ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

"Aπόψεις και θέσεις εκφράζονται απολύτως ελεύθερα." - Πάρτ Του

Εδώ, και το Παρτ Ουάν για όσους λείπανε στο προηγούμενο μάθημα.

"Show Must Go On" όπως λέγανε οι QUEEN εφόσον μόνο σόου δημοκρατικότητας μπορείς να πεις αυτά που διαδραματίζονται (ακόμα και τώρα που σας γράφω) στο μπλόγκ του Ανδρουλάκη. Να παραδεχτώ όμως πώς τα περισσότερα σχόλια από αυτά που άφησα εγώ και δυο τρεις άλλοι τελικά ανέβηκαν με καθυστέρηση. (*ΠΙΝ-ΠΟΝ* "Προσοχή παρακαλώ:Τα σχόλια του Yellow Kid και των υπολοίπων με προορισμό το μπλογκ του Μίμη Ανδρουλάκη θα καθυστερήσουν να εμφανιστούν με διάρκεια κάποιων ημερών. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας") . Για να γίνει λοιπόν αυτό το θάμα και να ανέβουν κάποια, ή κάποιος έδεσε στην καρέκλα το διαχειριστή του μπλογκ και πήρε το κοντρόλ του μοντερέίσον στα χέρια του, ή ο ίδιος δέχτηκε ένα τσίμπημα δημοκρατικής συνειδήσεως στο σβέρκο του . Όπως και να' χει όμως υπάρχουν σχόλια που συνέχισαν να μένουν απ'΄έξω. Και με αυτά θα ασχοληθούμε:

Και τώρα "κλίκ" για να δούμε αυτό το
απάνθισμα δημοκρατίας και διορατικότητας
του διαχειριστή Θανάση Ανδρουλάκη
(όχι δεν θυμάμαι λάθος τα ονόματα):


Βασικά αυτήν την συμβουλή σου θα ακολουθήσω, σοφή Blue Fairy του ιστολογίου, (σέ ονομάζω έτσι εξαιτίας της γαλάζιας απόχρωσης που έχει το άβαταρ σου καθώς αυτή είναι και η αγγλική ονομασία της Καλής Νεράιδας που τόσο θεωρώ ότι εκφράζει το μαγικό τρόπο που εμφανίζεσαι για να δώσεις λύσεις) και να χρησιμοποιήσω το δικό μου χώρο για σχόλια που δεν μου ανέβασες:

"...Επίσης μην ξεχάσεις να γράψεις οτι είμαι ο Πάνος Σόμπολος, η Ρίτα Χέιγουρθ και ο Φόζυ Μπέρ. Όχι πραγματικά, δεν βαρέθηκες αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας; Τέλος πάντων, δικαίωμα σου είναι να πιστεύεις ότι θέλεις. (Εδώ υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν στο θεό). Για του λόγου το αληθές τσέκαρε άμα θες τη δράση που έχει ο ούρφους τόσα χρόνια και τσέκαρε και την δική μου. Στην τελική από το να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα, τράβα ρώτα τι διάολο κάνει καθένας μας τόσα χρόνια. Όπως και να έχει όμως, νομίζω πώς από το διάλογο με τον ΤαβέρναΜου βγήκαν μερικοί προβληματισμοί και γιατί πρέπει να κατεβαίνει ο κόσμος σε πορείες και για την υποκριτική στάση του Χρυσοχοίδη, τις λάσπες του ΛΑΟΣ προς την αριστερά. Τέλος πάντων, νομίζω πώς με το moderetion κάνεις λιγότερο γόνιμο και ενδιαφέρον το διάλογο και μίας που δεν έχεις ανεβάσει ένα ποστ τόσα χρόνια ώστε να ξέρουμε τις απόψεις σου γύρω από την πολιτική (τη ζωή, το σύμπαν, τα πάντα), θεωρώ πώς είσαι ο πλέον ακατάλληλος για να διαχειρίζεσαι τα σχόλια ενός τέτοιου μπλόγκ. Σε θεωρώ δηλαδή έναν απολιτίκ μπάτσο, έναν θυρωρό πολυκατοικίας, έναν επιστάτη χωρίς πραγματική υπόσταση. Κάνε ότι καταλαβαίνεις."

