ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Εδώ καράβια καίγονται...


Διάβασα αυτό, στο "Υγρό Πυρ" που θεωρώ ότι είναι ένα ενδεικτικό μπλόγκ της "άλλης πλευράς" (επίσης-χεχ- του βούτηξα και την φωτογραφία) η οποία πλευρά θέλει να μην αλλάξει τίποτα, να μην υπάρχει καμία αντίδραση και το μόνο που σκέφτεται είναι ότι τα παιδιά πρέπει να κάνουν χαρούμενα και ευτυχισμένα Χριστούγεννα μέσα σε μια δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα από δακρυγόνα και χημικά στο κέντρο του Συντάγματος. Λοιπόν, δεν νομίζω ότι είναι καλό για τα παιδιά αυτήν την περίοδο να πηγαίνουν στο Σύνταγμα, όχι για τα σκουπίδια που κρεμάσανε στο πλαστικό κιτσαριό του Κακλαμάνη, αλλά για την υγεία και τα πνευμόνια τους από τα χημικά.Και πριν προτρέξεις φίλτατε Ιμάτζινε (ο διαχειριστής του Υγρου Πύρ) να πεις "μα εσείς αρχίσατε με τις μολότοφ, τι να κάνει και ο μπάτσος", να σου εξηγηθώ ότι ακόμα και να συμβαίνει κάτι τέτοιο, δηλ. ποιος άρχισε πρώτος, ότι οι μολότοφ σε αντίθεση με τα δακρυγόνα δεν μολύνουν τόσο πολύ το περιβάλλον, ώστε να είμαστε αναγκασμένοι μία μέρα μετά τα επεισόδια στην συναυλία συμπαράστασης να αισθανόμαστε τσούξιμο στην μύτη.

Η πλαστικαδούρα του Κακλαμάνη είναι μία βλακεία και μισή. Ειδικά αν σκεφτείς την ειρωνεία πώς φυλάσσεται αυτό, αντί να φυλαχτούν τα δάση.(lol) Και δεν χρειάζεται να πάει το παιδί στο Σύνταγμα να το δει, τώρα μάλιστα που συμβολικά έχει γίνει πεδίο μάχης και διαμαρτυρίας. Σπίτι του μπορεί να στολίσει πολύ καλύτερο, έχοντας μάλιστα την χαρά της δικής του δημιουργίας...

10 σχόλια:

λολιτα είπε...

φανταστικο κειμενο yellow...

τα λες ΟΛΑ μα ΟΛΑ επισης και σημερα τσουζουν ματια και μυτες..


επισης καταγγελω:την επομενη φορα που μπατσος θα μου κανει καμακι στο δρομο θα ζητησω τα στοιχεια του..ΕΛΕΟΣ...

-=IMAGINOS=- είπε...

Yellow κάνεις πολλά σοβαρότατα λάθη.

Δεν ξέρω ποια άλλη πλευρά εννοείς όταν λες ότι το ΥΓΡΟ ΠΥΡ εκπροσωπεί την άλλη πλευρά, αλλά θα σου πω εγώ αυτοπροσώπως ποια είναι η πλευρά που εκπροσωπεί το ΥΓΡΟ ΠΥΡ, δηλαδή η δική μου πλευρά.

1)Πρώτα πρώτα δεν έχουμε 1973, έχουμε μία κακή δημοκρατία μεν αλλά όχι χούντα όπως νομίζεις εσύ και η πλευρά σου.

2)Φυσικά και δεν επιθυμώ τη συντήρηση και τα πράγματα να παραμείνουν ως έχουν. Εάν διαβάσεις ειδικά το ΥΓΡΟ ΠΥΡ1 θα διαπιστώσεις ότι σκληρότερη κριτική για την πολιτική αυτής της άθλιας κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει από κανέναν ή υπάρχει έστω από λίγους στη μπλογκόσφαιρα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι επιθυμώ τα σκατά που ζούμε σήμερα να γίνουν περισσότερα από διάφορους ανεγκέφαλους και βαλτούς.

