ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Μαμά, βρήκα έναν ωραίο Πακιστανό, να τον πάρουμε στο σπίτι;

Ο τίτλος είναι ειρωνικός. Ειρωνικός σε όλους αυτούς που μας απαντάνε "Αφού σας αρέσουν τόσο πολύ οι Πακιστανοί γιατί δεν τους παίρνετε στο σπίτι;" . Και εξηγούμαι για να λύσω κάθε παρερμηνεία γύρω από τον ρατσιστικό μου τίτλο:

Οι Πακιστανοί και γενικότερα ο κάθε (λάθρο)μετανάστης, δεν είναι κατοικίδιο ζώο, ούτε σκλάβος μας, ούτε είναι δυνατόν να μπαίνει θέμα γούστου για την ύπαρξή του. Όπως όλοι οι άνθρωποι πριν ξεβραστούν εδώ από τα σκλαβοκάραβα, έχουν μια καταγωγή, μια οικογένεια, το δικό τους πιστεύω, το δικό τους όνειρο. και άσχετα αν μας έχει μείνει λίγη ανθρωπιά ή όχι, άσχετα αν τους γουστάρουμε ή μη, είμαστε υποχρεωμένοι να τους τα σεβαστούμε.

Προσοχή όμως εδώ. Δεν περνάω από την άλλη πλευρά να υποστηρίξω ότι όλοι τους είναι άγιοι άνθρωποι και κανένας τους δεν καταλήγει στο έγκλημα, ούτε ότι κακώς τιμωρούνται για τα εγκλήματα τους-όταν διαπράττουν. Ναι, έχουνε ένα βαθμό εγκληματικότητας, όπως υπάρχει σε κάθε πολύ μεγάλη ομάδα φτωχών ανθρώπων, που βρέθηκαν σε μία χώρα που δεν τους θέλει, που τους βρίζει, τους διώχνει, τους μοιράζει σκαμπίλια και τους εκμεταλλεύεται. Βαθμό εγκληματικότητας έχουμε και εμείς ως Έλληνες, που επίσης είτε από φτώχεια, είτε επειδή δεν μας θέλουνε, είτε μας βρίζουν, μας ρίχνουν σκαμπίλια, μας εκμεταλλεύονται μπορεί να φτάσουμε εκεί. Όπως υπάρχουν και εγκληματίες γηγενείς, που δεν έχουν καν το ελαφρυντικό της εξαθλίωσης! Μόνο που για μας, δεν μπαίνει καν η ταμπέλα του "Έλληνα δολοφόνου", όπως κατά βάση γίνεται αντίστροφα με τους αλλοδαπούς και τους μετανάστες. Πάνω σε αυτή την ασήμαντη διάκριση δημιουργείται και βρίσκει προσοδοφόρο έδαφος ο φόβος του αλλοδαπού ως μπαμπούλα. Πάνω σε αυτό τον φόβο το ΛΑΟΣ απέκτησε τώρα το 7%, και όχι σε κάποια σοβαρότερη πολιτική θέση.

Και, ναι: Εκτός από το πρόβλημα της ανεργίας, της φτωχιάς, της κρίσης, την οικονομίας, της υγείας, της εκπαίδευσης, έχουμε και το πρόβλημα της μετανάστευσης. Άνθρωποι καταφθάνουν και προσπαθούν να ζήσουν, ακόμα και μέσα στην παρανομία. Είμαστε μια μικρή χώρα με πάρα πολλά προβλήματα που μέσα σε αυτά βρίσκεται και αυτό.

