όλα θέλουν να φύγουν και όσο μπορούν αρνούνται να παίξουν το ρόλο που τους ζητάνε να παίξουν, αλλά είναι γεγονός ότι είναι ελάχιστα. Δε λειτουργεί όμως μονάχα η Δ.Α.Ε.Α. σαν παρακράτος, τα στραβά της αστυνομίας είναι πολλά, τα δεξιά έως ακροδεξιά αντανακλαστικά πολύ δυνατά, οι αιτίες ακόμα περισσότερες, οι δικαιολογίες λίγες και το δίκαιο με τον κόσμο.

Θέλω να αλλάξει όλη αυτή η κατάσταση αλλά ξέρω ότι δε θα αλλάξει ούτε με βία, ούτε με μολότοφ, ούτε με καταστροφές. Το γνωρίζω από πρώτο χέρι, το έχω ζήσει, το έχω δει, ξανά και ξανά και ξανά, η βία δε δίνει λύση. Οι φασίστες και οι κυβερνώντες μας αυτό θέλουν, αυτό τους θρέφει, αυτό έχουν ανάγκη, για να τρομοκρατούν, για να φανατίζουν, για να δικαιολογούν προμήθειες, δαπάνες, γιγαντωμένες εξουσίες και διευρυμένες αρμοδιότητες. Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και δεν ξέρω πως αλλά πρέπει να γίνει σύντομα, διαφορετικά φασιστικοποιούμαστε με πολύ γοργούς ρυθμούς και αυτό με τρομάζει πολύ γιατί το βλέπω και από μέσα. Δε φεύγω και δεν παρατάω αυτό που κάνω γιατί το θεωρώ ήττα, ελπίζω και δεν απελπίζομαι.

Ένας ένστολος πολίτης.

7 σχόλια:

η ζωη στο σαλονι είπε...

για φιξιόν είναι γαμάτο - τα πιστεύω όλα όσα λέει

μπουρδα είπε...

αν ήταν πραγματικά έντιμος, θα μίλαγε μέσα στη υπηρεσία του και θα διαφοροποιούταν, η ακόμα καλύτερα αν ήταν ντόμπρος με όλη τη σημασία της λέξης δεν θα γινόταν ποτέ μπάτσος, όλοι ξέρουμε τον ρόλο τους, δεν φαντάζομαι ο συγκεκριμένος να ήταν κλεισμένος σε μία γυάλα και να το κατάλαβε αφού μπήκε στη σώμα

Ανώνυμος είπε...

Αν ήσουν κι εσύ έντιμος και ντόμπρος θα έπιανες συζήτηση τον κόσμο που συναντούσες στο δρόμο για να τον αφυπνίσεις, δε θα πλήρωνες φόρους, δε θα έπιανες δουλειά γιατί θα είχες ένα αφεντικό πάνω απ'το κεφάλι σου και γενικότερα δε θα γινόσουν μέρος του συστήματος.
Βλαχοαναρχομπάχαλε βάρα το κεφάλι στον τοίχο και σκέψου τι θες να πεις πριν το πεις.

mpatsos00000 είπε...

εξαιρετικό.Εξαιρετικό

Ανώνυμος είπε...

@ η ζωή στο σαλόνι.
Δυστυχώς η πιο "σκληρές" ιστορίες είναι και η πιο ρεαλιστικές

the elf at bay είπε...

Κανένας μπάτσος δεν έχει άμιλλα και αλληλεγγύη. ΟΛΟΙ είναι γουρούνια και φασιστοειδή. Αν ο αδερφός μου ήταν μπάτσος ΔΕΝ θα τον εμπιστευόμουν ποτέ. Αυτή είναι η γνώμη μου για αυτήν την φάρα.

Ανώνυμος είπε...

Εντελως ηλιθιο κειμενο.Ξυπνησε ο μπατσος για λιγο και ειδε καποια πραγματα.Μπραβο του.Αν θελει να ανοιξει τα ματια του και αλλο,ισως να δει οτι ο σκοπος που υπαρχει η αστυνομια δεν ειναι η εφαρμογη των νομων,η προασπιση του συνταγματος,η προστασια του πολιτη,η οτι αλλο υποτιθεται οτι προστατευει.Φυσικα ασχολειται και λιγο με αυτα (και καλα)για τα ματια του κοσμου.Η αστυνομια φαινεται οτι υπαρχει προκειμενου να εξασφαλιζεται η επιβολη της αρχουσας ταξης (των ισχυρων) πανω στην εργατικη (των αδυναμων),με τον πιο,...,πολιτισμενο τροπο.και οι μπατσοι απο την εργατικη ταξη προερχονται.Εκει ειναι που οι χρειαζονται ολα αυτα που γραφει στο κειμενο(θυμος,ρατσιστική βία, εθνοσωτήρια ιδεώδη...φασισμος).Μονο ετσι θα μπορεσει ο μπατσος,καμια φορα δινοντας και τη ζωη του,να κανει τη δουλεια για την οποια φτιαχτηκε.Δεν νομιζω οτι η αστυνομια εχει καποιο προβλημα.Η αστυνομια ειναι ενα μερος του προβληματος.


Ανωνυμος Μαλακας