3)Για μένα βία στις δημοκρατίες ακόμα και τις κακές δημοκρατίες, είναι εκδηλώσεις φασισμού και χούντας σαν και αυτές που βιώνουμε επί δύο εβδομάδες τώρα. Δεν μπορεί να επικροτείς τη βία των κουκουλοφόρων και από την άλλη να κατακρίνεις τη βία των χρυσαυγιτών όταν δέρνουν μετανάστες. Η βία είναι ή ίδια ακριβώς απ όπου και αν προέρχεται. Για μένα στις δημοκρατίες υπάρχει μόνο ένα όπλο. Η κάλπη και τίποτα άλλο.

4)Γενικώς η αριστερά και η απώτερη αριστερά συμπεριλαμβανομένων των αντιεξουσιαστών στην Ελλάδα, ζει στον κόσμο της δηλαδή ζει τον μεταπολιτευτικό αριστερίστικο κομπλεξαρισμό και ρεβανσισμό της. Ακόμα και στην τέλεια δημοκρατία η αριστερά το ίδιο ακριβώς θα φερόταν γιατί μέσα από τον ρεβανσισμό και κομπλεξαρισμό της και βλέποντας ότι εξουσία δεν πρόκειται να δει ποτέ της, πάλι θα τα έσπαγε και θα έκαιγε το σύμπαν.

5)Εάν δεν θέλεις δακρυγόνα απλά μη παίρνεις μολότοφ, λοστάρια με σημαίες και πέτρες στα χέρια. Είναι απλά τα πράγματα και κάπως θα πρέπει να αμυνθούν και οι αστυνομικοί όταν τα τρώνε όλα αυτά στο κεφάλι. Εάν διαφωνείς με τα δακρυγόνα που είναι η πιο ήπια αντίδραση από όλες τις αστυνομίες σε όλο τον κόσμο, τότε τι θα έλεγες για πλαστικές σφαίρες και υδραντλίες με καυτό νερό υπό πίεση καθώς και λυκόσκυλα?

6)Το ότι η γενιά αυτή που σήμερα εξεγείρεται για τα 700 ευρώ και τη μη προοπτική για το μέλλον της αλλά δεν λέει κουβέντα και επιθυμεί άλλα 100 εκατομμύρια μεταναστών τα παιδιά των οποίων σπουδάζουν ήδη και σε λίγο δε θα δουλεύουν στα κτήματα και τις οικοδομές σαν τους πατεράδες τους οπότε όλοι εσείς της γενιάς των 700 σήμερα θα γίνετε γενιά των 100 ευρώ καθαρίζοντας τσάμια αυτοκινήτων στα φανάρια αφού η ελλάδα έχει συγκεκριμένες υποδομές και προοπτικές εργασίας, όπως βλέπω αυτή η μαθηματικά σίγουρη προοπτική για το μέλλον, δεν βλέπω καθόλου να σας ανησυχεί ενώ αυτή πραγματικά θα έπρεπε να σας ανησυχεί και να σας προβληματίζει.

7)Ήδη η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι τραγική, εσύ νομίζεις ότι με όλο αυτό το χάος και την πρωτοφανή δυσφήμιση της χώρας μας διεθνώς, θα βελτιωθεί αυτή η οικονομική κατάσταση στη χώρα? Πως θα γίνει αυτό όταν πλέον θα μπούμε υπό την επιτήρηση του διεθνούς νομισματικού ταμείου το οποίο θα κόψει επιδόματα, μισθούς και συντάξεις έστω και αυτούς τους γελοίους μισθούς και συντάξεις? Μία χώρα σαν την Ελλάδα που δεν παράγει ούτε μανταλάκια αλλά είναι μία χώρα παροχής υπηρεσιών κυρίως από τον τουρισμό, ποιος νομίζεις ξένος επενδυτής θα επενδύσει τα χρήματα του σε μία τέτοια χώρα πλέον και ποιος τουρίστας θα αφήσει το συνάλλαγμα του εδώ χωρίς να πατήσει το πόδι του?

