ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

38ΑΡΕΣ (ΣΦΑΙΡΕΣ) ΘΕΡΣΙΤΗΣ ΙΛΙΟΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙ ΜΙΛΑΜΕ

* Ο 16ΑΡΗΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ *


ΠΕΤΥΧΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΙΝΔΥΜΗΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ένα περίπου χρόνο περίπου πριν τη προχθεσινή δολοφονική επίθεση σε μαθητή στο Περιστέρι με σφαίρες από 38άρι πυροβόλο όπλο, τα ξημερώματα της 24 Δεκέμβρη του 2007, παρακρατικοί είχαν τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό (δεύτερο μέσα σε έξι μήνες) στην είσοδο του Θερσίτη (χώρος αναρχικών) στο Ίλιον. Ο εμπρηστικός μηχανισμός, ωστόσο, δεν αποτελούνταν μόνο από εύφλεκτα υλικά, αλλά εμπεριείχε και σφαίρες διαμετρήματος 38mm (western 38 S&W) καθώς και άλλα αιχμηρά αντικείμενα (βίδες, καρφιά, λάμες).
Είναι αξιοσημείωτες κάποιες ομοιότητες μεταξύ της παρακρατικής εκείνης επίθεσης με την πρόσφατη επίθεση σε μαθητή στον πεζόδρομο του Περιστερίου. Πρόκειται για δύο γειτονικούς δήμους (Ίλιον, Περιστέρι), για χρήση όμοιου τύπου σφαιρών, για δράση τη νύχτα, για χτύπημα προς αγωνιζόμενους ανθρώπους.
Σχετικά δημοσιεύματα για την παρακρατική επίθεση στο στέκι του Θερσίτη αλλά και των συλλογικών απαντήσεων που ακολούθησαν την περίοδο εκείνη έχουν δημοσιευτεί ένα χρόνο νωρίτερα στις παρακάτω σελίδες του indymedia και αλλού.
Ενδιαφέρον έχουν και οι δημοσιευμένες στα παρακάτω link φωτογραφίες από τα υπολείμματα του μηχανισμού και των σφαιρών.

http://athens.indymedia.org/features.php3?id=521

http://ilionblog.wordpress.com/2008/01/10/thersitis-2/

Παλαιότερη παρακρατική επίθεση στο Θερσίτη με πανομοιότυπο μηχανισμό και σφαίρες...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=726027

15 σχόλια:

spyros1000 είπε...

με ποιον ακριβωσ εχετε πολεμο για να καταλαβω??????
με τα παιδια καποιων φτωχων αγροτων της επαρχιας που επειδη δεν ειχαν τα φραγκα να σπουδασουν αναγκαστηκαν και μπηκαν στην αστυφυλακων????
ξεκολληστε απο αυτο το αθλιο σαιτ που λεγεται ιντυμιντια,αρκετο βλαψιμο εγκεφαλου σας εκανε,ελεος πια!!!!!!

λολιτα είπε...

spyro aman poia me autin tin karamela...

esena poios sou exei potisei to egkefalo kai ektokseveis tetoies malakies?

spyros1000 είπε...

δεν ασχολουμαι αλλο...
κανενας δεν μου εχει πιπιλισει τον εγκεφαλο,απλα σαν ουδετερος παρατηρητης διαμορφωνω μια αποψη...
τοσο κακο ειναι αυτο?

ATHENA είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΜΟΒΟΡΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΜΟΥ

ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΩ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ
ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ.

Κωνσταντίνος Τερζής είπε...

Πότε ο πόλεμος έφερε κάτι καλό; Πότε οι επαναστάσεις έγιναν με βία και γέννησαν κάτι όμορφο για τον λαό; Τίποτε δεν μας δίδαξε η ιστορία; Τίποτε δεν μας είπε ο Γκάντι; Τίποτε δεν θα έχουμε να πούμε σε αυτούς που ακολουθούν, παρά μόνο να κάνουν πόλεμο για να ευτυχήσουν... Άξιοι της μοίρας μας είμαστε και ανάξιοι αυτών που δίκαια διεκδικούμε. Η πολιτική δράση θέλει ιδέες, θέλει φαντασία, θέλει δυναμισμό και όχι μολότοφ, πολέμους και καταστροφές... Έχουμε λοιπόν φαντασία, έχουμε προτάσεις, έχουμε την δυναμική εκείνη που θα λυγίσει το σύστημα αλλά δεν θα γκρεμίσει το σπίτι μας; Από τις στάχτες δεν γεννιέται τίποτε άλλο παρά βία και φόβος... Οι στάχτες δεν μπορούν να περιέχουν τίποτε άλλο παρά θάνατο... αυτόν θέλουμε να γεννήσουμε; αυτόν θέλουμε να αναδείξουμε; ποιοί μας ωθούν εκεί; τους έχουμε δει, τους έχουμε ακούσει, μας έχουν καθοδηγήσει... είναι οι ίδιοι με αυτούς που λέμε ότι αντιπαλεύουμε; ή είναι αυτοί που μας σπρώχνουν να συγκρουστούμε;

