ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Γιατί δεν έχουμε Χούντα.

Επιτρέψτε μου σε αυτό το πόστ να σας συστηθώ ως δικηγόρος του διαβόλου, σαν Σατανάς, Βελζεβούλ, Μπεγκεμώθ, Ιούδας, Κούγιας. Πολλοί μπορεί να διαφωνήσουν, κάποια ανώνυμα πωρωμένα καυλοράπανα, θα το φχαριστηθούν. Είναι η φύση αυτού του παιχνιδιού.

Έχω ακούσει από πολλούς δικούς μου ανθρώπους, έχω δει πολλά γκράφιτι, για όλα αυτά τα έκτροπα της Αστυνομίας και την σιωπή στα Μ.Μ.Ε., να χρησιμοποιούν την λέξη "Χούντα". Σύμφωνα με το Wikipedia, "Η λέξη Χούντα έχει ισπανική προέλευση και σημαίνει σύνδεσμος ή γενικότερα διοίκηση. Ο όρος επικράτησε ιστορικά να σημαίνει ομάδες αξιωματικών που συνωμοτούν για να καταλάβουν την εξουσία με ένα στρατιωτικό πραξικόπημα." Για αυτό το λόγο πιστεύω ότι είναι λάθος και άσκοπο, εφόσον δεν μας διοικούν ομάδες αξιωματικών, να την χρησιμοποιούμε. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία κουφή, παρόλα αυτά εκλεγμένη κυβέρνηση, που χρησιμοποιεί παράλογες και αυστηρές μεθόδους αστυνόμευσης και τρομονόμων, για να διαλύσει τις εξεγέρσεις. Δεν έχουμε την καλύτερη δημοκρατία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πώς έχουμε και χούντα. Καταλαβαίνω την επαναστατική έξαρση ορισμένων που θα θέλανε κάπου μέσα τους να την έχουνε ζήσει αλλά πραγματικά τους εύχομαι μία τέτοια μέρα να μην έρθει ποτέ.

Και για να εξηγούμαι, θα προσπαθήσω να κάνω μία προσομοίωση πραγματικής Χούντας με την είσοδο την νέας χρονιάς:

Βήμα πρώτο:
Ανίκανη η Κυβέρνηση να μειώσει τις εντάσεις με τα ΜΑΤ, τα αποσύρει και στέλνει στρατό και τανκς, οι οποίοι κατ εντολή πυροβολούν και βομβαρδίζουν κατά βούληση. Το ποίο πιθανό, πολλοί από αυτούς που μας διαβάζουν τώρα, πέφτουν νεκροί.
Βήμα δεύτερο:
Πρόεδρος, αντιπολίτευση και λοιπά κόμματα, δυσανασχετούν. Στην καλύτερη, πάλι με εντολή στρατού φυλακίζονται, ή στέλνονται εξορία. Στην χειρότερη, όσοι δεν συμβιβάζονται, εκτελούνται.
Βήμα τρίτο:
Άμεσος έλεγχος και αυστηρή λογοκρισία σε όλα ανεξαιρέτως τα Μ.Μ.Ε. Διευθυντές εφημερίδων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών, δημοσιογράφοι και πολλοί καλλιτέχνες φυλακίζονται. Και ξεχάστε ίντερνετ, indimedia, μπλόγκ, YouTube κλπ. Σέρβερς και σάιτς ελέγχονται αυστηρά ή κλείνουν δια της βίας. Η χούντα του Καραμανλή κλείνει την πρόσβαση σε πολλά από αυτά. Η τηλεόραση και τα ραδιόφωνα για να κοιμίσουν κάθε αίσθημα εξέγερσης παίζουν αποκλειστικά μπάλα, βλακωδέστατα σήριαλ, διαφημίσεις, ενώ οι ειδήσεις περιορίζονται στο πόσο ακριβό είναι το φόρεμα της Παπαρίζου (που εν μέρη ισχύει και στην πραγματικότητα, εδώ που τα λέμε).
Βήμα Τέταρτο:
Απαγορεύουνε την έξοδο από την χώρα. Υπάρχει αποκλεισμός κυκλοφορίας κάποιων ωρών, αστυνόμευση και στρατονόμευση παντού, κατάργηση πολλών συνταγματικών δικαιωμάτων, παρακολουθήσεις, είσοδος και έλεγχος σε σπίτια και μαγαζιά, κατασχέσεις βιβλίων, έργων τέχνης, δίσκων, ή περιουσιακών στοιχείων όπως τα κομπιούτερ, κλπ.
Βήμα Πέμπτο:
Κλείνουνε και πολλά ιδρύματα,ή αναγκάζονται να προσαρμοστούν στην νέα κατάσταση. Θέατρα και σινεμά ελέγχονται για το περιεχόμενο των έργων τους. Η επιλογή τους περνάει καθαρά στα χέρια του δικτάτορα Καραμανλή...