Και απαντάει:
Για να πάρει από μένα μια ανάλυση περί της λέξεως "μαλάκα":

"Θέλω εδώ να πώ δύο τρία πράγματα στον κο Δελληγιάνη και στον ΤαβέρναΜου: Το αν είμαι και ο ούρφους ή αν έχω όχι πολλές περσόνες, λίγή σημασία έχει. Στο κάτω κάτω επιτρέπεται μέσω της google να φτιάξει ο καθένας όσους λογαριασμούς θέλει. Αν ήθελα λοιπόν να σε ξεγελάσω για να μου περάσεις τα σχόλια δεν θα διάλεγα να μπω με έναν "καταδικασμένο" λογαριασμό, αλλά θα έφτιαχνα έναν καινούριο. Και όμως επειδή δεν είμαι τρόλ ή σκοπεύω να μπαχαλέψω θα προσπαθήσω να περάσω τις απόψεις μου με αυτόν που έχω εδώ κι χρόνια. Τώρα, επί του θέματος: Η λέξη "μαλάκας" για όσους δεν το γνωρίζουν δεν είναι μία υβριστική λέξη (αν θεωρούμε πώς μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμούς λέξεων)αλλά αρχαία ελληνική άσχετα αν με τα χρόνια έχει πάρει την θέση του αυνάνα (από τον Αυνάν) και που κυριολέκτικά σημαίνει εκείνον που κοπιάζει για κάτι χωρίς αποτέλεσμα. (κάτι τέτοιο που κάνει ο ΤαβέρναΜου αφήνοντας σχόλια κατά της αριστεράς, χαχα!) Φυσικά ο αυνανισμός είναι μία κατακριτέα πράξη από την Ορθόδοξη Εκκλησία που είχε επί αιώνες διοικητικές αρχές και υπόθεση μου είναι πώς εφόσον συνδέθηκε με την αρχαιοελληνική λέξη "μαλάκας" φυσικό είναι με τα χρόνια το "μαλάκας" να θεωρείται βρισιά. Αν αυτά δέν σε έπεισαν, είναι πολύ χαρακτηριστικός ένας θρησκευτικός ύμνος ο οποίος και τελειώνει με την λέξη "μαλακίας", πράγμα που υποδηλώνει πώς παρόλλες τις παρεξηγήσεις που έχει δεχτεί η λέξη, η Ορθόδοξη Εκκλησία την δέχεται στο δικό της λεξιλόγιο. "Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς. Την ημών σωτηρίαν, ως ηθέλησας Σώτερ οικονομήσασθαι, εν μήτρα της Παρθένου, κατώκησας τω κόσμω, ήν προστάτιν ανέδειξας. Ο των πατέρων ημών, Θεός ευλογητός εί. Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς. Θελητήν του ελέους, όν εγέννησας Μήτερ αγνή δυσώπησον, ρυσθήναι των πταισμάτων, ψυχής τε μολυσμάτων, τους εν πίστει κραυγάζοντας. Ο των πατέρων ημών, θεός ευλογητός εί. Δόξα Πατρί και Υιω και Αγίω Πνεύματι. Θησαυρόν σωτηρίας, και πηγήν αφθαρσίας, την σε κυήσασαν, και τοίχον ασφαλείας και θύραν μετανοίας, τοις κραυγάζουσιν έδειξας. Ο των πατέρων ημών, Θεός ευλογητός εί. Και νύν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν. Σωμάτων μαλακίας, και ψυχών αρρωστίας Θεογεννήτρια, των πόθω προσιόντων, τη σκέπη σου την θεία θεραπεύειν αξίωσον, η τον Σωτήρα Χριστόν ημίν αποτεκούσα." Τσεκάρετε: http://www.saint.gr/68/varius/texts.aspx"


