ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Θέλω να ευχαριστήσω τους αλλοδαπούς


Μίας και πολύ προπαγάνδα και ρατσισμός έχει πέσει τα τελευταία χρόνια γενικεύοντας ως προς το απόλυτο κακό οποιονδήποτε αλλοδαπό περνάει τα σύνορά της Ελλάδας, θα μου επιτρέψετε για μια φορά να ασκήσω και εγώ την προπαγάνδα μου από την άλλη πλευρά αγνοώντας σκόπιμα κάθε εγκληματική πράξη που κάποιοι έχουν διαπράξει.

Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί διάλεξαν αυτό το μέρος για να ζήσουν, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να δημιουργήσουν. Εκτιμώ που υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν να βρίσκουν δελεαστικό αυτό τον τόπο, κάτι το οποίο δεν βρίσκω εγώ.

Τους ευχαριστώ όταν αποφασίζουν να κάνουν φιλότιμα κάποια σκληρή εργασία που έχουν αναλάβει. Όταν είχα αποφασίσει να μετακομίσω όλα αυτά τα βαριά πράγματα από το ένα σπίτι στο άλλο, αλλοδαποί ήταν αυτοί που μου τα κουβάλησαν και θέλω να πιστεύω ότι δεν τους ρίξανε στην μοιρασιά της εργασίας. Προσωπικά μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τους ευχαριστώ όταν αντίθετα από πολλούς ομοεθνείς μου, είναι πάντα πολύ πρόθυμοι να σου δώσουν μια πληροφορία, να σταθούν σε ουρά χωρίς να γκρινιάζουν ή να θέλουν να σου πάρουν την θέση και να μην σε σπρώχνουν για να βγουν από το τραίνο ή το λεωφορείο.

Τους ευχαριστώ γιατί παρ' όλη την μιζέρια, τον σκοταδισμό και την μισαλλοδοξία που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο οι άνθρωποι αυτοί είναι πάντα χαμογελαστοί, κουβεντιάζουν έντονα και κάνουνε πλάκα.

Τους ευχαριστώ που δίνουν ένα άλλο φυλετικό χρώμα σε μία χώρα στην οποία έχω βαρεθεί να βλέπω το λευκό. Το πώς παίζουν με την κόμμωση τους οι αραπίνες είναι κάτι το εκπληκτικό. Το πώς συνδυάζουν καλόγουστα τα έντονα χρώματα των ρούχων τους πάνω στο σκούρο δέρμα τους είναι μια δυνατότητα που δεν θα τολμούσε να κάνει ποτέ κάποιος λευκός.

Τους ευχαριστώ για την μουσική τους, την αίσθηση του ρυθμού που έχουν όταν χορεύουν που ουδέποτε θα τολμούσα να πράξω (κυρίως έτσι αγύμναστος και χοντρομπαλάς που κατάντησα!)

Τους ευχαριστώ όταν μέσα στην βροχερή Αθήνα κάθονται σαν μαλάκες κάτω από την βροχή να μου πουλήσουν μια ομπρέλα την οποία εγώ είχα αγνοήσει να πάρω φεύγοντας. Τους ευχαριστώ που στις πορείες μέσα στο λιοπύρι, μας προμηθεύουν νερό (και ντουντούκες!). Τους ευχαριστώ για μια ταινία που θα μου δώσουν πολύ ποιο φτηνά και πολύ ποιο νωρίς και σίγουρα με λιγότερο κόπο από το να την βρω κατεβασμένη. Το ίδιο και για την μουσική ενός δίσκου που το πιο πιθανό είναι να πάψω να τον ακούω μετά από ένα χρόνο. Και ναι, αν πρόκειται για μεγάλες εταιρίες που έτσι και αλλιώς πλουτίζουν προσφέροντας σου πολύ λιγότερα από αυτά που περιμένεις, προτιμώ τον πειρατή.

Τους ευχαριστώ που καθαρίζουν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου μου που το έχω μεσ' την μπίχλα επειδή δεν βρήκα ποτέ τον χρόνο να το πάω για καθάρισμα. Τους ευχαριστώ που στέκονται να μου πουλήσουν ένα σωρό φτηνά μικροπράγματα, όπως αναπτήρες, χαρτομάντιλα, φορτιστές κινητών (κυρίως όταν από έναν Γερμανό το πληρώνεις χρυσάφι), στυλό, καπέλα, ανακλαστήρες αυτοκινήτων κυρίως όταν τα έχω ανάγκη.

Τους ευχαριστώ γιατί μου φέρνουνε το φαγάκι μου στις 12 η΄ώρα το βράδυ την ώρα που εγώ βαριέμαι να μαγειρέψω, και να βγω από το σπίτι μου. Και τους ντρέπομαι όταν την επόμενη μέρα τους συναντώ τυχαία στο δρόμο και μου λένε "καλημέρα" την ώρα που εγώ δεν θυμάμαι ποτέ την μούρη τους παρ' όλες τις άπειρες φορές που με έχουν εξυπηρετήσει.

Από πολλές απόψεις είναι καλύτεροι από μας τους Έλληνες.

9 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Καλό! Συμφωνώ kid!

Takis Alevantis είπε...

Καλό! Συμφωνώ kid!

the elf at bay είπε...

Θυμάμαι τον τραγόπαπα Άνθιμο, ο οποίος είδε κάπου μαζεμένους αλλοδαπούς και αναφώνησε: Σκοτείνιασε ο τόπος! Σκατά στον τάφο του.

Πολύ όμορφο το κείμενο. Συμφωνώ μαζί σου.

Yellow Kid είπε...

Πολύ χαίρομαι που σας αρέσει, ρε παιδιά!

Ανώνυμος είπε...

ebala to banner sas

http://exthrostoumalaka.blogspot.com/

A Walk To Remember είπε...

με συγκινησες παρα πολυ...Νιωθω ακριβως τα ιδια και με ποναει που δεν σκεφτονται ολοι ετσι!Μπραβο...

Σταυρούλα είπε...

Έτσι ακριβώς! Μπράβο!

Αntidrasex είπε...

Γνώρισα του έλληνες και αγάπησα τους μετανάστες!
(κατά το "γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα).

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες να τους ευχαριστήσεις για τις ληστείες, τους βιασμούς, τις απαγωγές, τις διαρρήξεις, τις κλοπές, τα ναρκωτικά, κλπ. Όλα αυτά τα ξέχασες.

Γι'αυτόν τον λόγο σας χρειάζεται μια Χρυσή Αυγή για να σας βάζει στη θέση σας.

Ξύλο ώσπου να ψωφήσετε.