ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Mr Bruno & Mr Milk

'΄Γέμισε η τηλεόραση αδερφές''...η φράση που πλέον έχει περάσει στο υποσηνείδητο μας και καλώς ή κακώς επειδή τους περισσότερους δεν μας θίγει προσωπικά ασυνήδειτα δεν αντιδράμε στο άκουσμα της.Προσωπικά αισθάνομαι συννένοχος καθώς είμαι απο τους ανθρώπους εκείνους που απο την μία ουδέποτε ενοχλήθηκα απο την κοινωνική συνύπαρξη με τους ομοφυλόφιλους αλλά και ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα να ασχοληθώ μαζί τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
΄Ενα πρωί λοιπόν,όντας ξενυχτισμένος,πέρασα απο το γραφείο μιας κοπέλας στη δουλειά η οποία όπως η πλειονότητα των 16-36 της agb ,είχε βάλει ένα απο τα γνωστά πρωινάδικα της τηλεόρασης να σιγοπαίζει ,ενώ εγώ έδινα την ύστατη μάχη με τα βλέφαρα μου, προσπαθώντας μετα δυσκολίας να στρίψω ένα τσιγάρο με τα τρεμάμενα δάχτυλα μου ,που είχαν γεμίσει ως τα νύχια με την καφε'ι'νη του τρίτου φραπέ.Παράλληλα στα αυτιά μου ηχούσαν τα απανωτά τσιριχτά του πρωινάδικου που μου επειδίνωναν τον πονοκεφαλο δημιουργώντας μου μια αίσθηση όμοιας με αυτή του μεθυσμένου που στέκεται και περιμένει ταξί έξω απο το σκυλάδικο και τα μπακγράουντ φάλτσα της τραγουδίαρας απο μέσα του παλινδρωμούν ακατάπαυστα το στομάχι.Μέχρι που ξαφνικά άκουσα μια βραχνή φωνή που θα κατατρώπωνε την τελευταία αχίλλεια προσπάθεια παλινόρθωσης μου ''Γεμίσαμε πουστάρες''...Σηκώνω βασανιστικά τα μάτια μου και αντικρίζω μια ελληναράδικη μπυροκοιλιά και εν συνεχεία αναριχώντας στις δίπλες,τις τρίπλες τα οφσαιντ και τα προγούλια μια φιγούρα όμοια της περιφέρειας πελλοπονήσου να αγριοκοιτάει προς την τηλεόραση...
-Παρακαλώ;
-Α ρε Παπαδόπουλο που θέλετε...το ποίημα συνεχίστηκε λιγάκι ακόμα μέχρι ο πονοκέφαλος μου να επειδινωθεί και να με κάνει να εκνευριστώ και να τον βάλω γρήγορα στην θέση του...ήταν αρκετό όμως το μάθημα μου με το βίαιο ξύπνημα του 'Ελληνα για να μου τραβήξει την προσοχή το θέμα και να ενδιαφερθώ.
Η πρώτη σκεψη μου είναι πως ίσως έχει δίκαιο...ναι τώρα που το λέει κάθε εκπομπή κάθε ταινία και σίριαλ αλλά ειδικότερα κάθε πρωινάδικο έχει και έναν γκέυ.
'Αρχισα να παρατηρώ εκτενέστερα το θέμα και αργότερα συνηδειτοποίησα οτι η προβολή των γκέυ μόνο για την ''προβολή'' ίσως δεν έχει πάντοτε θετικά αποτελέσματα,δεν είμαι απο τους υπέρμαχους του αμερικάνικού δόγματος διαφήμισης.Αντίθετα μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως μέσα στην κινηματογραφική βιομηχνία λειτουργεί μια καλά στημμένη προπαγάδα που εξευτελίζει και ισωπεδώνει την εικόνα του ομοφυλόφιλου.Αυτή λοιπόν η προπαγάνδα έχει βρεί πρόσφορο έδαφος για πολλούς και σημαντικούς λόγους που έχει μεγάλη σημασία αναφορικά να τονίσουμε.Κυριότερος λόγος είναι διότι ο εξευτελισμός του ομοφυλόφιλου δεν θίγει φυλετικά ιδεολογικά οικονομικά εν παση περπτώση ταξικά ή αλλα κοινωνικά κριτήρια.Είναι ο πιο έυκολος στόχος και η πιο ''δημοφιλής''ρατσιστική αντίληψη που επικρατεί ανα τον κόσμο.Ο ρατσισμός προς τους γκέυ είναι ''κοινά αποδεκτός ρατσισμός'' του αριστερού και του δεξιού ,του πλούσιου και του φτωχού του μουσουλμάνου και του χριστιανού.