Την επόμενη μέρα στο μπλόγκ , ξυπνάει ο Μίμης μέσα του για να απαντήσει στην Μάγδα Κουσιάντζα (μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού):
Τον βλέπω και σχολιάζω:
"Μίμη, χτες με την πρόφαση ότι έβρισα έναν συνομιλητή σου (ο οποίος δεν έχει και την καλύτερη γλώσσα όσο κατάλαβα και ο οποίος προσβάλει ολόκληρη την αριστερά με αερολογίες του ΛΑΟΣ) ο Δεληγιάννης αποφάσισε να ξεθάψει μια παλία του παρανοια σε μία κόντρα μας πριν από 2 χρόνια [σημ: παραπάνω απο δύο ήταν.Αλλά περνα ο καιρός μέσα στη φύλακη του Ανδρουλάζ] για να ανεβάσει το μοντερέισον. Μιας και πέρα το "προσωπικής επίθεσης" όπως το ονομάζεις σχόλιο μου που έκανα στον Tavernamoy προσπάθησα να του εξηγήσω γιατί κάποιος οφείλει να αντιδρά και να πηγαίνει σε πορείες, δεν βρίσκω κανέναν λόγο για το μοντερείσον.Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που οποιαδήποτε αρνητική κρίση για κάποιους να θεωρείται τόσο εύκολα υβριστική. Παραδείγματος χάρην έγραψα σε ένα σχόλιο που δεν ανέβηκε πώς θεωρώ τον Δελληγιαννη έναν απολιτίκ μπάτσο, έναν θυρωρό πολυκατοικίας και έναν επιστάτη χωρίς πραγματική υπόσταση. Οχι μόνο η λέξη "θεωρώ" αποτελεί ότι η προσωπική μου κρίση οποία μπορεί να τεθεί σε αμφισβήτηση αλλά πείτε μου ποιος από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς μπορεί είναι και υβριστικός. Σε αυτό το σχόλιο, περιμένω απάντηση και όχι μοντερέισον. Αν έχετε επιχειρήματα σας προκαλώ να τα δείξετε"

Καμία απάντηση. Αντιθέτως ο Μπαζιωτόπουλος στο ρόλο του Αστυνόμου Θεοχάρη απλώνει σεντόνι καταγγελίας:



Και ο Αντιδρασέξ απαντά (προεπισκόπιση από τον ίδιο που μου ήρθε μέσω mail):

Εκεί κάπου ανεβαίνει με μεγάλη άνεση και το καινούριο σχόλιο του Ταβέρνα που είναι μεν για να απλώσεις πάνω τραχανά, δεν μπορώ να μη δεχτώ ότι κάπου με υπερασπίστηκε (να του ξέφυγε, ή το έκανε από συμφέρον επειδή εμποδίζει και αυτόν το C/M ;) :


Τα παίρνω στο κρανίο με την δημοκρατικότητα του επιστάτη:
"Είσαι τουλάχιστον απαράδεχτος Δελληγίανη, ετσι; Κλείνεις εμένα, ενώ αφήνεις τα προπαγανδιστικά σχόλια του Ταβέρνα ελεύθερα. Μόνο που σώζω και εγώ αυτά που κατακαιρούς σου στέλνω, να έχεις υπόψιν σου..."


9/5: Ο Μίμης θυμάται ότι έχει ένα μπλόγκ στο οποίο που και πού, πρέπει να σχολιάζει:


Εδώ κολλάει το "Που' σαι Θανάση και σε έχω χάσει". Πάντως, το "απειλές" δεν το καταλαβαίνω. Το ότι τον ενημερώνω ότι σώζω τα σχόλια μου; ΤΟ ΟΤΙ ΣΩΖΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑ; Το να του πω "να σου καεί το μόντεμ και να μην έχεις ίντερνετ να ανεβάσεις ποστ'' θα ήταν μια σωστή απειλή. Ή "Να σου σβηστεί από το δίσκο ο επόμενος Επισκέπτης Της Παρασκευής." Αυτό μάλιστα. Αυτό είναι απειλή!

