ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2009

Καμία ζωή δεν είναι λαθραία (;;;)

Πριν λίγη ώρα συνέβη πολύ σοβαρό περιστατικό στον καταυλισμό των προσφύγων στην Πάτρα. Από μέλη της Κίνησης Υπεράσπισης έμαθα ότι κάποιοι Αφγανοί μετανάστες χτυπήθηκαν από φορτηγό (για τον ένα ακούγεται ότι σκοτώθηκε, χωρίς να είναι σίγουρο). Ακούγονται διάφορα όσον αφορά στο πώς έγινε το ατύχημα, αλλά προς το παρόν δεν ξέρω κάτι σίγουρο. Οι Αφγανοί άναψαν φωτιές σε κάδους και απέκλεισαν την παραλιακή της Πάτρας, και απέναντί τους έχουν μαζευτεί μπάτσοι και πολίτες (που προβλέπεται να "αγανακτήσουν" στην πορεία της νύχτας)

Το σίγουρο είναι ότι η φρασεολογία των τοπικών ΜΜΕ είναι απαράδεκτη. Μιλάνε για "επικίνδυνα εξαγριωμένους λαθρομετανάστες", για "αντιεξουσιαστές και αριστεριστές που υποκινούν τους μετανάστες", δίνουν βήμα σε διάφορους πολίτες της περιοχής και κόβουν όσους λένε οτιδήποτε υπέρ των μεταναστών κτλ.

Μόλις είδα να κόβουν κάποιον που μίλησε για "δολοφονία μετανάστη", και η κάμερα γύρισε και κέντραρε σε κάποιον που ωρυόταν δίπλα, φωνάζοντας "μην παίρνετε αυτόν, εμάς ακούστε που είμαστε Έλληνες, αυτός είναι με τους άλλους"....

Δηλώσεις όπως "ο καταυλισμός έχει γίνει άντρο των αντιεξουσιαστών", "ζούμε περικυκλωμένοι από αντιεξουσιαστές", "οι αριστεριστές υποκινούν τους λαθρομετανάστες" κτλ δίνουν και παίρνουν.

Η νύχτα προμηνύεται μεγάλη......

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Το ατύχημα, με βάση τις μαρτυρίες Ελλήνων και Αφγανών αυτόπτων μαρτύρων, έγινε ως εξής: ένας Αφγανός προσπάθησε να ανέβει σε μία νταλίκα από το πίσω μέρος, και τότε ο οδηγός της από πίσω νταλίκας γκάζωσε και τον παγίδεψε ανάμεσα στα δύο οχήματα. Ο τραυματίας είναι στο νοσοκομείο, αρχικά ακούστηκε ότι σκοτώθηκε, μετά ότι είναι πολύ σοβαρά αλλά εκτός κινδύνου. Όσον αφορά στον οδηγό, κάποιοι φωτογράφισαν τη νταλίκα και έδωσαν τη φωτογραφία στην αστυνομία, αλλά σύλληψη δεν έχει γίνει προς το παρόν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2:
Υπάρχουν μάρτυρες και φωτογραφίες από το συμβάν, ο οδηγός συνελήφθη και αύριο περνάει αυτόφωρο. Γενικά το κλίμα εκτονώθηκε σύντομα, και οι μετανάστες άρχισαν να αποχωρούν για τον καταυλισμό. Πίσω από τους μπάτσους είχαν μαζευτεί πολίτες, οι οποίοι στην πορεία "αγανάκτησαν" και έκαναν επίθεση στους τελευταίους 100-150 Αφγανούς (από τους 1000 και περισσότερους που είχαν μαζευτεί αρχικά) οι οποίοι δεν δέχονταν να αποχωρήσουν, και τους εκδίωξαν και αυτούς προς τον καταυλισμό. Μετά το τέλος του όλου σκηνικού, έγινε επεισόδιο μεταξύ ακροδεξιών και μέλους της Κίνησης, ο οποίος πήγαινε να πάρει το μηχανάκι του για να φύγει. Τον χτύπησαν και του έσπασαν τα γυαλιά.

Έχει προγραμματιστεί πορεία για αύριο Τρίτη στις 6μμ, που θα ξεκινήσει από τον καταυλισμό.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3 (και τελευταία):
Έμαθα (αλλά δεν κατάφερα να διασταυρώσω ακόμα) ότι στο αυτόφωρο, ο οδηγός παραπέμφθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση... Πολύ καλό για να είναι αληθινό, θα δείξει. Για όσους ενδιαφέρονται, περαιτέρω ενημέρωση στο http://patras.indymedia.org/.

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το πρόβλημα στους καταυλιμσούς δίπλα στο λιμάνι είναι μεγάλο. Γενικώς χωρίς να προκαλούν οι μετανάστες, αλλά στην προσπάθειά τους να φύγουν κρυφά από τη χώρα για την Ιταλία, συχνότατα ειτε προκαλούν φθορές σε φορτηγά είτε τραυματίζονται. Το περιστατικό απλά έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που κάποιοι φωνάζουμε χρόνια.

yX είπε...

Όταν κάποιος γκαζώνει για να σε λυώσει μεταξύ δύο φορτηγών, το "τραυματίζονται" μάλλον δεν είναι και πολύ εύστοχο...