ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008

Πειθαρχική δίωξη από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών κατά του Κούγια.

Από την Καθημερινή:

Την αποδοκιμασία του για τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου των δυο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τo θάνατο του 15χρονου Αλέξη εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΔΣΑ έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. αποδοκιμάζει ομόφωνα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις πρόσφατες δηλώσεις του μέλους του, δικηγόρου Αλέξη Κούγια, στα πλαίσια της υπεράσπισης του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η υπερασπιστική λειτουργία αποτελεί απόλυτο δικαίωμα, υπόκειται όμως στους κανόνες δικηγορικής δεοντολογίας.

Η περιύβριση του νεκρού 15χρονου, είτε ατομικά, είτε με αναπαραγωγή των απόψεων του εντολέα του στα ΜΜΕ, καθώς και η δυσφήμιση των δικηγόρων που δεν δέχθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση, αντίκειται στους κανόνες δικηγορικής δεοντολογίας και την υποχρέωση ευθέως τρόπου υπεράσπισης. Συνιστά μια νέα -ηθική- δολοφονία, η οποία πυροδοτεί την ένταση τις ημέρες που όλη η ελληνική κοινωνία εξεγείρεται και διαδηλώνει τιμώντας τη μνήμη του και καταγγέλλει την αστυνομική αυθαιρεσία.

Για το λόγο αυτό ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και έχουν επιληφθεί τα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια του Δ.Σ.Α..

Γνωστοποιείται ότι ήδη κατά του κ. Αλέξη Κούγια έχει εκδοθεί απόφαση οριστικής διαγραφής, του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Α., η οποία από 30.5.2008 έχει διαβιβαστεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στον Άρειο Πάγο, όπου και εκκρεμεί.»


(Φάτηνε αρχιδάκι!)

4 σχόλια:

Yellow Kid είπε...

Ποιος είναι το "΄άτακτο παιδί" τώρα κύριε Κούγια;

ATHENA είπε...

ERXOMOYN ΟΛΟ ΧΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΣΤΑΣΣΑ!

ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ!

stassa είπε...

Χέ χέ, σόρρυ... αγαλλίασε η καρδιά μου όμως...! :D

JustAnotherGoneOff είπε...

Προσέξτε όμως:

Γνωστοποιείται ότι ήδη κατά του κ. Αλέξη Κούγια έχει εκδοθεί απόφαση οριστικής διαγραφής, του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Α., η οποία από 30.5.2008 έχει διαβιβαστεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στον Άρειο Πάγο, όπου και εκκρεμεί.»

Από την Καθημερινή.

Απορία: Πόσες φορές θα διαγραφεί για να κωλυσιεργεί μετά η απόφαση στον Άρειο Πάγο;

Ρητορικό το ερώτημα λοιπόν...