Lucha Libre είπε...

Δηλαδή αν κατάλαβα, πρέπει να καταργηθούν και όλες οι μεταφορές και τα σχήματα λόγου από τη γλώσσα μας;

Yellow Kid είπε...

Πρός Σπύρο 1000:
Ο τίτλος βγαίνει από το τραγούδι του Τζιμη Πανούση "Ανακωχή".Παράδοξη ή επιλογή μου , αφού εμείς δεν θα αφήσουμε τις λέξεις ούτε τα βίντεο που ανεβάζουμε προς χάριν της κυβέρνησης που θέλει να κάνει ευτυχισμένα Χριστούγεννα αγνοώντας την πραγματικότητα η οποία αυτή τη στιγμή είναι και η εξής:
Κάθε μέρα κατεβαίνουν ειρηνικά χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους και χωρίς την παραμικρή αιτία η αστυνομία, τους πυροβολεί, ρίχνει χημικά, συλλαμβάνει "υπόπτους" με το έτσι μου' ρθε, προκαλεί και κάνει σεξουαλικές παρενοχλήσεις στις κοπέλες και η κυβέρνηση που μπορεί να τα σταματήσει, κάνει την πάπια. Όλα αυτά αν αντί να κάνεις τον έξυπνο μπορείς να παρακολουθήσεις τα πόστ και τα λίνκ μας και να σταματήσεις να βλέπεις χαζομάρες της τηλεόρασης, που μάλλον από κει ενημερώνεσαι.

Κωσταντίνε:
Και εγώ με τον Κάντι, είμαι, δεν εχω σηκώσει πέτρα, δεν εχω σπάσει βιτρίνα, δεν εχω ρίζει μολώτοφ και είμαι κατά της βίας. Ο "πόλεμος" μου είναι καθαρά συμβολικός και ειρηνικός όπως μία παρτίδα σκάκι.
Αν και ακροδεξιός απ'οτι σε κόβω στα μπλόγκ σου προτείνω να κατέβεις μαζί μας ειρηνικά στον δρόμο.

Κωνσταντίνος Τερζής είπε...

