ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Λίγα λόγια για την υποτιθέμενη κατάληψη στην Εκκλησία των Ταξιαρχών

Από τον εξοστρακισμό στον εξορκισμό.
Λίγα λόγια για την υποτιθέμενη κατάληψη στην Εκκλησία των Ταξιαρχών στην Άνω Πόλη.

Χθες το απόγευμα 21/12 η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Άνω Πόλης αποφάσισε να πραγματοποιήσει την 3η της συνέλευση, λόγω έλλειψης χώρου, στην εκκλησία Ταξιαρχών στην Άνω Πόλη.

Επειδή πολλά ακούστηκαν στα ΜΜΕ για κατάληψη, βεβήλωση ιερών σκευών και εκδίωξη πιστών, απαντάμε:

-Η συνέλευση έγινε στον προθάλαμο-αίθουσα δεξιώσεων της εκκλησίας, παρουσία του νεωκόρου.

-Η λειτουργία του εσπερινού πραγματοποιήθηκε κανονικά χωρίς διακοπή. Δεν διώξαμε κανένα πιστό, ούτε φυσικά τον παπά, ο οποίος μάλιστα αποπειράθηκε να μας εξορκίσει!!

-Όσον αφορά στα «ιερά σκεύη που βεβηλώθηκαν», πρόκειται για τα ηχεία που αναμετέδιδαν τον εσπερινό μέσα στην αίθουσα δεξιώσεων τα οποία πολύ απλά αποσυνδέσαμε και παραδώσαμε στο νεωκόρο, χωρίς καμία φθορά.

-Δεν πήγαμε με σκοπό να κάνουμε κατάληψη της εκκλησίας, αλλά να συζητήσουμε σ’ ένα χώρο που θεωρείται «ανοιχτός». Οι δύο προηγούμενες συνελεύσεις έγιναν σε εξωτερικό χώρο. Στην πρώτη, ζητήσαμε από τους υπαλλήλους της βιβλιοθήκης Α. Πόλης να μας παραχωρήσουν ένα χώρο για την συνέλευση καιμας παραχωρήσανε την αυλή. Στη δεύτερη, βρήκαμε την βιβλιοθήκη κλειδωμένη, ενώ μας είχαν πει ότι θα είναι ανοιχτή, και έτσι κάναμε τη συνέλευση έξω, στην πλατεία κουλέ καφέ. Οι συνθήκες ήταν και τις δύο φορές πολύ δύσκολες λόγω του κρύου. Πριν την απόφαση για την συνέλευση στους Ταξιάρχες, αναζητήσαμε άλλους δημόσιους χώρους. Τους βρήκαμε είτε κλειστούς, είτε μη διαθέσιμους.

Είναι εμφανές ότι στη «δημοκρατία» τους η συνεύρεση ανθρώπων με σκοπό πέρα της ψυχαγωγίας και της κατανάλωσης θεωρείται πράξη παραβατική και για αυτό το λόγο άλλωστε δεν υπάρχουν χώροι που να μπορούν να στεγάσουν μια συνάντηση γειτονιάς. Για μια ακόμα φορά τα ΜΜΕ δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας και παραπλανούν τον κόσμο. Μετά απο μια τόσο «έγκυρη» ενημέρωση, σήμερα το πρωί στάλθηκε διμοιρία των ΜΑΤ για να «προστατεύσει» το ναό!
Να μην πιστεύουμε ό,τι λένε στις ειδήσεις.

Να βγούμε στους δρόμους και στις πλατείες να συνδιαμορφώσουμε την πραγματικότητα μας.
Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους μας. Να τους διεκδικήσουμε.
Κάποιοι/ες που συμμετείχαν στην συνέλευση στους Ταξιάρχες (βοήθεια μας).


ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

ellinaki είπε...

Δεν ήξερα ότι η Εκκλησία Α.Ε. έχει πραγματικά δημόσιους χώρους. Πιο ιδιοκτησιακό καθεστώς από αυτό της Εκκλησίας δεν θα βρεις πουθενά.

Πάντα απορούσα άλλωστε πως και δεν κάηκε καμία Εκκλησία.

Unknown είπε...

apetaxamin, apetaxamin!
exei kikloforisei kai i pragmatiki version apo tin papadia kai tis kiries tis geitonias kai den ipirxe kamia parexigisi apo autes!eytyxws!

Αntidrasex είπε...

Από όσο άκουσα στο ράδιο "Κόκκινο" το έπαιξε και ο Παπαδάκης (πιπέρι) στον ΑΝΤ1 (κοκκινο πιπερι) μα τις δηλώσεις τις παπαδιας να λεει ότι δεν έκαναν τίποτα τα παιδιά και να επιβεβαιώνει την δημοσίευση στο ιντυμηντια...