ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Η συνέντευξη της Μυρτώς στο City 99,5


myrtwCity995.mp3 -

Αναδημοσίευση απο alepouda

-UPDATE απο την Αλεπούδα-
Δώστε λίγο την προσοχή σας
Το περιστατικό με τη Μυρτώ, συνέβη την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου. Την ημέρα αυτή είχε κατεβεί κόσμος για να διαδήλωσει και να διαμαρτυρηθεί μπροστά στη ΓΑΔΑ. Ο ξυλοδαρμός και η σύλληψη έγινε γύρω στις 2 το μεσημέρι μπροστά σε κόσμο, δίπλα στο νοσοκομείου Αγ. Σαββα. Υπήρχαν άνθρωποι που σταμάτησαν και κοιτούσαν.
Όποιος έχει πληροφορίες ή έχει τραβήξει φωτογραφίες ή βιντεο παρακαλείται να επικοινωνήσει με το greekpoliceviolence@gmail.com

Τα πράγματα είναι ακόμα ποιό νοσηρά. Όπως γράφει σε σχόλιο το Stop Police Violence , η Μυρτώ ειχε ids απο την αγγλια αλλα οχι την ελληνικη ταυτοτητα.
Η μητερα της ειχε την δικια της ταυτοτητα και μπορουσε να βεβαιωσει τα στοιχεια της κορης της.

Το τι δικαιουνται και τι οχι ειναι σχετικο. Δικαιουνται να την κλωτσανε οταν ειναι ακινητοποιημενη ή να της κανουν λεκτικη σεξουαλικη επίθεση και εκφοβισμο, επειδη δεν εδειξε την ταυτοτητα της?

Φυσικά και όχι

2 σχόλια:

Yellow Kid είπε...

alepouda, αν διαβάζεις αυτό το σχόλιο συγνώμη που έσβησα το δικό σου. Λόγο διαφόρων ανεξήγητων αλλαγών στο html του μπλόγκ, αναγκάστηκα να σβήσω το πόστ και να το ξανανεβάσω. Τελικά καλύτερα να υπάρχει το search, παρά να προσπαθήσω να το βγάλω.

hnioxos είπε...

Να δούμε τώρα τι θα πουν οι ανεγκέφαλοι για την αλήθεια του περιστατικού!
Όσο για τους μπάτσους, είναι πια δεδομένο και κοινώς παραδεκτό ότι οι άνθρωποι που αποφασίζουν να καταταγούν στην Αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας είναι άνθρωποι χωρίς κανένα ιδιαίτερο ταλέντο και ενδεχομένως και με κάποια απωθημένα καθώς και πολύ ισχυρό αίσθημα κατωτερότητας, που με τον τρόπο σκέψης που καλλιεργείται στις γιάφκες εκπαίδευσης της Αστυνομίας
μετατρέπονται σε υπανθρώπους αντίστοιχους του χειρότερου υπόκοσμου που υποτίθεται ότι αντιπαλεύονται. Έτσι, αντί για το κοινωνικό έργο της προστασίας του πολίτη που θα έπρεπε να επιτελούν, μετατρέπονται σε αδιάκοπη απειλή και εστία ανωμαλίας για την κοινωνία. Απειλή κατά της σωματικής ακεραιότητας, μεμονωμένα ή ακόμα και κατά συρροή, όπως είδαμε αυτές τις μέρες, αλλά και απειλή εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας καθότι ο οργανωμένος τρόπος δράσης των συμμοριών που συστήνουν έχει στόχο κατευθείαν τις δημοκρατικές ελευθερίες που έχουν κατακτηθεί μέσα από αγώνες και αίμα.

Ο τρόπος αυτός δράσης των ομάδων καταστολής δεν είναι βέβαια τυχαίος. Είναι η προσπάθεια του ιδίου του αστικού κράτους να προστατέψει τον εαυτό του. Γι αυτό η καταστολή σκληραίνει όσο τα πράγματα δεν πάνε κατά πώς τους βολεύει. Θα μας βρουν απέναντί τους.