Κάνεις λάθος για το ακροδεξιός. Θυμωμένος είμαι. Και είμαι θυμωμένος επειδή κάποιοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να αφήσουν τους νέους να εκφραστούν όπως θέλουν. Αντίθετα, διαφημίζοντας κάποια πολύ άσχημα παραδείγματα, απομονώνουν τους νέους, τους οδηγούν μακριά από τα πραγματικά ζητήματα που τους απασχολούν και τους εγκλωβίζουν σε μία ατελέσφορη κατάσταση. Προσωπικά δεν γουστάρω ούτε έναν μπάτσο (και να φανταστείς έχω κα συγγενείς μπατσους) και έχω κάνει αγώνες κατά των πρακτικών τους, των μεθοδεύσεών τους, των "λαδωματων" τους και της γενικότερης εγκληματικής συμπεριφοράς τους. Αυτούς τους αγώνες τους πλήρωσα πάρα πολύ ακριβά στην προσωπική μου ζωή και με κυνήγησαν όσο δεν μπορείς να φανταστείς. Αλλά άλλο η παρανομία του αστυνομικού και άλλο να γίνεσαι ένα με αυτόν και να χρησιμοποιείς τις μεθόδους του για να τον αντιμετωπίσεις. Αποφεύγω τη λέξη πόλεμος, γιατί αυτό θέλουν. Μόνο έτσι θα στήσουν ένα σκληρό αστυνομοκρατούμενο κράτος. Και οι νέοι σήμερα συμπράττουν σε αυτό. Καθοδηγούνται από κέντρα εκτός της χώρας και παραδίδουν τους αγώνες τους προς καπήλευση από τους "μέντορες" των καναλιών και άλλους πολλούς. Μπορείς να διαδηλώσεις κρατώντας αναμμένα κεριά και η διαδήλωση να είναι συνεχόμενη επί μερόνυχτα; Κάντο και θα χεστούν από το φόβο τους, γιατί θα νιώσουν την οργή που μέσα από τη σιωπή θα μεταφραστεί σε φόβο και πανικό... και το χειρότερο, δεν θα μπορούν να σε αγγίξουν... αλλά, βλέπεις, άλλοι προτιμούν να χειρίζονται τις καταστάσεις με τις γνωστές παλιές καλές μεθόδους, που φέρνουν εγγυημένα αποτελέσματα. Χαμένος ποιός είναι; Οι νέοι άνθρωποι, που θα κληθούν (σχεδόν άμεσα) να ζήσουν με τους όρους που άλλοι ια διαμορφώσουν, εξαιτίας της λανθασμένης αντίδρασης και του λανθασμένου τρόπου αγώνα που χρησιμοποιείται... Και για να κλείσω, και οι αστυνομικοί είναι παιδιά που μπήκαν στη σχολή για ένα μεροκάματο. Αν τους χτυπάνε κάποιοι, σκέψου πως αυτοί οι κάποιοι θα γίνουν αύριο αστυνομικοί!!! Οξύμωρο, γελοίο, αλλά πραγματικό...Και που είναι οι αγώνες; Τι φέρνουν οι αγώνες μέσω της βίας; Χρήμα στις τσέπες αυτών που ζουν από τη βία... Δυστυχώς, αν η δική μου γενιά απέτυχε, οδηγούν τη δική σας γενιά σε χρεοκωπία ιδανικών, ιδεών και αγώνων. Και σας οδηγούν εκεί, βάζοντάς σας να τους αντιμετωπίσετε στο "δικό τους γήπεδο", στη δική τους "αρένα", εισπράττοντας οι ίδιοι χρήμα και δόξα από το δικό σας αγώνα, αλλά και εξασφαλίζοντας το μέλλον τους από τη λανθάνουσα βία. Μία βία φοβούνται: την συναισθηματκή. Ένα πράγμα δεν αντέχουν να χάσουν: την εξουσία. Ένα πράγμα λατρεύουν: το χρήμα. Πολέμησέ τους εκεί που πονάνε λοιπόν, με τους δικούς σου τρόπους, τις δικές σου ιδέες και ιδανικά... Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Όσοι τα βλέπουν, επιθυμούν να την καταργήσουν και να εγκαθιδρύσουν άλλα πολιτεύματα... Εσύ θα τους βοηθήσεις; Γι αυτό είμαι θυμωμένος. Επειδή στις ημέρες μας σχεδόν όλοι τα έχουν βάλει με τη δημοκρατία και προσπαθούν να την αφανίσουν, χρησιμοποιώντας τις ελευθερίες που τους παρέχει...

Yellow Kid είπε...

Εγώ είμαι διατεθειμένος να κατέβω με κεράκι στο δρόμο. Τα ΜΑΤ είναι διατεθειμένα να το σεβαστούν ή θα το εκλάβουν ότι κρατάω μολότωφ;

Κωνσταντίνος Τερζής είπε...

Δεν θα τολμήσουν ούτε να σε αγγίξουν, ούτε να σε πλησιάσουν. Γιατί οι σύμμαχοί τους, τα media, θα παίρνουν εικόνες με κεριά και όχι με μολότοφ...οπότε χάνεται το άλλοθί τους...

Yellow Kid είπε...

Τα μίντια (τουλάχιστον όσο αφορά την τηλεόραση) έχουν πάρει γραμμή να μην δείχνουν τίποτα. Επίσης ποιος σου λέει ότι θα βρεις μίντια εκεί κοντά όταν τα χρειαστείς.

Ξέρεις πόσες καταγγελίες έχουνε γίνει και ακούς μόνο το 1 δέκατο από την τηλεόραση;

Κωνσταντίνος Τερζής είπε...

