ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

"Καταδικάζουμε την βία", και άλλες γενικότητες.

Βλέποντας αυτή τη στιγμή τα νέα, θα προσπαθήσω να γράψω πιο ψύχραιμα το περιστατικό με τους τρεις νεκρούς στην Marfin καλύπτοντας όσο μπορώ όλες τις πιθανότητες, προσπαθώντας παράλληλα να είμαι όσο γίνεται πιο αντικειμενικός.

Σίγουρα δεν κατηγορώ όλο αυτόν τον κόσμο που κατέβηκε σήμερα, φώναξε συνθήματα, κρατούσε πανό και έδωσε το παρόν του (όπως και όφειλε να δώσει) στα άδικα μέτρα της κυβέρνησης. Σίγουρα δεν κατηγορώ κι όλους αυτούς που ζητούσαν συνθηματικά να "καεί το μπουρδέλο η Βουλή." Όταν σου πατάνε τον κάλο, το μόνο που σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή είναι να αντιδράσεις στην βία τους και συνθήματα τέτοιας μορφής σε βοηθάνε να το κάνεις τουλάχιστον θεωρητικά. Τη Βουλή όσο καραγκιόζ μπερντέ και να την βρίσκουμε την χρειαζόμαστε και δεν πρόκειται ποτέ να επικροτήσω τον κυριολεκτικό εμπρησμό της. Γιατί μετά το μόνο που μένει είναι τα τανκς.

Αν καταδικάσω κάποιους θα το κάνω αρχικά με όλους εκείνους που συνδέσαν σήμερα τα δύο περιστατικά σαν ένα. Είτε εκείνους που προβοκατόρικα ή από μαλακία στον εγκέφαλο τους, εκμεταλλεύτηκαν μια ειρηνική πορεία με χιλιάδες κόσμο για δικούς τους χουλιγκανισμούς, είτε εκείνους που το εκμεταλλεύτηκαν εκ των υστέρων για καθαρά πολιτικούς λόγους. Στους δεύτερους αναφέρομαι σε εκείνα που είδα και άκουσα στο έκτακτο δελτίο από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. (μέσω net):

Σχολιάζει εκεί ο Μανδραβέλης, πώς για τον θάνατο των τριών αυτών ανθρώπων φταίει η "ανεκτικότητα" που δείχνουμε σε διαδηλώσεις τόσο καιρό. Δηλαδή (και εδώ αν συγκράτησα ή παρεξήγησα λάθος αυτά που είπε θέλω παρατηρήσεις) όλοι όσοι κατεβαίνουν σε πορείες πιθανότατα είναι μπαχαλάκιδες, άρα κακώς και επιτρέπουμε πορείες. Αισχρό συμπέρασμα, γεια σου Πατακέ με τα ωραία σου.

Φυσικά και πάλι, η "αντικειμενική ματιά" της τηλεόρασης να επικεντρώνει, είτε πάλι στις τράπεζες και στα μαγαζιά που κάηκαν, είτε στην επιτυχία των αστυνομικών αρχών να κυκλώσουν ένα στέκι με 30 αντιεξουσιαστές στην Ζαίμη λες και το έχουν σίγουρο πώς αυτοί: α) είναι αντιξουσιαστές με ότι κι αν σημαίνει αυτό, β) το κτήριο αυτό αποτελεί στέκι , με ότι κι συνεπάγεται αυτό, γ)στο στέκι αυτό κρύβονται και αυτοί που ρίξανε τις συγκεκριμένες μολότωφ. Μάλλον κάποιος Μάριος θα την πληρώσει πάλι.

Δικό μου συμπέρασμα; "Με περισσότερη και πιο σκληρή αστυνόμευση θα σας κόψουμε το δικαίωμα να διαδηλώνετε ενάντια στην εξουσία".

Πάμε τώρα στις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά το συμβάν. Δώσαν τα συλλυπητήρια τους στις 3 οικογένειες και ω, τι σύμπτωση καταδίκασαν όλοι με πολύ μεγάλη ευκολία κάθε μορφή βίας. Ο Παπανδρέου καταδικάζει την βία; Που στέλνει ένα σωρό ΜΑΤ σε μία πορεία, τα οποία όχι μόνο είναι εκπαιδευμένα να την ασκούν αλλά και την υποκινούν ρίχνοντας προκλητικά δακρυγόνα ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία διάθεση για να παίξουν ξύλο με τους μπάτσους ή να σπάσουν βιτρίνες; Όπως το βίωσα εκείνες τις ώρες, δακρυγόνα πέσαν αρχικά "γενικά" για να αποτρέψουν τον κόσμο να πλησιάσει στην Βουλή. Με ποιο δικαίωμα αλήθεια απαγορεύουν την διακίνηση χιλιάδων πολιτών σε δημόσιο ανοιχτό χώρο; Για λόγους ασφαλείας; Την ασφάλεια ποιών; Εκείνων των λίγων που που ασκούν βία βάζοντας αντιλαϊκούς νόμους που οδηγούν τους ανθρώπους σε απόγνωση (πιθανότατα στο έγκλημα ή την αυτοκτονία) ;