...

Πρωτοχρονιά 2009...Ευτυχώς, εφιάλτης ήταν και ξύπνησα. Αλλά αυτός ο εφιάλτης δεν με έκανε να αισθανθώ χειρότερα ή καλύτερα απ΄όσο είμουνα πριν τον δω. Και παρόλο το φόβο μου, μην και βγει προφητικός, από το μικρό μου πόστο εγώ θα συνεχίσω να εξεγείρομαι.

7 σχόλια:

Artistz είπε...

Αυτο δεν ηταν εφιαλτης...ηταν η κολαση του Δαντη..Γελαμε φιλε μου αλλα απο οτι βλεπεις η ιστορια κυκλους μας κανει και μας τα φέρνει σιγα σιγα να τα ζήσουμε και εμεις..
Εσυ το έζησες στο ονειρο σου(..δε καθοσουνα ξύπνιος βρε αδερφε...),
ας ελπισουμε ολοι εμεις να μη το ζήσουμε στο ξύπνιο μας..
ηδη και μονο το γεγονος οτι εχει αντιπροσωπους η βουλη τετοια αποβρασματα ειναι δυστηχως ενα βήμα για αυτους..
venceremos φιλε μου..χρονια πολλα(..ουτε για ανεκδοτο δε λεγονται φέτος οι ευχές..)...

Ανώνυμος είπε...

σιγά που θα επιβάλουν φίμωση στα κανάλια.... το παιχνίδι τους παίζουν... άντε σε κανένα 902 ή σε κάποια ραδιόφωνα κτλ

ATHENA είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΚΙΝΤ, ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕΣ ΗΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ...

ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΝΟΣΤΑΛΓΗΣΟΥΜΕ ΠΑΚΗ

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΑΝΤΩΣ...

Ανώνυμος είπε...

Η Καλιφόρνια Θα ξεμείνει από λεφτά το Φεβρουάριο
Η πολιτεία της Καλιφόρνιας Θα ξεμείνει από λεφτά σε δύο μήνες ,
αναγκάζοντας το κυβερνήτη Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ να διακανονίζει
λογαριασμούς εξόδων και να πληρώνει υπαλλήλους υπογράφοντας
σημειώσεις «Σου χρωστάω «IOU» » αποκάλυψε , ο επικεφαλής του, αξιωματούχος των Οικονομικών .

Ο John Chiang κρατικός ελεγκτής παραδέχτηκε τη δευτέρα μια σπειροειδή (!) κρίση στον προϋπολογισμό , που έχει αφήσει την Καλιφόρνια να ξοδεύει δισεκατομμύρια σε δολάρια περισσότερα κάθε μήνα από αυτά που μπορεί να μαζέψει βάζοντας φόρους , θα δει τα ταμεία του να στεγνώνουν , χρονικά , στα μέσα του Φλεβάρη .

Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση του κ. Σβαρτσενέγκερ ξοδεύει $11 δισεκατομμύρια ετησίως περισσότερο από το συνολικό εισόδημά της.
Το μοντέλο αυξάνεται τώρα εκθετικά και έχει προβλεφθεί ότι Θα φτάσει τα $ 42 δισεκατομμύρια μέχρι το 2010


http://axinosp.blogspot.com/

the BluElephant είπε...

..καλό είναι να βλέπουμε μπροστά και όχι πίσω...

Yellow Kid είπε...

@xamogelo:

Δεν νομίζω ότι σε μία καθεστωτική χώρα θα άφηναν ανοιχτά κάποια ραδιόφωνα ή κάποιες άλλες φωνές. Θα αποτελούσε κίνδυνο για την Χούντα τους. Τέσπα. Όσο ακόμα αυτός ο "εφιάλτης" δεν έχει γίνει πραγματικός, ναι αφήνουν τα ραδιόφωνα να παίζουν το παιχνίδι τους.

Yellow Kid είπε...

@bluellefant:

Διαφωνώ.
Δεν θα το πω καλά-έχει σίγουρα ειπωθεί με ποιο ωραία λόγια- αλλά ο μόνος τρόπος για να διαφυλάξεις το μέλλον, είναι να γνωρίζεις το παρελθόν.