ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Απαιτώ να ελένξουν και μένα!

Στην περιοχή που μένω, ζει ένα μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών, μουσουλμάνων και Πακιστανών. Έχουν τα μικρομάγαζα τους και δεν θυμάμαι να έχουν ενοχλήσει κανέναν. Παρόλα αυτά, εδώ και δύο βδομάδες κυκλοφορούν και κόβουν βόλτα στην περιοχή μου ντυμένοι υπερήφανα σαν αστακοί τρεις μπάτσοι (πάντα τρεις, σαν το Τρίο Στούντζες, η τον Καλό τον Κακό και τον Άσχημο), τους οποίους η δουλειά τους απ' ότι είδα, είναι να σταματάνε τους Πακιστανούς ή όποιον μαυριδερό δουν για να ζητήσουν χαρτιά. Φυσικά, εμένα ως λευκό ή οποιονδήποτε λευκό δεν μας έχουνε σταματήσει ποτέ. Σκεφτόμουν έτσι, πόσο υποτιμητικό είναι γι αυτούς τους ανθρώπους να νοιώθουν ότι εξαιτίας της όποιας καταγωγής τους, η αστυνομία αυτής της χώρας τους θεωρεί και αυτόματα ύποπτους. Σκεφτόμουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς,εργάζονται τίμια και το πιθανότερο είναι να δουλεύουν σε μικρά σουπερμάρκετ, να είναι ντελιβεράδες, η γκαρσόνια. Ότι δίπλα τους ακριβώς, την ώρα που τους ελέγχουν τα χαρτιά, μπορεί να περνάει δίπλα τους ένας ελληναράς με πολύ ποιο λερωμένο το ποινικό του μητρώο, ακόμα και ο Παλαιοκώστας αλλά ποτέ να μην τον ελέγξουν. Οι εντολές που παίρνει το Τρίο Στούντζες "από πάνω" βασίζονται καθαρά σε φυλετικές διακρίσεις και ίσως να μην υπάρχει κάποιος ύποπτος Πακιστανος που ψάχνουν. Απλώς να τους καλλιεργούν την ανασφάλεια πώς δεν θα είναι ποτέ ευπρόσδεκτοι σε αυτή τη χώρα, όσο ευπρόσδεκτος θα ήτανε ένας Έλληνας ή ένας λευκός.

5 σχόλια:

Ka0s είπε...

Στο λεωφορείο πριν 3 μέρες μπήκε μέσα ελεγκτής και ελεγξε μόνο δύο γυναίκες Ασιατική καταγογής και έναν Μαύρο(από αυτούς που λέμε Πακιστανούς)όταν τον ρώτησα μου ειπε ότι είναι από μπαγκλαντές.
Ο ρατσισμός υπάρχει παντού.Όλα αυτά "παγκόσμιες ημέρες κατα του ρατσισμού" κτλ είναι η μεγαλύτερη υποκρισία.Οι κυβερνήσεις μας θέλουν χωρισμένους.

Lucha Libre είπε...

Το τρίο Μούντζες.

PALOUKI LOUK είπε...

los tres paparas

Αntidrasex είπε...

Πολύ καλή ανάρτηση!
Τρίο Μπελκάντο, Τρίο Κιτάρα, οι τρεις καμπαλέρος κλπ κλπ.
Κάποτε λέγαμε ότι οι μπάτσοι πάνε δυο δυο γιατί κανένα αρχίδι δεν πάει μόνο του. Τώρα κλείσαμε. Έχουμε και το παπάρι.

yX είπε...

Αν ο ρατσισμός των μπάτσων εξαντλείται στο να σταματάνε τους "έγχρωμους" στο δρόμο για εξακρίβωση, πάντως, μάλλον τυχεροί είναι οι μετανάστες στη γειτονιά σου.
Κυνικό, αλλά αληθινό...