Άλλο ανέκδοτο, το ΛΑΟΣ να καταδικάζει και αυτό τη βία με τις κλασσικές του γενικεύσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί τους αναρχικούς. Θα μου πείτε, τους ξέρουμε στο ΛΑΟΣ. Ας μάθουν όμως κάποια στιγμή, τι είναι η αναρχία, πόσοι από αυτούς που κατέβηκαν εκπροσωπούσαν τον αναρχικό χώρο και πόσοι από αυτούς τους αναρχικούς είχαν πρόθεση να κάψουν και να σκοτώσουν. Ας αναλογιστούν επίσης την βία που υποκινούν οι ίδιοι με το "έξω οι ξένοι", με την σιωπηλή τους συγκατάθεση σε φασιστικές "κινήσεις πολιτών" και Χρυσής Αυγής, πόσο σιώπησαν στον αντίστοιχο εμπρησμό στην Σπάρτη. Ευτυχώς εκεί δεν είχαμε θύματα. Είχαμε βεβαία περιουσίες που χάθηκαν, πάλι από κάποια αντίστοιχη εγκληματική μαλακία με τη σημερινή.

Και ενώ με τα ασθενοφόρα να βγάζουν ακόμα τις σορούς από τις στάχτες, Τσίπρας και ΚΚΕ καταδικάζουν και εκείνοι τη βία αλλά και τα κόμματα που έχουν βάλει πάνω τους την ρετσινιά. Λες και σε αυτά τα δευτερόλεπτα πένθους έχει μεγάλη σημασία να υπάρξει μία πολιτική αντιπαράθεση. Από σεβασμό και μόνο προς τους νεκρούς, καλύτερο είναι να σιωπάς και να βάζεις στην άκρη τις πολιτικές.

Τους ΝεοΔημοκράτες δεν τους άκουσα, ευτυχώς ίσως και καλύτερα. Γιατί οποιαδήποτε φαμφαρολογία του ποιητή Σαμαρά θα μπορούσε και να μου είχε γυρίσει τα άντερα ανάποδα, μίας και έχω γενικά στραβώσει με τα σημερινά.

Όχι, δεν βγήκε ένα αντικειμενικό ποστ, αλλά να πα να γαμηθεί η αντικειμενικότητα μου ύστερα από αυτά που συνέβησαν. Με τόσες χιλιάδες κόσμο θα μπορούσε σήμερα να ήταν μια γιορτή που να κατέληγε (έστω) στα μερικά σπασίματα μερικών τραπεζών, στις καύσεις κάποιων σκουπιδοτενεκέδων και στο τσούξιμο μερικών δακρυγόνων . Δεν θέλω να πιστέψω ότι από συνειδητή πρόθεση έγινε αυτό που έγινε, αλλά σίγουρα μου διέλυσε την διάθεση.

Διάθεση, όχι να μην ξαναβρώ, αλλά γιατί εξαιτίας του περιστατικού χάσανε την ζωή τους 3 άνθρωποι.

Και όμως επειδή πιστεύω ότι αυτό δεν έχει σχέση με το αν θα πρέπει να γίνονται πορείες, θα συνεχίσω να βγαίνω παρά τις αποτροπές που θέλουν κάποιοι να μου δημιουργήσουν. Ζω σε αυτό το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα, δεν σπάω βιτρίνες, δεν καίω τράπεζες και δεν ρίχνω πέτρες σε μπάτσους. Έχω κάποια δικαιώματα, τα ασκώ, δεν απέχω και θα προσπαθήσω να μην αφήσω κανέναν καραγκιόζη με εξουσία να μου επιβάλει με το έτσι θέλω πως το πώς θα δρω. Δεν τα πολυκαταφέρνω είναι η αλήθεια, αλλά τουλάχιστον δεν κάθομαι και στο σπίτι μου.

