ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Την έκδοση του τούρκου πρόσφυγα Αρσλάν Ταϊφούν Οζκιόκ ζητά η Τουρκία.

Ο Αρσλαν Ταιφούν Οζκιοκ παραδόθηκε στην Ελλάδα από την Κύπρο, όπου είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο , στις 26 Μαρτίου 2009. Οι κυπριακές αρχές δεν δέχθηκαν να εξετάσουν το αίτημα του, γιατί σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού του Δουβλίνου η Ελλάδα θεωρήθηκε ως η αρμόδια χώρα για αυτό .

Από την άφιξη του στο αεροδρόμιο, οι ελληνικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση τον πρόσφυγα , παρότι υποβλήθηκε αμέσως και νέα αίτηση για άσυλο, με το αιτιολογικό ότι εναντίον του εκκρεμεί αίτημα για έκδοση του στην Τουρκία.

Ο Οζκιοκ που είναι σήμερα 54 ετών, δραστηριοποιήθηκε σε αριστερές πολιτικές οργανώσεις στην κρίσιμη δεκαετία του ‘70 και το 1981 συνελήφθη με κατηγορίες για συμμετοχή σε ένοπλη δράση την οποία αρνήθηκε, δικάστηκε από στρατιωτικό δικαστήριο της χούντας και καταδικάστηκε στην θανατική ποινή, που όμως δεν εκτελέστηκε.

Έμεινε στις τουρκικές φύλακες μέχρι το 1990 οπότε και απέδρασε και έκτοτε καταζητείται. Στην διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή ο Οζκιοκ ανάπτυξε δραστηριότητα ενάντια στις συνθήκες κράτησης συμμετέσχε και πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις των πολιτικών κρατούμενων και σε πάμπολλες απεργίες πείνας, και έγραψε τρία βιβλία καταγγέλλοντας τις συνθήκες κράτησης στα κολαστήρια της Τουρκίας , τα βασανιστήρια και τη δικαιοσύνη των στρατοδικείων.

Με την δράση του αυτή , όσο και με την απόδραση προκάλεσε την οργή των τούρκικων κατασταλτικών μηχανισμών που δεν έπαψαν ποτέ να τον καταδιώκουν.

Σήμερα , ο αριστερός αγωνιστής κινδυνεύει αν εκδοθεί στην Τουρκία να υποστεί την μήνη του οργανωμένου τουρκικού κράτους και παρακράτους , καλούμενος να πληρώσει για τα όσα αποκάλυψε σε βάρος τους και για τους αγώνες του εναντίον τους.

Ζητάμε

- Να δοθεί πολιτικό άσυλο στον Αρσλάν Ταϊφούν Οζκιόκ,

- Να σταματήσει κάθε διαδικασία έκδοσης του στην Τουρκία

Όχι στην έκδοση των τούρκων αγωνιστών.

Όχι στην έκδοση των προσφύγων.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

diktio.org

5 σχόλια:

Αntidrasex είπε...

Προσυπογράφω.

Ανώνυμος είπε...

me too

hnioxos είπε...

Κι εγώ προσυπογράφω

HappyHour είπε...

Μα γιατί ; Αφού οι Τούρκοι (ειδικά οι Τούρκοι) φημίζονται για τις εξαιρετικές σωφρονιστικές υπηρεσίες τους ! Εγώ λέω να τον δώσουμε στο Ομπάμια να τον παραδωσει ωστέ να τον έχουν στα ώπα ώπα οι φίλοι μας οι Τούρκοι.

m.blanco είπε...

Θα τον πουλήσουν κι αυτόν σαν τον Οτσαλάν.