Και τι κάνουμε λοιπόν; Τους δίνουμε στέγη ατομικά ο καθένας μας; Μακάρι σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα και μπορούν να το κάνουν. Αλλά καλά καλά ο ντόπιος δεν έχει να στεγάσει και να θρέψει τον εαυτό του πόσο μάλλον μια ολόκληρη οικογένεια μεταναστών. Άρα στέλνουμε συλλήβδην τα ΜΑΤ να τούς πετάξει έξω από το εγκαταλελειμμένο κτήριο του Εφετείου και μετά αφού τους συλλάβουμε, τους ξαναπάμε πίσω από κει πού ήρθανε; Δεν πιάνει για πολύ καιρό και το Εφετείο ξαναπαραμένει ένα άχρηστο εγκαταλελειμμένο γιαπί. Τους παρέχουμε δωρεάν ιατρική περίθαλψη και τροφή και τους βοηθάμε να πάνε εκεί που θέλουν (και αν θέλουν); Το καλύτερο ίσως θα ήταν αυτό.
Όμως είμαστε μια "φτωχή" χώρα και ότι χρήματα υπάρχουν τα θέλουμε μόνο για τον εαυτό μας, τους Ολυμπακούς μας,τα σκανδαλάκια μας, την αμυνούλα μας και την εκκλησίτσα μας (που υποτίθεται πώς είναι μες την αγάπη και την φιλανθρωπία). Θυμίζουμε το ανέκδοτο: "Ο κηπουρός μας είναι φτωχός, ο μπάτλερ μας είναι φτωχός, η καμαριέρα μας είναι φτωχή", κλπ.

Και σε προσωπικό επίπεδο τι να κάνουμε μέχρι να λύσουμε το πρόβλημα; Να τους φερόμαστε ίσα. Να μην τους αποπαίρνουμε αν δεν φταίνε, να μην του κοιτάμε με μισό μάτι, να μην τους φοβόμαστε αν δεν υπάρχει λόγος, και να μην τους βρίζουμε σε κάθε μας ευκαιρία. Κάθε βοήθεια, οικονομική η εργασιακή σε όσους μπορούν δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά είναι δεκτή. Σε μεταναστευτική περιοχή μένω και εγώ και δεν φοβάμαι. Δεν βρίσκω λόγο να φοβηθώ για ανθρώπους που δεν τους έχω κάνει τίποτα.

Επίσης, η γλώσσα μας δεν κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Ούτε θα εξαλείψουμε σαν "φυλή". Η κωλοράτσα μας έχει επιβιώσει και στα χειρότερα. Ε, και για σας που συνεχίζετε να φοβάστε, τι ποίο καλύτερο και απολαυστικότερο από το "Γαμάτε γιατί χανόμαστε"!

10 σχόλια:

HappyHour είπε...

Πολύ καλή η ανάρτησή σου. Φτωχή χώρα δεν θα είμασταν αν τα κοινοτικά πακέτα δεν κατέληγαν σε βίλες και πορσε καγιεν, αν δεν κατέληγαν σε μεγάλες τσέπες και ακόμα μεγαλύτερα στομάχια. Όμως δεν νομίζω οτι είναι τόσο κοστοβόρο να κάνει ο δήμος Αθηναίων έναν ξενώνα για μετανάστες. Ας δίνει τα έσοδα απο τα παρκινγκ ο Ομέρ Πριόνης σε ένα ξενώνα.

-=IMAGINOS=- είπε...

Κανείς δεν είπε ότι οι μετανάστες είναι κατοικίδια και θα πρέπει να τους πάρουμε στα σπίτια μας. Όταν όμως γνωρίζουμε ότι πλέον η Ελλάδα έχει τιγκάρει από λαθρομετανάστες τους οποίους δεν ξέρουμε πλέον τι να τους κάνουμε αφού η Ελλάδα είχε υποδομή και οικονομική δυνατότητα φιλοξενίας κατά τη γνώμη μου όχι πάνω από 200.000 μετανάστες άντε 300.000 και αυτή τη στιγμή πλησιάζουν αυτοί να αποτελούν το 40% σε ποσοστό επί των ημεδαπών, τότε όσοι συνεχίζουν να επιθυμούν την παρουσία των υπεράριθμων αυτών, πρέπει και να τους παίρνουν και στο σπίτι τους εφόσον δεν επιθυμούν τον επαναπατρισμό τους.