Επειδή το ξέρω και το σκέφτομαι από όταν άρχισε, είναι ο λόγος που ΔΕΝ βλέπω τηλεόραση, αλλά βασίζομαι ΜΟΝΟ στα μάτια μου και σε blogs που εμπιστεύομαι (λόγω παρακολούθησής του σε βάθος χρόνου).
Αν διαλέξεις την σύγκρουση τότε θα σου κάνουν ότι θέλουν. Αν επιλέξεις την μη σύγκρουση, τότε τους φέρνεις στο δικό σου γήπεδο... (ποδοσφαιροποιώντας το, αν και δεν πρέπει)
Και τα μίντια έχουν πάρει γραμμή να ρίξουν την κυβέρνηση. Παιδιά, μαθητές και φοιτητές επαναλαμβάνουν το ίδιο (να φύγει αυτή η κυβέρνηση). Και τι πρόταση υπάρχει για το μετά; Καμία ή κάποιο έτοιμο πακέτο που ετοιμάστηκε πριν τα δυσάρεστα γεγονότα; Έχεις αναλογισθεί το κακό πρόσωπο και την ζημία της χώρας, σε βάθος χρόνου, που γίνεται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό;

Κωνσταντίνος Τερζής είπε...

Και τι καταγγελίες έχουνε γίνει; ότι τους δέρνουν τα ΜΑΤ; Μα, η εικόνες (γιατί σας παγίδεψαν με τις εικόνες) δείχνουν νέους (κουκουλοφόρους κα μη) ανα πετάνε μολότοφ σε αστυνομικούς για να τους κάψουν. Επίθεση με ανθρωποκτόνες διαθέσεις ονομάζεται αυτό από το νόμο. Και οπότε, όπως καταλαβαίνεις, το συναίσθημα των πολιτών γέρνει προς αυτόν που δέχεται την επίθεση... Κατάλαβες γιατί παίζετε στο γήπεδό τους και είστε χαμένοι από τα αποδυτήρια ακόμη; Και κάποιοι άλλοι θησαυρίζουν (αυτοί οι 45αρηδες που δίνουν τις εντολές για τις επιθέσεις με τις μολότοφ - και μην μου πεις ότι δεν τους έχεις δει...) λέγοντας "cut... Πάμε για διαφημίσεις και θα επιστρέψουμε στις εξελίξεις..."!

Αntidrasex είπε...

"Καθοδηγούνται από κέντρα εκτός της χώρας"!!!!!!! Ναι, όντως, είχα δει κάτι τύπους τις προάλλες να λένε "OK, pedia mou, prepei na kateveite ola sto dromo kai meta tha sas doso karameles".
Πέρα από την πλάκα, τα περί "ειρηνικής διαδήλωσης" και Γκάντι, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.
Από την άλλη, κάνει μέγα λάθος οτι αν είσαι ειρηνικός δεν θα σε αγγίξουν.
Κοίτα το ποστ μου με τίτλο "η τακτική των ΜΑΤ" και επίσης κοίτα το ποστ από το περασμένο Σάββατο, που μόλις πήγε η ώρα 1.30 και δεν ειχε φύγει όλος ο κόσμος από το Σύνταγμα, πως τους έδιωξαν οι ΜΠΑΤΣΟΙ. Και είναι μπάτσοι και όχι αστυνομικοί, γιατί η δουλειά τους είναι να προστατεύουν και όχι να καταστέλουν. Αλλά άμα σε αυτό το μπουρδέλο που έχουμε για κράτος, προτιμάει να έχει 10000 (τυχαίο το νούμερο) για καταστολή και 5000 για προστασία, τι να πεις?
Όσο για τις εικόνες (που λες ότι μας παγίδεψαν, εγώ βλέπω μια μολότωφ να παίζεται σε λούπαΧ10 και 100 δακρυγόνα να παίζονται ΔΙΑ 100.

λαμδα είπε...

ακουστε κι αυτο. . .
πριν 2 μερες εκανα add το banner του blog στο myspace μου και στα καπακια ακυρωσαν την μακρο-εντολη που οδηγουσε στο blog αναρτωντας μια ανακοινωση οτι μπορει να ειναι spam, phishing scam ή ακομα και ιος.
οταν εστειλα mail ζητωντας εξηγησεις μου εστειλαν copy-paste το ιδιο κειμενο.
καποια πραγματα συνεπως πρεπει να ξεκινησουμε να τα παιρνουμε πολυ πιο σοβαρα απο οτι νομιζαμε μεχρι τωρα. . .