ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

Κουκούλα για την ανοιξιάτικη κολεξιόν 2009

Εάν υπάρχει μία «παρηγοριά» στο πολιτικό τέλμα που έχει πέσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, είναι το γεγονός ότι κάθε μέρα η παρούσα Κυβέρνηση μπορεί να συνεχίζει να μας εκπλήσσει με οποιονδήποτε τρόπο. Η «παρηγοριά» έγκειται στο γεγονός ότι κάθε πολιτική απόφαση πλέον μπορεί να είναι τόσο ανούσια, ανόητη και πρόχειρη, που μόνο με χιουμοριστικό σήριαλ θα μπορούσε να συγκριθεί.

Όσοι απορούσατε πώς είναι δυνατόν, η (έστω και αργή) εξελικτική πορεία της δημοκρατίας και του φιλελευθερισμού ενός κράτους να ανακόπτεται, να κάνει στροφή 180 μοιρών και να σκάει με δύναμη στον πάτο μέσα σε λίγες ώρες, δεν χρειάζεται να απορείτε πια.

Όσοι πιστεύατε ότι οι αγώνες, το αίμα, οι θυσίες και οι κοινωνικές μάχες που δίνονταν τον τελευταίο αιώνα, ενίσχυσαν τα δημοκρατικά θεμέλια της Ελλάδας, μάλλον πλανάστε οικτρά. Αρκεί μία γελοία, προχειροστημένη ιδέα και ένα τσούρμο ανίκανοι πολιτικοί για να πάει στράφι το όλο εγχείρημα.

Η ποινικοποίηση της κουκούλας ανήκει σε μία σειρά πανομοιότυπων μέτρων που έχουν το εξής κοινό χαρακτηριστικό: Οι ευθύνες της ανικανότητας της Κυβέρνησης και των εμπλεκόμενων Δημοσίων Υπηρεσιών και Δημοσίων Λειτουργών, μεταφέρονται στον πολίτη. Έτσι απλά. Όπως έγινε λήψη απαρχαιωμένων φορολογικών μέτρων προκειμένου να καλυφθούν οι σπατάλες του Δημοσίου, έτσι στοχοποιούνται και απλοί πολίτες προκειμένου να καλυφθεί η ανικανότητα της Αστυνομίας να κάνει αποτελεσματικές συλλήψεις.

Μαζί με το μέτρο για την κουκούλα, πέρασε και το άλλο μέτρο για «εξύβριση δημόσιου λειτουργού», το οποίο ανήκει στην ίδια συνομοταξία ανοησίας και αποτελεί λαμπρότερο παράδειγμα. Αντί να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά του αστυνομικού σώματος, απλά συλλαμβάνουμε αυτόν που το βρίζει. Και φυσικά, δεν πέρασε από το μυαλό κανενός από αυτούς τους κυβερνητικούς φωστήρες ο λόγος που οι μπάτσοι ονομάζονται γουρούνια και δολοφόνοι.

Και όσοι έχετε την αφελή εντύπωση ότι «το μέτρο αφορά μόνο τους παρανομούντες κουκουλοφόρους, οπότε ο νομοταγής δεν έχει κάτι να φοβηθεί», θα πρέπει μάλλον να αναθεωρήσετε την ιδέα που έχετε για τις «δειγματοληπτικές» συλλήψεις και προσαγωγές που γίνονται σε κάθε πορεία ή μαζική διαμαρτυρία.

Από σήμερα λοιπόν, το ελληνάκι φοράει κουκούλα μετά από σχετική πρωτοβουλία του Plagal και της Banshee, και καλεί όλους τους bloggers να πράξουν δεόντως. Η πολιτική του παραλογισμού, της προχειρότητας και του σκληρού συντηρητισμού έχει σταματήσει πλέον να είναι κωμικοτραγική και τείνει μόνο στο «τραγική». Μία ελάχιστη κίνηση που μπορεί να ανακόψει αυτό τον παραλογισμό είναι η δήλωση παρουσίας των λιγοστών, έστω, λογικών ανθρώπων αυτής της χώρας.

6 σχόλια:

Αntidrasex είπε...

Εγώ είμαι πάντα κουκουλωμένος, έτσι και αλλιώς. Κυκλοφορούν και αφροδίσια, ξέρεις: ρουφιάνοι, λίτες, γερμανοτσολιάδες. Μην κολλήσουμε και τίποτα.

Dr.Φλάντζας είπε...

Αγαπητό κε φίλτατο Ελληνάκιον:

Εμείς ως Dr.Φλάντζας επαναφέρομεν την υποχρεωτικήν ένδυνσιν της κουκούλας κατι που οσονούπω θα προτείνω κε είς το ιστολόγιον μου.

Αλλά βάλε-βγάλε, βάλε-βγάλε θα την ξεχυλόσομεν,
Dr.Φλάντζας

Ανώνυμος είπε...

Το αραβικό σαρίκι μετράει ;

Ανώνυμος είπε...

Συμετέχουμε και εμείς ενεργά ενάντια στον νόμο της κουκούλας αναρτώντας φωτό μας ( 23 χρόνια πριν , το Μάο του 1985 στο Χημείο κάποιοι νέοι είπαν αρκετά ως εδώ με την καταστολή του κράτους , όταν ο Αττικάρχης της ΕΛΑΣ Αρκουδέας γέμιζε κλούβες κάθε βράδυ με θαμώνες από τα μπαρ των Εξαρχείων . Πολλοί θυμάμαι τότε επειδή δεν υπήρχαν κουκούλες έβαζαν σακούλες από σούπερ μάρκετ στο κεφάλι τους όταν συγκρούονταν με τα ΜΑΤ της εποχής εκείνης . Φυσικά ο γνωστός Καρατζαφέρης με την ΤV-Press του μαζί με το ΚΚΕ μιλούσε για πράκτορες του ΠΑΣΟΚ , κέντρα ξένων δυνάμεων και άλλες τέτοιες μαλακίες !!
http://axinosp.blogspot.com/2009/03/blog-post_8649.html

ellinaki είπε...

@ antidrasi+sex

Τα είπαμε. Εσείς, ο zaphod και ο Urfus είστε διορατικοί βλόγκερζ :)

@ Dr.Φλάντζας

Α να'στε καλά. Να ΄ταν μόνο το ξεχύλωμα... Έτσι που παίζει ο καιρός θα αρπάξουμε και κάμια πούντα.

@ HappyHour

Ναι... Μη την μπερδέψετε όμως με τη μπούρκα, που έτσι όπως πάει τη βλέπω να γίνεται υποχρεωτική για τις γυναίκες.

@ axinosp

Ωραίο το αρθράκι.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη ποικιλία κουκουλας στο μπλόγκ μας. Όσοι πιστοί φορέσατε !
exegermenoto2009.blogspot.com