ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Video από τον εμπρησμό μεταναστών στη Σπάρτη

Στις 5 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη, μια ομάδα μαθητών αποφάσισαν να βάλουν φωτιά στο σπίτι που διέμεναν κάποιοι μετανάστες από το Μπαγκλαντές. Χτες, στο YouTube ανέβηκαν δύο videos που τράβηξαν οι ίδιοι οι ανήλικοι παρολίγον δολοφόνοι, θέλοντας να απαθανατίσουν την «επιχείρησή» τους.


Δείτε τα videos στο athens.indymedia.org ή στο άρθρο του Salata TV.

5 σχόλια:

Yellow Kid είπε...

Είχα σκεφτεί και εγώ να το ανεβάσω αλλά με πρόλαβες. Ο προβληματισμός μου είναι ότι αυτά τα παιδιά είναι πολύ μικρά, άρα ή κάποιος τα καθοδηγεί, ή έχουν φάει όλη την πλύση εγκεφάλου από τους Πλέυριδες και Καρατζαφέρηδες.

Ο εμπρησμός σίγουρα δεν είναι καλό πράγμα από καμία πλευρά. Όμως δεν ξέρω αν πρέπει να τιμωρήσουμε αυτά τα πιτσιρίκια, ή αν πρέπει να δείξουμε να καταλάβουν πόσο επικίνδυνο ήταν αυτό που έκαναν και να εστιάσουμε στους καθοδηγητές τους.

yX είπε...

Ε ναι. Σε αυτές τις ηλικίες, συνήθως η ιδεολογία είναι απούσα.

Αν στον περίγυρό τους (οικογενειακό, σχολικό, κοινωνικό) μία τέτοια ενέργεια είναι αποδεκτή και λογίζεται ως μαγκιά, θα το κάνουν. Τόσο απλά.

Για να μην ξαναγίνουν τέτοια περιστατικά, το θέμα είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία του περίγυρου, όχι να τιμωρήσουμε τα συγκεκριμένα παιδιά...

Squeaky είπε...

Κάνω λάθος, ή στο τέλος του βίντεο ακούγεται το ένα παιδί να λέει:"Πώπω φίλε...Μεγάλη μαλακία...Δεν είμαι πάντως καθόλου περήφανος γι αυτό που έκανα..."?

yX είπε...

Το «πω μαλακία» το λέει αρκετές φορές αυτός που κρατάει την κάμερα, τη συγκεκριμένη φράση δεν την πρόσεξα. Πλέον το video έπεσε από το ΥοθTube. Ίσως καλύτερα, γιατί ήταν όντως μαλακία να δείχνουμε τις φάτσες των παιδιών... Δεν το είχα σκεφτεί κι εγώ αρχικά έτσι...

Balidor είπε...

Άσχετο και δεν ξέρω κατα πόσο έχει σημασία, βέβαια,
αλλά έγινε αντιρατσιστική πορεία.

και γενικά απ'ότι έμαθα υπήρξε κινητοποίηση της κοινωνίας.
Όσο γίνεται βέβαια γιατί μιλάμε (και με λυπεί αυτό) για την Λακωνία που κρύβει και μια Μάνη λίγο πιο κάτω, γι αυτούς που ξέρουν!