Απο την άλλη πλευρά και η ομοφυλοφυλία δεν κάνει διακρίσεις.Επανέρχομαι λέγωντας ότι σε πολλές σατυρικές εκπομπές σήριαλ ή ταινίες το γκέυ πρότυπο γελοιοποιήτε,χλεύαζεται ή διασύρεται και παρουσιάζετε ως πρότυπο προς αποφυγή.Πολλές φορές ο γκέυ στις ταινίες είναι το σαχλοκούδουνο ο κλόουν που θα μας κάνει να γελάσουμε ή ακόμα χειρότερα ο¨Ο ΧΑΖΟΣ¨του κάστ,που σπάνια θα κατέχει ρυθμιστικό ρόλο στην εξέλιξη του σεναρίου.Και ιδού θέτουμε ξανά τώρα το μέγιστο ερώτημα.Τι πρότυπα δίνει η τηλεόραση στα παιδιά μας;Προφανώς δημιουργεί στα νέα παιδία την εντύπωση ότι αν τυχόν είναι γκέυ θα είναι καλύτερα γι'αυτά αφεθούν να κατακλύστουν απο ψυχολογικά προβλήματα παρά να απελευθερωθούν.Διότι αυτού του τύπου τα πρότυπα αν έμας μας αφήνουν ανεπηρέαστους,στους ανθρώπους που ψάχνουν διέξοδο να εξωτερικεύσουν την ιδιαιτερότητα τους δημιουργούν αισθήματα ντροπής και καταπίεσης σαν να τους λένε καλύτερα κρύψτο γιατί θα εισαι ο περίγελος της κοινωνίας.
Είναι ξεκάθαρο.Η γκέυ κοινότητα θα έπρεπε να εργασθεί προς την κατεύθυνση ανάδειξης της προσωπικότητας του ατόμου που μετέπειτα να καταλήγει στις σεξουαλικές επιλογές.Και όχι στην σεξοκεντρική προσέγγιση του χαρακτήρα δηλαδή της γκέυ ζωής που επικεντρώνει στις σεξουαλικές προτιμήσεις και η οπόια κάνει τρόπο ζωής την σεξουαλική επιλογή΄΄το σεξ΄΄ ισωπεδώνοντας όλες τις άλλες εκφάνσεις και πτυχές μιας προσωπικότητας.Ο γκέυ δεν είναι ένας νυμφομανής αγνώμων αμέτοχος ή ''γλάστρα της κοινωνίας''αλλά ένας άνθρωπος όπως οι άλλοι.Σε πρώτη φάση είναι επιτακτική η ανάγκη να προβληθούν άτομα με πιο εύπεπτες συμπεριφορές ανατρέποντας την εικόνα της αστείας κακιάς αδερφής.Δεν είναι μόνο θέμα κατάκτησης δικαιωμάτων,δεν είναι πολιτικό θέμα,πρέπει να καταφέρουν να πείσουν την κοινή γνώμη,χωρίς''''' εγωισμούς '''''αφού μόνο έτσι προσφέρουν ψυχολογική στήριξη και ενθάρρυνση των δικών τους ανθρώπων που αναζητούν τρόπο έκφρασης.
Ο λόγος που εμμένω στην άποψη μου αυτή είναι γιατί πρόσφατα η δύσκολη πουριτανική αμερικάνικη κοινωνία έδειξε τα δόντια της στο άκουσμα οτι ο επι δύο η τρείς φορές'πιο σέξυ εν ζωή άνδρας' κατα people Τζόρτζ Κλούνει πιθανολογείτε ότι ειναι ομοφυλόφιλος...σίγουρα αυτό ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την γκέυ κοινότητα που θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα αφού υποσηνείδητα η στρέιτ κοινωνία θα στραφεί εναντίον της αφού στον κόσμο που ζούμε υπάρχουν και για τους στρέιτ κάποια πρότυπα που δεν θέλουν να τους τα θίξεις...Ο Τ ζ ο ρ τ ζ Κ λ ο υ ν ε ι γκέυ;σαν αυτό που λέμε Νέγρος Τζέιμς Μπόντ;Χμμ...Δεν ξέρω έτσι θα έκανα την παρομοίωση...συμπέρασμα όμως οτι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να δεχτεί τον γκέυ της διπλανής πόρτας.Θελει αγώνες προπαγάνδα και συμμαχίες...πρέπει οι ίδιοι οι γκέυ να αναλάβουν ρόλους.Να επαγρυπνούν και να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό σε απάντηση μιας τεράστιας επίθεσης εναντίον τους να αναπτύξουν μηχανισμούς αυτοάμυνας,πρέπει να δίνουν έναν ''MILK''για κάθε έναν "BRUNO".

