ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

ΠΑΡΤΥ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ

Όλοι μας αναρωτιόμαστε αν είναι η σωστή στιγμή να κάνουμε τώρα το πάρτυ/bazaar, αν χρειάζεται να το αναβάλουμε λόγω των γεγονότων και για να δείξουμε έτσι υποστήριξη σε αυτούς που είναι στους δρόμους.
Δεν σιωπούμε. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν κάνει στο δικό τους blog σχετικές αναρτήσεις.
Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι δεν υπάρχει ένας και μόνο τρόπος αντίδρασης σε αυτά που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας. Μπορούμε να συμβαδίζουμε με ότι συμβαίνει χωρίς να χάνουμε την προσωπικότητά μας. Επειδή αυτό κάνει ο διπλανός μου δεν σημαίνει ότι κι εγώ πρέπει να κάνω το ίδιο. Ούτε θα πω σε σένα που διαφωνείς να κάνεις αυτό που προτείνω εγώ.
Είναι υγιές να γίνει αύριο η εκδήλωση στην Αγορά της Κυψέλης, ακόμα περισσότερο γιατί αυτή αφορά τους τρόπους που το κράτος μας σωφρονίζει... στρεφόμαστε στους τιμωρημένους και σε αυτούς που η κοινωνία μας, απομονώνει... αντιδράμε στον τρόπο που μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά που ζουν στις φυλακές... καταλαβαίνουμε ποιοι είναι αυτοί που μπαίνουν στην φυλακή - δεν είναι φυσικά αυτοί που τα εγκλήματά τους στρέφονται εναντίον όλων μας, αυτοί πάντα αθωώνοντε -, βλέπουμε ότι μέλλον για κάποιον που αποφυλακίζεται δεν υπάρχει - κάποιοι από εμάς ίσως και να ταυτιζόμαστε με αυτό το μη-μέλλον...
Πιστεύω ότι αυτή την στιγμή είναι ακόμα πιο σημαντικό να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια του ξεblogαρίσματος. Και αυτοί που βρίσκονται στους δρόμους και εμείς και πολλοί άλλοι, αντιδράμε. Είναι άλλο όμως αντιδράω και άλλο κρύβομαι μέσα στον όχλο. Για εμένα κάθε ατομική η συλλογική - μέσα στην μικρή ομάδα - προσπάθεια είναι σημαντική.

ΕΓΡΑΨΕ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ

1 σχόλιο:

Squeaky είπε...

Ακριβώς.
Θα ξαναπώ εδώ αυτά που έγραψα και στο google group σε απάντηση κάποιων επιφυλάξεων που εκφράστηκαν, για το άν πρέπει να γίνει η εκδήλωση.
Σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η κίνηση για την υποστήριξη των φυλακισμένων. Πολύ περισσότερο όταν κάποιοι έγκλειστοι είναι ακόμη βρέφη...
Να πάρουμε τις καταστάσεις στα χέρια μας. Εκστρατείες σαν αυτή αποδεικνύουν ότι η αυτοοργάνωση και η άμεση δράση "χαλαρών" συνεκτικά ομάδων, που έχουν όμως συγκεκριμένο σκοπό, είναι πολύ πιο αποτελεσματικές και ουσιαστικές από τους δυσκίνητους και απρόθυμους κρατικούς μηχανισμούς.
Το πάρτυ, παύλα μπαζάρ, παύλα τσιμπούσι, πρέπει να γίνει και να έχει συμμετοχή. Ελάτε με την παρέα σας, ελάτε με τ΄όνομά σας, ελάτε με το ψευδώνυμό σας, ελάτε ινγκόγνιτο, ελάτε μεταμφιεσμένοι, αλλά ΕΛΑΤΕ!
Θα έχουμε να πούμε πολλά...