Επίσης κανείς δεν είπε ότι δεν υπάρχουν και έλληνες εγκληματίες, σε όλες τις χώρες υπάρχουν ημεδαποί εγκληματίες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να εισάγουμε και άλλους πολύ περισσότερους από το εξωτερικό.

Αυτοί που ψήφισαν τέλος το ΛΑΟΣ δεν "επένδυσαν" στην ξενοφοβία που έτσι και αλλιώς είναι δικαιολογημένη αλλά στην αδικαιολόγητη ξενολαγνεία του λεγόμενου προοδευτικού χώρου που στη μεγάλη πλειοψηφία του ζει εις τας Εκάλας γιατί Yellow και η Νέα Φιλαδέλφεια οι Αμπελόκηποι, το Παγκράτι ακόμα και το Χαλάνδρι πλέον (και ανεβαίνουν τυχαίως προς τα πάνω) έχουν πολλούς μετανάστες αλλά σίγουρα δε μένεις σε περιοχή όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, ο Κολωνός, η πλατεία Βάθη και οι περιοχές του ιστορικού κέντρου κλπ. Πήγαινε μείνε εκεί και αν θα συνεχίσεις να έχεις τις ίδιες απόψεις εγώ χάνω ότι θέλεις αν δεν ψήφιζες το ΛΑΟΣ επίσης. Το ΛΑΟΣ δεν εκμεταλλεύτηκε την ξενοφοβία αλλά ανέδειξε και έφερε προς δημόσια συζήτηση το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα το οποίο για τους άλλους αποτελεί ταμπού και το χώνουν κάτω από το χαλί. Οι πολίτες εκτίμησαν αυτή την προσπάθεια και μάλιστα το αστείο είναι ότι πλέον όλοι μιλάνε για το πρόβλημα αυτό ενώ πριν λίγο καιρό δεν τολμούσε κανείς. Χθες παρακολούθησα τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ Παπακωσταντίνου στο δελτίο του ALTER να λέει επί λέξη ότι προτεραιότητα θα είναι για την αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπιστεί επιτέλους με την πρέπουσα σοβαρότητα το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που μετέτρεψε σε ένα απέραντο γκέτο το κέντρο της Αθήνας και δικαιολογημένα υπάρχει αγανάκτηση και φόβος από τους Έλληνες κατοίκους των περιοχών αυτών και αυτό μόνο στην Ελλάδα συνέβη και σε κανένα άλλο κράτος, γιατί και στο Παρίσι υπάρχουν γκέτο μεταναστών αλλά αυτά απέχουν 50 χιλιόμετρα μακριά από το ιστορικό κέντρο του Παρισιού... χαχαχα Όλοι μέχρι και οι "προοδευτικοί" της κεντροαριστεράς άρχισαν δηλαδή σιγά σιγά, να αντιγράφουν τις "ακραίες και ακροδεξιές" ιδέες του ΛΑΟΣ.... 10 χρόνια μπροστά είναι το ΛΑΟΣ και όλοι τώρα τρέχουν να προλάβουν... γιατί οι βουλευτικές εκλογές δε θα αργήσουν..

Yellow Kid είπε...

@HappyHour:
Τους ξενώνες δεν είναι κάτι το οποίο δεν το έχω σκεφτεί και εγώ. Μην ξεχνάς βέβαια πώς κάτι τέτοιο σε ενα βαθμό σημαίνει μάντρωμα το οποίο επιφέρει πολλούς κινδύνους:

1.Γίνεται ποιο σαφής ο διαχωρισμός σε πολίτες 1ης και 2ης κατηγορίας και άρα νομιμοποιείται ο ρατσισμός.
2.Σκέψου ότι οι περισσότεροι δεν θέλουν να μείνουν εδώ, αλλά να περάσουν απέναντι.
3.Γίνονται εύκολος στόχος για όλους εκείνους που θα θελήσουν να τους βλάψουν ή να τους εκμεταλλευτούν.
4.Όσο και αν το αγνοούμε μεταξύ τους η κάθε φυλή έχε μεγάλες διαφορές και κοινωνικές, αλλά και θρησκευτικές. Αυτό μπορεί να φέρει ολέθρια αποτελέσματα σε ανθρώπους που είναι αναγκασμένοι να ζουν κάτω από την ίδια στέγη.

