ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Στην Κρήτη ανθεί ο φασισμός

Στα Χανιά της Κρήτης τα φαινόμενα εμφάνισης φασιστικών φαινομένων έχουν αποκτήσει ανησυχητικά μεγάλη συχνότητα. Πολλοί εκπαιδευτικοί της πόλης και του νησιού γενικότερα εκφράζουν ανοιχτά πλέον την έντονη ανησυχία τους για τα φαινόμενα ρατσιστικής συμπεριφοράς και ναζιστικής ιδεολογίας που ολοένα και πληθαίνουν στους κόλπους της μαθητικής κοινότητας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας συνολικότερα.

Το Δεκέμβρη του 2009 είχε σημειωθεί επίθεση ακροδεξιών με μαχαίρια και σιδηρολοστούς σε μετανάστες. Τον Ιανουάριο, σημειώθηκε εμπρησμός στο κτήριο της εβραϊκής συναγωγής των Χανίων. Στα τέλη Φλεβάρη, άγνωστοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν μία 27χρονη εκπαιδευτικό (η οποία είναι μέλος αντιρατσιστικής οργάνωσης και παραδίδει δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες), χαράζοντας στο χέρι της τη ναζιστική σβάστικα με μαχαίρι.

Ο Μάρτιος έφερε ένα ακόμα περιστατικό, ίσως το σημαντικότερο από όλα: μαθητές του Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου ανάρτησαν φωτογραφίες τους στο facebook, στις οποίες ποζάρουν κάτω από εμβλήματα ακροδεξιών οργανώσεων.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του λυκείου, Δημήτρης Λουπασάκης, πρόκειται για ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται σε όλα τα σχολεία, ενώ τόνισε πως δεν είχαν παρουσιαστεί μαθητές με ακροδεξιές απόψεις τα προηγούμενα χρόνια.

«Κάτι συνέβη φέτος. Πρόκειται για παιδιά της πρώτης και της δευτέρας λυκείου. Δηλαδή έρχονται έτοιμα, προσηλυτισμένα από το γυμνάσιο. Η δουλειά γίνεται στο γυμνάσιο, στα μικρά παιδιά, που είναι ευαίσθητα και πολιτικά ακαλλιέργητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λουπασάκης. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο διευθυντής του λυκείου, συζήτησε με τα συγκεκριμένα παιδιά για το αν έγιναν προσπάθειες να τους προσηλυτίσουν, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να αναρτηθεί στο μπλογκ του πυρήνα Χανίων της «Χρυσής Αυγής» μια επιστολή με την οποία ουσιαστικά τον κατηγορούσαν για διώξεις των μαθητών που έχουν εθνικιστική πολιτική άποψη.

Ολόκληρο το άρθρο στο Salata TV

1 σχόλιο:

Balidor είπε...

Παιδεία φίλε μου...
έχει χαθεί στις μέρες μας.

Με άγγιξε/φόβησε πολύ αυτο το θέμα.