ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Συνεχίζω όμως να ανησυχώ...

Σε μία ιδανική πολιτεία θα μπορούσε να ήταν μια ωραία εξέλιξη η άμεση επέμβαση του υπουργού σε ότι αφορά ρατσιστικές εκφράσεις από ομάδα αστυνομικού σώματος. Τα πρόσωπα αυτά θα τιμωρούνταν όχι για τα συνθήματα ή τις "ιδέες" τους , αλλά γιατί εκμεταλλεύτηκαν για να τα εκφράσουν μία συγκεκριμένη εθνική εορτή και φορώντας μια συγκεκριμένη στολή προσβάλλοντας το σύνταγμα της χώρας τους. Συνθήματα που δεν ήταν καθόλου "εθνικά", ούτε εκφράζουν την "ελληνική σημαία" κύριε Καρατζαφέρη μου, όπως θέλετε να δικαιολογήστε τα χτεσινά αυγά των φιδιών. Αλλά γνωστή η συμπάθεια σας για τα ερπετά.

Σε μία ιδανική πολιτεία όλα αυτά, που τα παραπάνω ερπετά δεν έχουν φωλιάσει σε σώματα ασφαλείας, ή που δεν αποτελούν κίνδυνο για την δημοκρατία και το σύνταγμα της. Αντίθετα εδώ, στην Ελλάδα συμβαίνει όλο και περισσότερο πράγμα το οποίο για μένα είναι ήδη ανησυχητικό. Ανησυχητικό επίσης, επειδή οι πνευματικοί άνθρωποι αυτής της χώρας (υπάρχουν πλέον;) αρνούνται να τα δουν και να πάρουν δημόσια θέση. Ανησυχητικό, επειδή τα ΜΜΕ γίνονται όλο και πιο τυφλά ή ανεκτικά απέναντί τους.

Συνεχή τα ρατσιστικά και φασιστικά παραδείγματα στην χώρα, μα για τα ΜΜΕ και τους κυβερνώντες υπάρχουν μόνο αν καταγραφούν σε κάποιο βίντεο που κυκλοφορήσει στο οποίο δυστυχώς δεν δίνουν και την σημασία που θα έπρεπε. Γιατί βλέπουνε το σύμπτωμα και όχι την βαθύτερη κοινωνική αρρώστια. Γιατί είναι ποίο εύκολο για τον εκάστοτε υπουργό να μπαλώσει το τραύμα από το να δει τις αίτιες που το δημιούργησαν.

Τρομακτικό βρίσκω πλέον το γεγονός πώς όλοι και περισσότεροι άνθρωποι αυτού του τόπου δηλώνουν δημόσιως ρατσιστές, λες και ο ρατσισμός είναι μια ανθρώπινη αξία για την οποία πρέπει να είναι κανείς υπερήφανος. Όχι αγαπητοί μου νεοέλληνες. Ο ρατσισμός κρύβει φόβο, ο φόβος φέρνει μίσος και το μίσος έγκλημα. Όσο τον αφήνετε να κυριεύει στη λογική σας, τόσο μεταμορφώνεστε σε εν δυνάμει δολοφόνους. Εκτός αν αυτό θέλετε.

Εκτός αν νοσταλγείτε μια χούντα, μιας και με μαθηματική ακρίβεια οδηγείτε την χώρα προς τα κει. Είστε δηλαδή υποστηρικτές του σκοταδισμού της ανελευθερίας, της αμορφωσιάς, του κακού γούστου και της βλακείας. Αν θέλετε λοιπόν έναν Παπαδόπουλο να βάλει τις συνταγματικές σας ελευθερίες στο γύψο που με τόσο κόπο καταφέραμε ως έθνος να αποκτήσουμε, συνεχίστε ντουγρού με τον ίδιο ρυθμό και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε.

2 σχόλια:

Salata TV είπε...

Και μη χειρότερα να λες. Αν και αυτές οι παρεμβάσεις του Χρυσοχοΐδη, έχουν αποκτήσει πλέον εθιμοτυπικό χαρακτήρα...

Ρήγας είπε...

Για να ανησυχείς και με στοιχεία...
ρίξε μια ματιά εδώ...
http://rigasili.blogspot.com/2010/03/blog-post_27.html