Αυτή είναι η άλλη πλευρά που εγώ εκπροσωπώ. Δεν παίρνω το μέρος της αστυνομίας ούτε της εξουσίας, παίρνω το μέρος της απλής λογικής και ζω στο 2008-09 σε μία δημοκρατία έστω και κακή, όχι στο 1973 και τη χούντα του παρελθόντος.

Και σαφώς πόλεμο όπως τον εννοείς δεν έχουμε. Έχουμε πόλεμο μόνο μεταξύ όσων έχουν το στοιχειώδες γνώθι σ’αυτόν και σε όσους είναι παντελώς ανεγκέφαλοι.

λολιτα είπε...

αχ βρε ιματζινε αχ...ο αλεκος αλαβανος λεει οτι το συστημα γενναει την βια..και δεν μπορω να μην συμφωνησω..

1)κακη δημοκρατια=οχι δημοκρατια απλα δεν υπαρχει κακη δημοκρατια

2)το οτι καταγγελεις δεν σημαινει οτι κανεις κατι για να αλλαξουν τα πραγματα?τι μας προτεινεις?ισως καρατζαφερη?

3)μα πως ειναι δυνατον να συγκρινεις την "βια" των αντιεξουσιαστων που προερχεται απο δραματικα γεγονοτα με τους ηλιθιους ρατσιστες που στο κατω κατω τι εχουν κανει οι μεταναστες και πρεπει να τρωνε ξυλο?

4)αυτη η λογικη σου μην πας σε πορειες γιατι θα φας ξυλο αν την ειχανε και στο 73 κακομοιρη μου τωρα θα χαιρετουσες ναζιστικα(οχι πως δεν σου αρεσει)λεμε τωρα

Ανώνυμος είπε...

pwpw ti wraio ar8ro!!!
sinxarhthria!!!
Tin allh fora tha paraggeiloume ena dendro apo to milano apo kanena megalo oiko modas (gucci - cartier) gia na min exeis parapono kanena!!!
Ma kala eimaste sovaroi???
to dendro tou kaklamani se marane??
se euxaristw pou me voithas na diakrinw pws iparxoun para polu stenomialoi se auth ti xwra k apoti fenetai den einai mono oi 200 koukouloforoi pou petane molotof!!!
exei dikio o imagine, se mia dimokratia file mou to oplo sou einai i psifos!!
stin kalpi krinontai oloi!!!
Mas exete kourasei me to dendro pleon, k na to kapseis ti 8a katalaveis??tha megalwsei to EGW sou??pistepse me geliesai!!k i politikh sou antilipsi vlepw den paei pisw, (na steiloume ta mat na filane ta dasoi) xaaxaxxaaxxa
polla xronia mprosta eisai..

se euxaristw me ekanes k gelasa
(brv imagine)

Yellow Kid είπε...

Όχι, Ιμάντζινε. Δεν πιστεύω ότι είμαστε σε χούντα γιατί τότε θα μας είχαν απαγορέψει το ίντερνετ, θα μπουκάρανε σε σπίτια και θα κλείνανε τηλεοπτικά κανάλια και σέρβερς.

Λέω απλώς ότι έχουμε μία άχρηστη κυβέρνηση ή οποία αντί να κάνει κάτι για να εξομαλύνει την κατάσταση (να παραιτήσει το λιγότερο κάνα δύο υπουργούς) έχει δώσει το ελεύθερο στην αστυνομία να βαράει τους διαδηλωτές και να τους συλλαμβάνει άσχετα αν αυτοί είναι επιθετικοί ή όχι.

