ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου

Xτες το μεσημέρι, πέρασα από το κατειλημμένο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου.
Στην είσοδο, τρία νεαρά αγόρια. Λαμπερά μάτια, πρόσωπα καθαρά.
Με θλίψη άκουσα πως η Κατάληψη το απόγευμα θα έληγε, μετά από πορεία που είχε καλεστεί στην περιοχή. Ο Δήμαρχος έπαιξε έξυπνα τα μικροπολιτικά παιχνίδια του.
Δεν επέτρεψε στους εργαζομένους των γραφείων του Δήμου, να μπουν και να διεκπεραιώσουν τις τρέχουσες γραφειοκρατικές εργασίες, απειλώντας τους μάλιστα με πειθαρχικές διώξεις κλπ. Η δικαιολογία του ήταν πως εφόσον το κτίριο τελούσε υπό κατάληψη, δεν μπορούσε να εγγυηθεί για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών (!)...
Η συνέλευση της κατάληψης, τηρώντας πραγματικά υπεύθυνη στάση, αποφάσισε να διακόψει την κινητοποίηση. Μια σειρά από εργασίες που απαιτούσαν έγγραφα του Δήμου, όπως ανανέωση αδειών για τους μετανάστες ή ακόμα και ταφές, είχαν μείνει πίσω. Ο "εκλεγμένος" Δήμαρχος ακόμα και όταν γνώριζε εναλλακτικές διαδικασίες εξυπηρέτησης όχι μόνο προσπαθούσε να τις αποκρύψει , αλλά επέρριπτε τις ευθύνες για την ταλαιπωρία των δημοτών στους καταληψίες, αποσιωπώντας ότι απαγόρευσε στους υπαλλήλους να μπούν στο κτίριο και να δουλέψουν.
Ωστόσο, η απαισιοδοξία μου δεν κράτησε πολύ.
Η εμπειρία ήταν έτσι κι αλλιώς πολύ σημαντική. Οι δράσεις θα επαναληφθούν και με άλλες μορφές. Όλα συνεχίζονται...