ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Οι "Minority Report" της Αλικης Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου!

Όσοι από σάς δεν έχουνε δεί την ομώνυμη ταινία Επ. Φαντασίας, δείχνει την αστυνομία του μέλλοντος να προλαμβάνει αλλά και να καταδικάζει το έγγλημα πρίν αυτό γίνει ακόμα. Κάτι τέτοιο φάινεται να υπερασπίζεται για τους "κουκουλοφόρους" η καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου κα. Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου σε άρθρο που έγραψε στην Καθημερινή στις 15.2.2009.

"...Εξάλλου και αν ακολουθήσει τιμωρία, θα έρθει αργά, μετά την επέλευση των καταστροφών, τραυματισμών κ.λπ.

Γι’ αυτό έχουμε προτείνει από το 2007 σχέδιο άρθρου του Ποινικού Κώδικα (189 Α) το οποίο καθιστά ιδιώνυμο αδίκημα την προσέλευση «κουκουλοφόρου» σε δημόσια συνάθροιση (διαδήλωση, πορεία κ.λπ.) πριν αυτός προλάβει να δημιουργήσει ταραχές και διαπράξει εγκλήματα. Η σύλληψη και μεταφορά των ενόχων στο αυτόφωρο θα είναι πολύ αποτελεσματικότερη, παρόλο που προβλέπεται ποινή ελαφρά (φυλάκιση 2 μηνών ώς 1 χρόνο)..."

Χοχοχο! Εγώ λέω να θεωρηθεί και το μουστάκι ιδιώνυμο αδίκημα εφόσον κάποιοι από αυτούς που προκαλούν επεισόδια, μπορεί να έχουνε μουστάκι! Με το συμπάθιο, κυρία Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, μα η κουκούλα και η κάλυψη προσώπου σε μία πορεία, δεν φοριέται πάντα επειδή πάμε μετά να τα σπάσουμε. Πολλές φορές σε προστατεύει από τα δακρυγόνα και τα χημικά τα οποία είναι τόσο δυνατά που θα σε βρούνε ακόμα και αν δεν μετέχεις σε αυτά. Επίσης μπορεί εκείνη την μέρα να έχει ψοφόκρυο. Επίσης μπορεί να μην γουστάρω να με αναγνωρίσει κανένας όταν κατεβαίνω σε μία πορεία. Επίσης γουστάρω να την φοράω επειδή μου αρέσει πάνω μου και το πως θα ντύνομαι είναι προσωπικό μου δικαίωμα και γούστο! Χιλιάδες επίσης κα. Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου που δεν έχουν να κάνουν με επεισόδια και σπασίματα βιτρινών.

Αναλυτικότερα για αυτήν την δημοσίευση της Καθημερινής και τον σχολιασμό της μπορείτε να βρείτε στον τελευταίο ποστ e-lawyer από τον οποίο "τσίμπησα" και την είδηση.

5 σχόλια:

Αntidrasex είπε...

Μάλλον δεν έχει δει ή έχει ξεχάσει τι γινότανε παλαιότερα, όπου επίσης είχαμε δημοκρατία και εκλογές.
Το "η κόρη μου η σοσιαλίστρια" δεν το έχει δει, όπου ο τσάτσος του βιομήχανου σημείωνε ονόματα?

Ανώνυμος είπε...

Η γιαγιά ξαναμωράθηκε...

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

Επίσης μπορεί να είμαι fasion victim βρε αδερφέ, και η κουκούλα είναι ότι πιο in σήμερα!

hnioxos είπε...

ρε συ μην τους βάζεις ιδέες και τώρα τελευταία έχω μουστάκι... Τι θα γίνει δηλαδή, άμα μας το απαγορεύσουνε και αυτό γιατί αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου θα τρέχουμε για ξύρισμα; Ή μήπως θα βγούνε να μάς ξυρίσουνε αυτοί; Όπως είχε βγάλει εκείνο το νόμο ο Πάγκαλος για τις γυνακείες φούστες και τρέχανε οι αστυφύλακες με τη μεζούρα να μετράνε το μήκος της φούστας και πόσα εκατοστά ήταν πάνω από το γόνατο. Αν ήταν υπερβολικά πολλά τότε ήταν παρανομία και τους βάζανε πρόστιμο, από τ' αυτί και στο σπίτι να τους ρίξει ένα μπερτάκι ξύλο ο αφέντης τους, είτε άντρας ήτανε αυτός είτε γονιός. Τι να πεις, η δεξιά είναι γελοία διαχρονικά.

Εγώ πάντως αν περάσει ο νόμος για το μουστάκι θα ξυριστώ αλλού και αυτό θα είναι δύσκολο να το βρούνε!

Υ.Γ. Η γιαγιά ψοφάει για προβολή. Έχει κάνει αυτή τη γελοία πρόταση εδώ και κάμποσο καιρό και όποτε βρει την ευκαιρία αρθρογραφεί για να την προωθήσει και να πάρει και το μερίδιό της από την προβολή

Anti είπε...

Μηπως θα ήταν καλύτερα κα.ΜεΤαΔυοΕπώνυμα να μας 'μπουζουριάζουν' με το που κατεβαίνουμε σε κάποια διαδήλωση;; Θα τρελλαθούμε τελείως!! Από πότε το τι φοράμε δείχνει 'πρόθεση';;;;