Ζήτημα 1ο:
Εδώ, και γενικά αν κοιτάξεις στο δίκτυο (απλώς εδώ τα μαζεύουμε) θα βρεις πολλές ασυδοσίες, μεμονωμένα περιστατικά και προκλήσεις από πολλούς μπάτσους (λες και είναι χουλιγκάνια), τα οποία ξέκινώντας απο τον Αλέξη είναι αυτό που μας έκανε να κατεβούμε στους δρόμους και κάποιοι ενίοτε να είναι επιθετικοί.
Και δεν φταίει τόσο το όργανο που παρεκτρέπεται και δεν κάνει καλά την δουλεία του, όσο οι ψηλότεροι του που δεν το βλέπουνε.

2ο.Περί δακρυγόνων:
Έχεις σκεφτεί ποτέ τι θωράκιση έχει η στολή ενός ματατζή; Ούτε πέτρα, αλλά ούτε μολότωφ μπορεί να τους διαπεράσει. Άρα μια χαρά τα πάνε από άμυνα και χωρίς πολλά δακρυγόνα. Και εγώ σου λέω εντάξει κάπως πρέπει να απομακρύνουμε τους βίαιους διαδηλωτές, οπότε ρίχνουν χημικά. Έχεις σκεφτεί μήπως ότι γίνεται υπερκατανάλωση και αλόγιστη χρήση των χημικών τους;
Και γιατί δεν υπάρχει δίπλα στους διαδηλωτές ένα ασθενοφόρο να πάρει αμέσως τους τραυματισμένους; Και γιατί δεν κάνουν μόνο συλλήψεις άλλα κλωτσάνε ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΒΥΛΑ εκείνους που δεν αντιστέκονται; Η δουλειά τους είναι να βγάζουν τα απωθημένα τους ή να κάνουν τήρηση της τάξης;
Τέλος μην μου λες ότι υπερασπίζομαι τους βίαιους κουκουλοφόρους (όποιοι και να είναι) γιατί αν διαβάσεις λίγο τις θέσεις μου, είμαι κατά οποιασδήποτε βίας. Ειρηνικά κατεβαίνω, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι δεν θα με στριμώξουνε σε καμία γωνία μόνο.

Ανώνυμος είπε...

auto pou den exeis katalavei akoma yellow einai oti mazi me ta ksira kaigonte k ta xlwra..
1.tha silamvanoun oi mpatsoi diadilwtes k tha tous rwtane an simeteixan sta episodia?
einai pote dinaton?
2.min ksexnas oti k ta xeria einai fonika opla gia pollous!p.x otan 100 tixaioi kiklosoun 10 matatsides, aoploi oloi tous, poios nomizeis oti 8a exei provlima?ta dakrigona einai gia tin prostasia tou diadilwth an 8es na ksereis,gia na stamatisei na einai proklitikos k gia na min ipostei allou eidous via
3. oso gia to as8enoforo pou les na iparxei dipla, an isoun stin kolasi to s.k 8a eixes tin stoixeiwdh noimosunh na katalaveis oti 8a to kaigane!etsi apla...k as itan na se peri8alpsh
Ta exete valei oloi me ta mat les k autoi den ekteloun entoles apo panw...apla ektelestika organa einai..
den lew exoume tin xeiroterh kuvernhsh ever, alla as min ta isopedwnoume ola!
oloi mas 8eloume na figoun oi karagkiozides alla me i via to mono pou kanei einai na rixnei staxti sta matia me apotelesma na xanoume to dikio mas

Yellow Kid είπε...