7 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Περίμενες να πουν κάτι άλλο δοσίλογοι κονδιλοφόροι που μόνο για το λαό δε νοιάζονται; Ντροπή και οργή.

Ωστόσο, η μαθηματική βεβαιότητα ενός τέτοιου θανάτου μετά από τόσες και τόσες ανάλογες ενέργειες, ποτέ δεν αποθάρρυνε "επαναστάτες" και προβοκάτορες. Όπως και στο παρελθόν δεν αποθάρρυναν αστυνομικούς να "παίζουν" με το όπλο τους. Το θέμα είναι οι αυριανές κινητοποιήσεις θα είναι λιγότερο μαζικές εξαιτίας τούτου.

Yellow Kid είπε...

Αυτό θέλουν να περάσουν εξαιτίας τέτοιων γεγονότων.
"Μείνετε στα σπίτια σας και μην αντιδράτε"

neithan είπε...

Tην εκπληκτικά άθλια ατάκα του Πορτοσάλτε δεν την έπιασες?
"Σήμερα σκοτώθηκαν τρεις παραγωγικές μονάδες", τόλμησε να πει το καθίκι...

Leda Kafetzi είπε...

Τραγικο αυτο που συνεβη.
Αποδυναμωνει το κινημα.
Φοβιζει τον μπερδεμενο κοσμο των πολλων εκατομυρίων, που δεν διαδήλωσε χτες.
Τοποθετει τα απαραδεκτα γεγονοτα κρατικης καταστολης και απροκαλυπτης αστυνομικης βίας κατα πολιτων σε 28η μοίρα και δίνει άλλοθι στην φασιστικη και παρανομη με απατεωνια εκλεγμενη κυβερνηση να προβει σε ακομα πιο ακραια μετρα καταστολης.

Ειμαι εξαλλη με φιλους συναγωνιστες που εως και χαρα ενιωσαν για τον θανατο αυτων των 3 ανθρωπων, γιατί ήταν λέει απεργοσπάστες.
Ειμαι εξαλλη με ολα αυτα τα φασιστοειδη που αφορμη ψαχνουν για να σπιλωσουν το συνταγματικα κατοχυρωμενο δικαιωμα στην απεργια και στην διαδηλωση.
Ειμαι εξαλλη που αφηνουμε να μας διχαζουν τόσο ευκολα.
Ειμαι εξαλλη, φοβισμένη, λυπημενη και θα συνεχισω να αγωνιζομαι κατα των εξουσιαστων μου οτι κι αν γινει

Yellow Kid είπε...

@Νέιθαν:
Το άκουσα.Ο Πόρτοσάλτε το είπε;
Μωρέ καλά κάθονται και τον βρίζουν το μαλάκα.

@Λέντα (;η Λίδα;):

Κωλοδάχτυλο στους μαλάκες....

Ανώνυμος είπε...

Kανεις δεν φταει για τους 4 νεκρους.
Αλλα φταιμε και ολοι μας.
Οταν τοσα χρονια ψηφιζουμε τα λαμογια διοτι μας κανουν ρουσφετια..
Οταν τοσα χρονια δεν βλεπουμε τον συνανθρωπο,αλλα τον μπατσο,τον αναρχικο,τον φασιστα.
Οταν τοσα χρονια αφηνουμε στην καρδια μας να φωλιασει το μισος,η κομματικη ιδεολογια,ειτε αυτη ειναι δεξια ειτε αριστερα..
Οταν τοσα χρονια συντηρουμε μεταξυ μας την βια ,στα γηπεδα,στις ειρηνικες πορειες και δεν τους βλεπουμε ολους σαν ανθρωπους αλλα σαν ομοϊδεατες η μη,τοτε δεν φταιμε εμεις..φταιει το συστημα...αλλα δεν φταιει το συστημα...Εμεις το καναμε ετσι το συστημα...Αρα ποιος φταιει???Ολοι εμεις!!!!!

Salata TV είπε...

Όπως έγραψε κάποιος στο πλακάτ πο κουβαλούσε: ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!

Όχι, δε φταίμε όλοι. Και κυρίως δε φταίμε όσοι όχι απλά δεν υποστηρίζαμε όλο αυτό το τσίρκο, αλλά το πολεμούσαμε με όποιον τρόπο μπορούσαμε και μας επέτρεπε η δημοκρατική μας συνείδηση.

Αυτή η διάχυση ευθυνών με εξοργίζει ίσως περισσότερο από όλα!