ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008

Προβοκάτσια, η γεροντική αρρώστια του Περισσού. Του Στέλιου Κούλογολου

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με μαθηματική ακρίβεια: κάθε φορά που το ΚΚΕ νιώθει ότι ξεπερνιέται από κάποιο αυθόρμητο κίνημα, σπεύδει να αποδώσει την ύπαρξη και τη δράση τους σε κάποιους προβοκάτορες. Πριν από 35 χρόνια, 300 προβοκάτορες και πράκτορες της Ασφάλειας, σύμφωνα με τη φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ, είχαν οργανώσει το Πολυτεχνείο. Στις μέρες μας τον ρόλο του προβοκάτορα έπαιξε ο ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με τη κυρία Παπαρήγα «χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων».

Το ΚΚΕ δεν είχε ποτέ το θάρρος ή την τιμιότητα να κάνει την αυτοκριτική του για την σπίλωση της κορυφαίας αντιδικτατορικής εκδήλωσης του ελληνικού λαού και έτσι τα πράγματα συνεχώς χειροτερεύουν. Με την πλήρη υιοθέτηση του Στάλιν και του Ζαχαριάδη στο επερχόμενο συνέδριο του, ολόκληρη η ιστορία του διεθνούς εργατικού κινήματος θα εξηγηθεί μέσα από τη δράση διαφόρων «προβοκατόρων», από τον Χρουτσώφ μέχρι τον Γκορμπατσώφ. Ακόμη και η ήττα στον Εμφύλιο Πόλεμο, δεν θα αποδοθεί στον τυχοδιωκτισμό του Ζαχαριάδη που τον ξεκίνησε, αλλά στη «προβοκάτσια» του Τίτο και άλλων εγχώριων προβοκατόρων.

Με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ξεκίνησε πριν από 15 μέρες μια αυθόρμητη εξέγερση της νεολαίας. Οι βαθύτερες αιτίες είναι γνωστές: η ανεπάρκεια ενός απαρχαιωμένου, σαδιστικού εκπαιδευτικού συστήματος , οι διευρυνόμενες κοινωνικές ανισότητες, η διαφθορά της πολιτικής ελίτ, η μιζέρια στην οποία καλείται να ζήσει η γενιά των 700 ευρώ των πολλών πτυχίων, η υποβάθμιση των πόλεων, η κωμικοτραγική κυβέρνηση και η έλλειψη ελπίδας για τους νέους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εξέγερση ήταν οργισμένη και όταν κάποιος οργίζεται παραφέρεται και υποπίπτει σε λάθη για τα οποία αργότερα μετανοιώνει. Αν αυτό το κίνημα δεν είχε επιδοθεί σε καταστροφές και βανδαλισμούς που κατέληξαν σε γενικευμένη λεηλασία αλλά αντίθετα είχε υιοθετήσει μαζικούς, ειρηνικούς τρόπους διαμαρτυρίας και πολιτικά αιτήματα, η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα είχε καταρρεύσει. Αλλά στα 15χρονα οι πολιτικοί στόχοι δεν πέφτουν από τον ουρανό: αυτός είναι ο στόχος των πολιτικών δυνάμεων που εκφράζουν τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Είναι επίσης αναμφισβήτητο ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε προβοκάτορες για να συσπειρώσει τη «συντηρητική πλειοψηφία». Στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο δημοσιεύθηκαν δεκάδες φωτογραφίες που δείχνουν παρακρατικούς με λοστούς και κουκούλες να περιφέρονται ανάμεσα στα ΜΑΤ. Αντί να καταγγείλει τους υπαρκτούς προβοκάτορες η γραμματέας του ΚΚΕ τα έβαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αλήθεια ότι ο Περισσός έχει τα ελαφρυντικά του. Η περίφημη δήλωση έγινε την στιγμή που η κυβέρνηση ήταν στο στάδιο της αυτοδιάλυσης: ακόμη και ο επικεφαλής του Πολιτικου Σχεδιασμού της Ν.Δ. δήλωνε σε ξένες εφημερίδες ότι «ο πρωθυπουργός είναι σοβαρά μπερδεμένος με την αντιμετώπιση των ταραχών». Το ΚΚΕ επέλεξε να στηρίξει την κυβέρνηση στην πιο δύσκολη στιγμή της γιατί αν γίνονταν πρόωρες εκλογές θα έχανε τη πρωτοκαθεδρία στην αριστερά. Τελικά δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα. Το «κόμμα της εργατικής τάξης» δεν είδε πάλι προβοκάτορες: για το εκλογικό του ποσοστό ενδιαφέρεται...

* Ο Στέλιος Κούλογλου είναι ιδρυτής της "TV χωρίς Σύνορα"

Πηγή: Αυγή

4 σχόλια:

hnioxos είπε...

Είναι σαφές ότι ο ΚΚΕ έρχεται πάντα τελευταίο και καταϊδρωμένο και προσπαθεί να σπιλώσει κινήματα και ονόματα μόνο για ιδιοτελείς βραχυπρόθεσμους σκοπούς.
Η αδυναμία να παρέμβει στις πολιτικές εξελίξεις και να καθοδηγήσει τα γεγονότα το οδηγεί να ταυτιστεί πολιτικά με τη δεξιά. Δεν είναι η πρώτη φορά. Από την εποχή που η "Απογευματινή" τυπωνόταν στα εκδοτήρια της "Τυποεκδοτικής", της επιχείρησης του ΚΚΕ όπου τυπώνονται όλα τα κομματικά έντυπα, υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο υποτίθεται άκρα αντίθετων ιδεολογικά κομμάτων.
Τώρα έχει υπάρξει πλήρης πολιτική ταύτιση απόψεων με κοινό στόχο και των δύο κομμάτων την αποφυγή των εκλογών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΠΑΜΕ μόλις σήμερα βγήκε να διαμαρτρηθεί για τον τραυματισμό του μαθητή Παπλωματά ο οποίος είναι μέλος της ΚΝΕ, δηλαδή δικός τους.

Το ΚΚΕ αναδεικνύεται και σ' αυτή τη γενιά αντί για κόμμα επαναστατικό που σκοπό έχει την αλλαγή της κοινωνίας, σε ένα πέραν των ορίων κατεστημένο, αγκυλωμένο από τη συντήρηση και σε μειοδότη του κινήματος

ATHENA είπε...

Το ΚΚΕ αναδεικνύεται και σ' αυτή τη γενιά αντί για κόμμα επαναστατικό που σκοπό έχει την αλλαγή της κοινωνίας, σε ένα πέραν των ορίων κατεστημένο, αγκυλωμένο από τη συντήρηση και σε μειοδότη του κινήματος

ME ΚΑΛΥΨΑΝ Ο ΗΝΙΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΩ, ΘΕΩΡΩ ΤΑ ΚΝΑΤ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ.

Zaphod είπε...

Προσυπογράφω με χέρια και με πόδια

Βλαχοκυριλές είπε...

δεν υπάρχουν οι άνθρωποι. ξεπεσμός