Yellow Kid είπε...

@ Ιμάντζινος:

Άρχισες όπως ήταν το προφανές την Ιμάντζινιάδα. Σε διάβασα πολύ προσεκτικά και έχω πολλές αντιρρήσεις. Ο λόγος που δεν θα σου απαντήσω ακόμα είναι γιατί ξέρω πώς αυτό δεν θα βγάλει κάπου και μια κόντρα μεταξύ μας δεν οδηγεί πουθενά. Ξέρω εκ των προτέρων ότι όσο και να κοπανιέμαι, τα μυαλά σου δεν θα στα αλλάξω. Αφήνω την κρίση αυτών που λες στους υπόλοιπους που μας διαβάζουν.

Ανώνυμος είπε...

@ Imaginos:
Εκτός το ότι διαφωνώ στο πιο πολλά που λες , δεν κατάλαβα ένα πράγμα : το «χαχαχα» που κολλάει ? Το βλέπω αρκετά συχνά , μάλλον δεν έχω και την καλύτερη αίσθηση του χιούμορ και για αυτό δεν καταλαβαίνω .

-=IMAGINOS=- είπε...

Yellow λες: "Ξέρω εκ των προτέρων ότι όσο και να κοπανιέμαι, τα μυαλά σου δεν θα στα αλλάξω."

Γιατί εγώ θέλω να αλλάξω τις απόψεις τις δικές σου; Απλά τη γνώμη μου λέω.

Αλλά θα επεκταθώ λίγο. Αναφέρεις ένα πρόβλημα, αυτό της λαθρομετανάστευσης. Ενώ λες το αυτονόητο ότι οι μετανάστες δεν είναι κατοικίδια για να τα πάρουμε στο σπίτι μας και συμφωνώ, εντούτοις ποτέ δεν απαντάς ούτε εσύ ούτε κανείς στο πως θα λυθεί ή αν θέλεις θα συμμαζευτεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ήδη όλη η Ευρώπη με πρώτη την Ελλάδα. Ποτέ δεν απαντάτε στο ερώτημα "πόσους τέλος πάντων μετανάστες θέλουμε στην Ελλάδα. 1, 10, 40, 100 εκατομμύρια λαθρομεταναστών τη στιγμή μάλιστα που σε όλο τον πλανήτη δύο δις ανθρώπων ζούνε στο δρόμο. Μπορούν να έλθουν όλοι αυτοί στην Ελλάδα; Δεν πρόκειται για θεωρία περί ανθρωπισμού αλλά για ρεαλισμό και αντικειμενικότητα που επιτέλους πρέπει να αντικρίσετε κατάματα και δεν το κάνετε δυστυχώς γιαυτό και όλο και η αριστερά θα καταποντίζεται στο εξής εκτός αν βάλει μυαλό κάποτε."

Και ποτέ δεν απαντάτε στο άλλο ερώτημα – διαπίστωση ότι όσο λιγότεροι μετανάστες τόσο πιο εύκολα θα ενσωματωθούν στην Ελλάδα και θα ζήσουν ανθρώπινα δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει πολύ περιορισμένη δυνατότητα φιλοξενίας μεταναστών αφού και η οικονομία και οι υποδομές και η παροχή εργασίας είναι πολύ περιορισμένες στη χώρα και για τους ημεδαπούς έλληνες ακόμα, όχι δα τους λαθρομετανάστες.

Δεν είναι θέμα λοιπόν να πείσει ο ένας τον άλλον για τις ιδέες του αλλά το να δούμε κάποτε το πρόβλημα κατάματα και να παρθούν οι αποφάσεις οι οποίες πλέον είναι αναγκαίες γιατί δε γίνεται διαφορετικά.