Τέλος πάντων, αντί για αυτό του στέλνω ένα σχολιάκι που αν πραγματικά είχε έστω και το παραμικρό χιούμορ κάτω από τα μουστάκια του θα έπρεπε να μου το είχε περάσει:

"Ωχ, σχολιάζεις Μίμη μου; Νόμιζα ότι τόσο καιρό σε είχε φάει η Δελημαρμάγκα!"

...Από κει και έπειτα άρχισαν να ανεβαίνουν με την χρονοκαθυστέρηση την οποία είπα και τα περισσότερα, τα οποία δεν έχει και νόημα να τα επαναλάβω εδώ. Πάντως το θέμα δεν έχει λήξει. Υπάρχουν και καινούρια τα οποία περιμένω αν θα φιλοτιμηθεί να τα ανεβάσει. Όσοι πιστεύετε πάντως ότι υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος που δεν πέρασαν αυτά τα σχόλια σας παρακαλώ να σχολιάσετε.

4 σχόλια:

Αntidrasex είπε...

Να σημειώσω το ότι ένα δικό μου ακόμα σχόλιο που έχει κοπεί, μπορώ να ανεχτώ -οριακά- το ότι κόπηκε και το περίμενα κιόλας. Απλά το έγραψε για να το δει ο ίδιος, μπας και καταλάβει τίποτα, αλλά που.

Όσο για το δεύτερο που έστειλα, φαίνεται πως το ο Μπαζιωτόπουλος να λασπώνει έναν όλόκληρο -και 2 μη σου πω- πολιτικό χώρο είναι οκ, ενώ το μπαρουφολόγος-λασπολόγος είναι βρισιά.

Για τον Μπαζιωτόπουλο, παρεπιπτόντως, όσοι σχολιάζουν κατά καιρούς στο TVXS.gr ξέρουν καλά τι πρεσβεύει.

tanevramou είπε...

Για να ξηγιόμαστε παλικάρια:

Είναι αγένεια να αποκαλείς κάποιον τελείως άγνωστό σου κατάμουτρα "μαλάκα", επειδή δεν συμφωνείς με τις απόψεις του.

Από την άλλη αν παρεξηγιόμασταν μόνο και μόνο από αυτό το γεγονός, ειδικά σε πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα, θα καταλήγαμε να μιλάμε μόνο με τον καθρέφτη.

Αυτά
(το ταβέρναμου έχει πλάκα είναι η αλήθεια...)

Yellow Kid είπε...

Έλα μωρέ παρεξηγιάρη, Ταβέρνα! Πρώτη φορά αποκαλούν εσένα, ή εμένα ως μαλάκα;

Εξ΄άλλου το σχόλιο είχε ερωτηματικό χαρακτήρα τον οποίο δεν τον αρνήθηκες αντίθετα απάντησες,"Είμαι τόσο μαλάκας", άρα παραδέχτηκες πώς ένα ποσοστό μαλακίας μπορεί και να έχεις.

Είναι ποιο ειλικρινές να δεχόμαστε όλοι μας πώς έχουμε ένα ποσοστό μαλακίας σε αυτό τη ζήση, από το να το αρνιόμαστε.

Έτσι πάει.

Δεύτερον σε όλα τα επόμενα σχόλια προσπάθησα να σου εξηγήσω γιατί κατά την γνώμη μου στο συγκεκριμένο θέμα λες μπαρούφες.

Τώρα: Καθώς φάνηκε, έχουμε τελείως διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές κατευθύνσεις, ομολογώ όμως ότι βρήκα πολύ αστεία (ελπίζω και εσύ) την εξέλιξη της διαμάχης μας.

Ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ΜΑΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ, ΣΥΝΤΡΟΦΕ!

tanevramou είπε...

Ε, εντάξει σου είπα, δεν παρεξηγήθηκα.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν ήταν αγενές.

Εξάλλου έχω συνηθίσει, εδώ και 15 χρόνια με βρίζουν αριστεροί και δεξιοί σε πλήρη συμφωνία...