ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ

Η παρακάτω δήλωση της ελ.αςς. (όπου αςς κώλος αγγλιστί) δημοσιεύθηκε με σκοπό να "καλύψει" τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, μου έκαναν εντύπωση κάποια σημεία όπου έχω κάνει πιο έντονα, μου δίνουν την εντύπωση ότι με "κονσέρβες" εκφράσεις προσπαθούν να ενοχοποιούν εντονότερα τους όποιους ενόχους και να έκφοβίζουν όποιον τις διαβάζει, με κάνουν να σκέτομαι ότι η αστυνομία δρά χέρι χέρι με΄τους όποιους "αγνώστους" κάθε φορά με σκοπό να δημιοργεί κλίμα έντασης όποτε την βολεύει!
"Χθες (8-3-09) περί ώρα 17:15 στο γήπεδο Τούμπας, πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ που διεξήχθη στο παραπάνω γήπεδο, κατά την άφιξη του Δ.Χ.Ε. ΤΑΞΙ που μετέφερε τον διαιτητή του αγώνα και ακολούθως του Δ.Χ. Λεωφορείου της φιλοξενούμενης ομάδας, ομάδες αγνώστων ατόμων στις οποίες συμμετείχαν από 50 έως 500 και πλέον άτομα(ούτε 49 αλλά ούτε και 501), ενεργώντας από κοινού(την ίδια έκφραση έδιναν να υπογράψουν οι συλληφθέντες των επεισοδείων του Δεκέμβρη), προέβησαν σε ρίψη αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών(τι ακριβώς μηχανικό έχει ένα μπουκάλι??) (μολότοφ) και άλλων αντικειμένων κατά των Αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί έξω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ για διασφάλιση της τάξης, με άμεσο κίνδυνο ζωής και σωματικής ακεραιότητας των Αστυνομικών, των προσερχομένων και των διερχομένων πολιτών. Για αποτροπή του άμεσου και επικείμενου κινδύνου και την απώθηση των ανωτέρω έγινε η απολύτως αναγκαία χρήση χημικών.
Επίσης, λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, ομάδες οπαδών από την πλευρά της θύρας 3 και έξω από αυτήν επιχείρησαν με τη ρίψη μολότοφ, πετρών και φιαλών οινοπνευματωδών ποτών(ακριβώς το ίδιο έγραψε ο κορκονέας για τον Γρηγορόπουλο!) να καταλάβουν τον περιφρουρούμενο χώρο έμπροσθεν της θύρας (1) από όπου επρόκειτο να αποχωρήσουν τα οχήματα με τους διαιτητές και τη φιλοξενούμενη ομάδα, για την αποτροπή των οποίων και προς διασφάλιση της τάξης, της ζωής και της περιουσίας πολιτών έγινε αρχικά περιορισμένη χρήση χημικών και στη συνέχεια απώθηση των επιτιθεμένων οπαδών στους πέριξ χώρους.
Από την ρίψη των αντικειμένων τραυματίστηκαν οκτώ Αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε και παρέμεινε για νοσηλεία στο νοσοκομείο ενώ στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Προκλήθηκαν φθορές σε επτά οχήματα της Αστυνομίας, σε ένα ΔΧΕ αυτοκίνητο και ένα ΔΧ λεωφορείο.
Συνελήφθησαν οκτώ άτομα και συγκεκριμένα, έξι άτομα για ρίψη αντικειμένων κατά των Αστυνομικών και των οχημάτων, ένα άτομο για ρίψη αντικειμένων και άσεμνες χειρονομίες και ένα άτομο για κατοχή βεγγαλικών.(πλάκα με κάνετε βρε καρντάσια?)
Από το Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων οι οποίοι παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα. Οι άγνωστοι δράστες αναζητούνται".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπες και στο thalassotopos.blogspot.com να δεις κι εκεί την εν λόγω ανακοίνωση...

yX είπε...

Ποιος ακριβώς διεθνής οργανισμός ορίζει το ποσό της "απολύτως αναγκαίας χρήσης χημικών";

Πρέπει να τα διασταυρώνουμε τέτοια πράγματα, γιατί αν ρίξεις παραπάνω, αντί να καταπολεμήσεις το Δάκο, στο τέλος σου χαλάει ο καρπός και δε βγάζεις λάδι για 2 χρονιές!

Μεγάλο πακέτο, κυρ-Προκόπη!

Anti είπε...

Επειδή ήμουνα εκεί θα σας πω τι έγινε. Καταρχήν η μία πλευρά του γηπέδου ήταν ΜΗ προσβάσιμη καθώς υπήρχε τοιχος από κλούβες των ΜΑΤ. Κάποια στιγμή φύγαν καποια μπουκάλια προς τις κλούβες και δευτερόλεπτα αργότερα ρίχτηκαν και 3 μολοτωφ.. Εκείνη την στιγμή οι μπατσοι ξεκίνησαν την αδιάκοπη ρίψη δακρυγόνων επι μια ώρα συνεχόμενα. Και μιλάμε ότι τα έριχναν μαζεμένα.

Αν δεν φυσούσε δυνατός αέρας θα είχαμε θύματα. Η κατάσταση ήταν τραγική καθώς μέσα και έξω από το γήπεδο εκείνη την στιγμή υπήρχε τουλάχιστον 30000 κοσμου, ανάμεσα τους ηλικιωμένοι και παιδιά!

Δεν μπορώ να σας περιγράψω αυτό που ζήσαμε. Επίσης να αναφέρω ότι τα δακρυγόνα ήταν ληγμένα.

Επίσης να σας πω ότι έριξαν χημικά και μέσα στην Θύρα 4, γεγονός που αποδεικνύεται ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. Έριξαν τουλάχιστον 5 δακρυγόνα μέσα στην Θύρα. Η ΕΛ.ΑΣ το αρνούνταν πεισματικά και απλά κάποια στιγμή ''ανεπίσημα'' δήλωσαν ότι τα δακρυγόνα τα έστειλε μεσα στην θύρα ο...αέρας!

Η καταστολή σε όλο της το μεγαλείο.. Η αντίδραση του κόσμου ήταν απόλυτα φυσιολογική..

Δείτε και εδώ
http://paokland.blogspot.com/2009/03/blog-post_09.html

http://paokland.blogspot.com/2009/03/4_09.html

Ανώνυμος είπε...

καταρχάς τα χημικα εχουν απαγορευτει απο την συνθηκη της χαγης σε κατοικημενες περιοχες αφενός και αφετερου εχουν απαγορευτει γενικοτερα ως στρατιωτικό υλικο και δεν επιτρεπεται να χρησιμοποιουνται σε πολιτες.