6 σχόλια:

gay super hero είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
gay super hero είπε...

Ξεχνάς μάλλον ότι οι σοβαροί άνθρωποι πολύ δύσκολα θα μιλήσουν ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά τους γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα μέσα τους περιμένουν στη γωνία για να τους γελοιοποιήσουν. Μου κάνει εντύπωση που κάποιοι κάνουν ότι δεν βλέπουν πόση τρομοκρατία και φίμωση υφίσταται ο μέσος ομοφυλόφιλος.

Και εν πάση περιπτώσει σε μια χώρα που έχει βγάλει έναν Καβάφη, έναν Τσαρούχη, ένα Χατζιδάκι κι έναν Παπαϊωάννου πόσα περισσότερα παραδείγματα χρειάζονται οι ετεροφυλόφιλοι για να πάψουν να είναι ομοφοβικοί; Μήπως απλά δεν θέλουν;

Επίσης από πότε τα νούμερα των μεσημεριανών εκπομπών αποτελούν σοβαρό δείγμα για κοινωνιολογικές αναλύσεις; Κρίνει κανείς τις στρέιτ γυναίκες με βάση το τι κάνει η Έφη Θώδη και η Σάσα Μπάστα; 'Η τους στρέιτ άντρες με βάση το τι κάνει ο Πασχάλης και ο Μικρούτσικος;

Απλά προφάσεις για τους ομοφοβικούς είναι όλα αυτά και τίποτα παραπάνω.

Αntidrasex είπε...

Αρκετά καλό το ποστ σου, και σίγουρα υπάρχει θέμα ομοφοβίας, στη χώρα μας και όχι μόνο.

Υπάρχουν όμως και μέρη σε αυτόν τον κόσμο που όλα αυτά έχουν ξεπεραστεί.
Στο Λονδίνο ας πούμε, στο GayPride παρελαύνουν κανονικά γκρουπ αστυνομικών, πυροσβεστών κ.α.
Επίσης, έτυχε μια φορά να είμαι στο Λονδίνο τη μέρα του Αγ.Βαλεντίνου όπου στο Σόχο πέτυχα ομόφυλο ζευγάρι, κουστουμάτο, ο ένας άντρας λευκός ο άλλος μαύρος, χεράκι χεράκι και ο ένας κράταγε στο χέρι του το δωράκι της ημέρας. Γύρω δεν έτρεχε τίποτα. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν με την ίδια εικόνα εδώ, ακόμα και π.χ. στο Γκάζι ή στα Εξάρχεια.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα και στις "πολιτισμένες χώρες" από τη στιγμή που κάποιος δηλώνει ότι είναι gay / bi, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον αντιμετωπίσουν ως επαγγελματία. Επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην προσωπική ζωή του μέχρι που του καταστρέφουν τη ζωή.
Αυτό (η ενασχόληση με την προσωπική σου ζωή) για να συμβεί με τους straight, πρέπει να είσαι ... π.χ. Κούγιας, και να τραβάς λίγο την κάμερα.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνω σε ενα βαθμο γιατι οπως το γραφεις ειναι σαν οι γκεηδες να ευθυνονται για τα στερεοτυπα της τηλεορασης και απλα πρεπει να βγαλουν διαφορετικα στερεοτυπα. Ναι, οι Μιλκ ειναι παρα πολυ σημαντικοι, οπως και η αυτο-απελευθερωση των γκεηδων (που ειναι το σημαντικοτερο απολα), αλλα απο την αποψη των υπολοιπων, δεν αρκει να περιμενουμε τους Μιλκ. Για μας λοιπον τους αλλους, το σημαντικοτερο ειναι οπου συνανταμε ομοφοβια να παταμε ποδι οπως θα παταγαμε αν συναντουσαμε ρατσισμο.

Σε φαση, στον κερατα, αμα δεν ειχες χανγκοβερ θα επρεπε να του πεις ενα "τραβας κανα ζορι με τις "πουσταρες"?" με υφος σου-μπηγω-το-μπικ-στο-ματι-καργιολη. Α, σορι, τωρα διαβασα οτι αυτο εκανες :)

Allies λεμε!

Ανώνυμος είπε...

δεν νομιζω να επερριψα ευθυνες στους γκευ εκτος κι αν καποιος καταλαβε λαθος.
απλα διαφωνω οτι πρεπει να τηρειτε αλλαζονικη και εγωιστικη σταση απεναντι στην κοινωνια και να επικρατει η λογικη 'οτι η κοινωνια να τους δεχτει κατευθειαν'.Ε ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ αν θελουμε να λαικιζουμε με το τι επρεπε να συμβαινει συμφωνω αλλα ας ειμαστε ρεαλιστες.Αν περιμενετε απο την κοινωνια ...η κοινωνια θελει να ειναι ομοφοβικη και δεν εχει να χασει και τιποτα...οι γκευ ομως εχουν να χασουν καθως μια μεγαλη μεριδα των γκευ δεν εχει το θαρρος να απελευθερωθει και καταπιεζετε.Αν ηταν απελευθερωμενη η κοινωνια θα ταν καλυτερα τα πραματα.Αυτο τους γκευ συμφερει