ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Ειρήνη, Μόνταγκ!

"Δεν χτίζεται σπίτι χωρίς καδρόνια και καρφιά. Αν δεν θες λοιπόν σπίτι, κρύψε τα καδρόνια και τα καρφιά. Αν δεν θες να αναστατώνεις κάποιον άνθρωπο με ζητήματα πολιτικής φύσεως, μην του δίνεις δύο απόψεις. Δώστου μόνο μία. Η καλύτερα καμία. Κάνε τον να ξεχάσει παντελώς τι είναι ο πόλεμος. Καλύτερα η Κυβέρνηση να τον απασχολεί με την ανεπάρκεια της, την προβληματική της υπόσταση, τους υπέρογκους φόρους, παρά να τον αφήνει να σκέφτεται τον πόλεμο. Ειρήνη Μόνταγκ [ήρωας του βιβλίου]. Δώσε στον λαό διαγωνισμούς. Δώσε του βραβεία επειδή θυμάται τα ονόματα των πιο δημοφιλών τραγουδιών ή των μεγαλύτερων πολιτειών ή πόσο καλαμπόκι έβγαλε πέρσι η Αϊόβα. Παραγέμισε τους με ακίνδυνες πληροφορίες, ρίξε τους μπόλικες σφήνες από "γεγονότα", κάνε τους να αισθανθούν ενήμεροι Έτσι θα νομίζουν ότι σκέφτονται, θα έχουν την αίσθηση ότι κινούνται, ενώ μένουν ακίνητοι. Και θα είναι χαρούμενοι, γιατί τέτοιου είδους γεγονότα δύσκολα αλλάζουν."

Από το "Φαρενάϊτ 451" του Ρέϊ Μπράντμπερι,1953
Μετάφραση: Μαρία Χρυσοχού, Εκδόσεις:ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ 2000

3 σχόλια:

ATHENA είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΄50 ΚΑΙ ΄60, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ [ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ...]

Yellow Kid είπε...

Το θυμήθηκα χτες βράδυ. Διαβάζοντας τον Γιανναρά σε σχόλιο και ακούγοντας την εκπομπή infowar,για τα δακρυγόνα που ανέβασε ο Giant. Προβληματίστηκα με την σιωπή που δημιουργείται.

Αntidrasex είπε...

Νοστράδαμος και μαλακίες...
Ρε μπας και οι από πάνω διαβάζουν ΕΦ και παίρνουν ιδέες?