@Ανώνυμος 10 Ιούνιος 2009 5:58 μμ

Προφανώς και το χαχαχα πηγαίνει στο ΠΑΣΟΚ που ενστερνίζεται σιγά σιγά τις ακραίες και ακροδεξιές απόψεις του ΛΑΟΣ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του, Παπακωνσταντίνου και πλέον συζητά το πρόβλημα αυτό το οποίο το είχε ρίξει κάτω από το χαλί. Αλλά μάλλον δεν διαβάζεις τι γράφει ο άλλος λόγω προκατάληψης. Με προκατάληψη δε λύνεται ποτέ κανένα πρόβλημα και είτε το θέλετε είτε όχι, η πραγματικότητα μας δείχνει ότι το πράγμα δεν πάει άλλο και θα πρέπει να παρθούν άμεσα οι αποφάσεις αυτές που χρειάζονται και ας δυσαρεστούν κάποιους.

HappyHour είπε...

@yellow kid
Δεν νομίζω πως θα ήταν μάντρωμα ο ξενώνας. Γενικά είμαι υπερ των ξενώνων και για τους άστεγους. Θα μπορούσε μια άλλη εναλλακτική να είναι κάτι σαν εργατικές κατοικίες ή διαμερίσματα με πολύ μικρό ενοίκιο.

@ιματζινος
Δεν νομίζω ότι είπε κανείς να έρθουν όλοι οι μετανάστες στην Ελλάδα. Αυτοί όμως που έχουν έρθει δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι και όχι σαν μιάσματα ; Δεν έπρεπε η πολιτεία να κάνει προσπάθειες να τους αφομοιώσει ; Πως να τους αφομοιώσει όμως όταν την καθηγήτρια Πρωτονοτάριου την κυνηγάει το υπουργείο, όταν δεν πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, όταν οι ίδιοι ζουν σε εστίες μόλυνσης. Και μην ξεχνάς ότι όταν οι Έλληνες πήγαν μετανάστες στην Γερμανία τους έλεγαν απατεώνες και κλέφτες, και η λέξη Έλληνας σήμαινε τον λωποδύτη !

Yellow Kid είπε...

Άρα, για να έχουν λεφτά για ενοίκιο, πρέπει η πολιτεία να φροντίσει να τους δώσει δουλειά.

Με την παρούσα αντιμετώπιση από τους Έλληνες το βλέπω σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Yellow Kid είπε...

Δουλειά ΝΟΜΙΜΗ, εννοώ και όχι μαύρη. Διαφορετικά το ξέρω ότι γαμιούνται για να απολαμβάνουμε εμείς τους ολυμπιακούς και έργα με το φραπεδάκι μας.

yX είπε...

Επειδή είμαι μέλος μίας ομάδας υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσφύγων, έχω να πω κάποια πράγματα στο θέμα της φιλοξενίας τους. Και θα ήθελα γνώμες:

Η στάση πολλών αλληλέγγυων (κυρίως αριστεριστών, της ΑΚ κ.α.) συμπυκνώνεται στο "τα κέντρα φιλοξενίας είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης/φυλακές". Αν και καταλαβαίνω σε ένα βαθμό το σκεπτικό που κρύβεται πίσω από αυτό το σύνθημα, και αντιλαμβάνομαι ότι ένα κέντρο φιλοξενίας (με το αναπόφευκτο φακέλωμα κτλ) δεν είναι το καλύτερο δυνατόν, μήπως αυτή η απόλυτη και αφοριστική στάση τελικά δημιουργεί πρόβλημα στους ίδιους τους μετανάστες;

Δεν έχω χρόνο να αναλύσω το συλλογισμό μου τώρα, οπότε το αφήνω εδώ, περιμένω απόψεις, και αύριο θα σας αναλύσω τι εννοώ...