Λοιπόν, επειδή ακούγεσαι για μπάτσος, θα τα ακούσεις:

Επέτρεψε μου να σου υπενθυμίσω ότι δουλειά σου είναι να συλλαμβάνεις κάποιον την ώρα που τον βλέπεις να κάνει κάποιο επεισόδιο. Και όχι προληπτικά, οποίος σου μοιάζει για ταραξίας. Δεν τον σαπίζεις στο ξύλο, αντίθετα του περνάς τις χειροπέδες και τον πας αυτόφωρο. Και αυτό επαναλαμβάνω μόνο όταν τον δεις και βεβαιωθείς ότι είναι επιθετικός. Επίσης δεν τον προκαλείς με χειρονομίες και λέξεις. Και άσε αυτά περί καψίματος ασθενοφόρων ή πυροσβεστικών οχημάτων γιατί αμφιβάλω κι αν τα καίνε γνήσιοι διαδηλωτές, και ξέρεις μάλλον τι εννοώ. Μου φαίνεται παράλογο κάποιος να μην θέλει όταν έχει φάει το δακρυγόνο, η το χημικό στο μάτι να μην θέλει την ίαση του.
Αν δεν συμμετέχει σε επεισόδια και σας φαίνεται ύποπτος, υποχρεούστε να ζητήσετε την ταυτότητα του. Αν σας την δείξει, το θέμα έχει λήξει, και σύλληψη χωρίς κατηγορία, είναι παράνομη.

Είστε προκλητικοί, σας το λένε όλοι. Όχι μόνο οι αντιεξουσιαστές ή όπως θέλετε πείτε τους, αλλά όλος ο κόσμος. Μέχρι τις γιαγίαδες. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Πειράζετε κοπέλες, τις κλοτσάτε, γυναίκες που δεν τις ξέρετε δεν σας έχουν κάνει τίποτα και θα μπορούσαν να είναι οι κόρες σας ή οι αδερφές σας. Για αυτό σας πληρώνουμε; Για να μας δέρνετε χωρίς λόγο;

Ανώνυμος είπε...

xaaxxaxaaxxaax
axaxaxxaaxxaxaaxxa
axxaxaxaxaxaxaxaxaaxa
exeis plaka pragamtika!!
se poion apeu8unesai k les oti einai mpatsos??
k as imoun mpatsos pisteueis oti 8a prospathousa mesw twn blogs na swsw twn pnigmeno??
apla eimai logikos file mou, den mporei epeidh iparxei enas malakas mpatsos na stigmatizetai oloi i astunomia!!!
den lew iparxoun k polloi alloi alla gia des to ligo logika,(an iparxei enas malakas dhmosios ipallilos shmainei oti einai oloi?)
eimai kata twn mpatswn alla eimai k kata twn koukouloforwn k twn taraksiwn genikotera..
eimai filisixos an8rwpos. Polu apla 8elw na phgainw stin douleia mou me asfaleia xwris na fovame min faw kamia petra sto kefali alla k apo tin allh thelw na noiwthw asfalhs gt me tin katarghsh ths astunomias tha iparxei anarxia k xaos!!na iparxei mia isoropia

Yellow Kid είπε...

Φιλήσυχε πολίτη, ανώνυμε,μπάτσε, spyro100, δεν ξέρω, δεν θέλω να κατάργηση της αστυνομίας. Από που διάβασες αυτό το συμπέρασμα; Θέλω απλά να κάνει καλά την δουλειά της. Και όπως δεν είναι όλοι οι μπάτσοι κακοί, το ίδιο ισχύει και για τους διαδηλωτές.

Ανώνυμος είπε...

ok katalava pou to pas...
Me tin idia logiki eisai k esy koukouloforos... na se silavw??xaaxaxxaxaxaaxxa
opoios exei anti8eti apopsi apo esena einai h mpatsos h vouleutis h upourgos h kratikos leitourgos h den kserw egw ti...
gia pes mas esy megale gkourou poia einai i swsti douleia pou prepei na kanei i astunomia??
na trwei to ksilo tis dhladh, esy na mporeis na tin varas k ola wraia k kala... mia tetoia astunomia oneireuesai... e mono sta oneira sou 8a tin exeis...
KALA KSIPNITOURIA