ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Καταπέλτης το βούλευμα για Κορκονέα

Από την Ελευθεροτυπία:

«Σκότωσε και έφυγε με ήρεμα βήματα»

Προς «ικανοποίηση του εγωισμού του που είχε θιγεί»... στόχευσε προς το μέρος των ανηλίκων, «στήριξε με το αριστερό του χέρι το δεξί του χέρι που κρατούσε το όπλο και πυροβόλησε δύο φορές απανωτά».

Ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, που δολοφονήθηκε στην οδό Τζαβέλλα από τις σφαίρες του Κορκονέα Ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, που δολοφονήθηκε στην οδό Τζαβέλλα από τις σφαίρες του Κορκονέα Οχι στον αέρα, όχι υποχωρόντας... Αμέσως μετά, απομακρύνθηκε «με αργά και ήρεμα βήματα». Αδιαφορώντας για τις συνέπειες της πράξης του κι ενώ «είχε αντιληφθεί» ότι ένα παιδί, ο 15χρονος Ανδρέας-Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, είχε χτυπηθεί από τις βολίδες.

Αυτός, ο «έμπειρος ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ.,που υπηρετούσε εννιά χρόνια στην Αστυνομία» κι έπρεπε να «ενεργεί με γνώμονα τη διατήρηση της τάξης και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, ιδίως όταν πρόκειται για νεαρά άτομα και εφήβους».

Κι αν «δεν επιδίωξε άμεσα το θάνατο του έφηβου, πυροβόλησε από οργή που δεν απέκλειε την ήρεμη ψυχική σκέψη και παρ' όλο που προέβλεψε ότι λόγω της μικρής απόστασης από το θύμα, της στενότητας της οδού, της ύπαρξης πλήθους ατόμων απέναντι και γύρω του και εν όψει του τεχνητού φωτισμού που υπήρχε, επειδή ήταν νύχτα, ήταν ενδεχόμενο να πλήξει η βολίδα τον παθόντα. Κι αποδέχτηκε το αξιόποινο αποτέλεσμα της ενεργειάς του...». Το «επιδοκίμασε».

Αυτό είναι το διά ταύτα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας, με βούλευμα του οποίου παραπέμπεται στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο ειδικός φρουρός, Επαμ. Κορκονέας, για «ανθρωποκτονία από πρόθεση με τη μορφή του ενδεχόμενου δόλου (κατά μεταβολή της κατηγορίας από άμεσο δόλο), που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση». Στο εδώλιο δίπλα του θα καθίσει για «απλή συνέργεια» στη δολοφονία του 15χρονου, ο συνάδελφός του, Βασ. Σαραλιώτης, ο οποίος «τον συνέδραμε ψυχικά» με τη συμπεριφορά του.

Ο ειδικός φρουρός Επ. Κορκονέας Ο ειδικός φρουρός Επ. Κορκονέας Το περιεχόμενο του πολυσέλιδου, υπ' αριθμόν 1847/2009 βουλεύματος, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για τα διαδραματισθέντα το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008.

Οταν η σφαίρα που «ξέρασε» το υπηρεσιακό περίστροφο του Επαμ. Κορκονέα, «αφού προσέκρουσε στην τρίτη κατά σειρά πακτωμένη τσιμεντένια μπάλα, από αυτές που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά της οδού Τζαβέλλα, στην οποία η βολίδα εποστρακίστηκε, έπληξε τον 15χρονο προκαλώντας του τυφλό τραύμα του θώρακος από το οποίο επήλθε ο θάνατός του».

Ενα από τα συγκλονιστικότερα σημεία του βουλεύματος, το οποίο έρχεται να ξεπλύνει τη «λάσπη» με την οποία επιχειρήθηκε να «λερωθεί» ο 15χρονος, αλλά αναδεικνύει και την εγκληματική τακτική που ακολούθησαν εν προκειμένω οι δύο ειδικοί φρουροί, είναι εκείνο στο οποίο οι τρεις δικαστές του συμβουλίου αναφέρουν:

«Τα άτομα που βρίσκονταν στις οδούς Τζαβέλλα και Μεσολογγίου (σε βάρος των οποίων απευθύνθηκαν οι κατηγορούμενοι) δεν προέκυψε ότι είχαν καμία σχέση με τα άτομα που είχαν ρίξει μπουκάλι στο περιπολικό νωρίτερα, ούτε προέκυψε ότι αποτελούσαν ομάδα. Ο Γρηγορόπουλος και ο φίλος του βρίσκονταν στην είσοδο κτιρίου στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα... αφού άκουσαν τον κρότο της χειροβομβίδας και επειδή κάποιοι περαστικοί τούς είπαν ότι κάτι έγινε και κατεβαίνουν αστυνομικοί, κινήθηκαν για 2-3 μέτρα προς το μέσον της Τζαβέλλα ...πίσω υπήρχαν κι άλλα άτομα. Αυτά τα άτομα, καθώς και τα δύο παιδιά, άρχισαν να φωνάζουν και να βρίζουν τους κατηγορουμένους απαντώντας στις βρισιές και τις προκλήσεις τους, ενώ κάποιος άγνωστος έριξε κι ένα μπουκάλι με νερό προς τους κατηγορουμένους».

Το αίτημα των δύο ειδικών φρουρών για αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με όρους απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι «η συμπεριφορά τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη συμπεριφορά που οφείλουν να έχουν οι αστυνομικοί κι από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που τους αποδίδονται κρίνεται ότι αν αφεθούν ελεύθεροι είναι πολύ πιθανό να διαπράξουν και νέα εγκλήματα». *

4 σχόλια:

πετρούλα είπε...

πραγματι καταπέλτης! κοινως τους ειπαν επικινδυνους ετσι?

πετρούλα είπε...

ο κουγιας τι εκανε ο κουγιας?????

Αntidrasex είπε...

Μονόζυγο.

yX είπε...

Κοινώς, δεν φαίνεται να ετοιμάζεται παραθυράκι αθώωσης. Ούτε βρασμός ψυχής, ούτε άμυνα, ούτε εξωστρακισμός.

Ή το έχουν πάρει απόφαση ότι κάποιος πρέπει να πληρώσει αυτή τη φορά, ή μας ετοιμάζουν θεαματικά πράγματα. Ελπίζω για το πρώτο, φοβάμαι για το δεύτερο....