ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΜΕΓΑΛΕ ΑΔΕΛΦΕ ΒΟΗΘΑ!

Εκκληση από συλληφθέντα. Παρακαλώ Διαδώστε

Το περιστατικό όπως το περιγράφει μια φίλη του που ήταν μαζί...

Συνέβη Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008
"Οι φίλοι μου ήταν στον πεζόδρομο μεταξύ Ακαδημίας και Πανεπιστημίου κατά τις 7:00 με 7:30 το απόγευμα. Είχε αρκετό κόσμο.

Εκεί κοντά υπήρχε ένα καμένο αυτοκίνητο. Κάποιοι από τον κόσμο προσπαθούσαν να το αναποδογυρίσουν. Γενικά τα πράγματα ήταν ήσυχα.

Ξαφνικά έγινε επίθεση αστυνομικών από όλες τις μεριές Ακαδημίας, Μασσαλίας, Πανεπιστημίου. Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους έφυγαν προς Ιπποκράτους.

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος έφυγε διασχίζοντας κάθετα την Ακαδημίας προς τη νομική και τον συνέλαβαν ενώ περνούσε το δρόμο.

Έφτασε στην Αθήνα, από τη Χαλκίδα, χθες το πρωί και ήταν η πρώτη πορεία στην οποία συμμετείχε.

Τον κατηγορούν για μολότοφ, πέτρες, ξύλα, εξύβριση, αντίσταση στη σύλληψη καθώς και ότι επιτέθηκε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Ενώ ακόμα δεν ξέρουμε αν θα κατηγορηθεί και για σύσταση συμμορίας…

Ζητάμε από τον κόσμο που ήταν εκεί αν έχει υλικό που να μπορούμε να τον διακρίνουμε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν μαζί του.

(Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι με κινητά που κατέγραφαν σκηνές ή έπαιρναν φωτογραφίες. Ό, τι υλικό έχουμε βρει ως τώρα είναι μέρα και σχεδόν κανένα νύχτα)"

-->> από kaloutsiki

5 σχόλια:

spyros1000 είπε...

ΚΡΙΜΑ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΥΛΙΚΟ ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ...
ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ?
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ?

stassa είπε...

Τί καιρό κάνει στον πλανήτη Άρη; Καλό;

Laplace είπε...

φιλε σπυρο εισαι αδικος!
ναι ειναι δυνατον να τον συλλαβουν χωρις λογο!

ATHENA είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΣΠΥΡΕ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΥΡΤΩΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΠΟΥΔΑ, ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ...

hnioxos είπε...

Σπύρο μάλλον ζεις σε άλλον πλανήτη ή ηθελημένα εθελοτυφλείς. Προφανώς και οι μπάτσοι συλλαμβάνουν χωρίς λόγο κόσμο εδώ και μέρες. Προφανώς έχουν πάρει εντολές να το κάνουν αυτό για να φοβίσουν τον κόσμο και να μην κατεβαίνει στις πορείες και να λήξει όλη αυτή η ιστορία που τόσο τους έχει ξεβολέψει.
Ήμουν και εγώ εχθές στην Ακαδημίας γύρω στις 8:15 το βράδυ, περίπου μια ώρα αργότερα από την ώρα που περιγράφει η κοπέλα ότι συνέβη το περιστατικό. Η Ακαδημίας ήταν κλεισμένη και γεμάτη πέτρες, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τα δακρυγόνα. Οι μπάτσοι είχαν σχηματίσει έναν κλοιό γύρω από τη Νομική
Σχολή, οι περισσότεροι επάνω στην Ακαδημίας, αλλά υπήρχαν και πολλοί που είχαν ανέβει πάνω στο πεζοδρόμιο και βρίσκονταν μπροστά ακριβώς από την πύλη της Νομικής. Δεν ξέρω αν αυτό χωροταξικά είναι παραβίαση Πανεπιστημιακού Ασύλου. Ας μας διαφωτίσει περισσότερο κάποιος με μεγαλύτερες γνώσεις περί των Νομικών.

Εκεί λοιπόν στην Ακαδημίας, με όλο αυτό το σκηνικό του τρόμου να έχει στηθεί από την ΕΛΑΣ, εγώ με ένα φίλο και αρκετοί άλλοι άνθρωποι, που γίναμε εντέλει μια παρέα όλοι και αρχίσαμε να συζητάμε και να κρίνουμε αυτά που βλέπαμε να γίνονται, όλοι σχολίαζαμε ότι εχθές οι μπάτσοι ξεπέρασαν τα όρια σε αγριότητα. Πέταξαν του κόσμου τα χημικά, χτύπησαν κόσμο που δεν έφταιγε σε τίποτα, απλά καθόταν εκεί και παρακολουθούσε, ή απλώς πέρναγε από το λάθος σημείο τη λάθος στιγμή και εντέλει για να δείξουν και ότι παρήγαγαν έργο, προσήγαγαν όποιον τους κάβλωσε εκείνη την ώρα.

Εγώ ο ίδιος έφαγα, όχι εχθές, αλλά κάποια από τις προηγούμενες μέρες μια ροπαλιά στο κεφάλι και μερικά ακόμα χτυπήματα στην πλάτη και τον ώμο από ματατζήδες, όταν, προσπαθώντας ένα βράδυ μπροστά στην πύλη του Πολυτεχνείου να ξεφύγω από μια μολότοφ που έσκασε δίπλα μου, άρχισα να τρέχω προς τα κάτω τη Στουρνάρη. Εκεί συνατήθηκα για κακή μου τύχη με μια διμοιρία ΜΑΤ που έστριβε από τη Τζορτζ. Αυτοί λοιπόν μόλις με είδαν να τρέχω, χωρίς να έχω κάνει τίποτα άλλο και χωρίς να κρατάω τίποτα στα χέρια μου, άρχισαν να με χτυπούν. Ήμουν τυχερός γιατί εκείνη τη στιγμή οι μολότοφ έπεφταν βροχή και είχαν πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούν, αλλιώς ενδεχομένως να είχα συλληφθεί και εγώ, μόνο γιατί βρισκόμουν στο Πολυτεχνείο.
Όταν έφτασα στην Πατησίων και είχα ξεφύγει τον άμεσο κίνδυνο, πέρασα απέναντι. Εκεί ήταν μια παρέα ανθρώπων η οποία βρισκόταν μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Στουρνάρη 51, τη γωνιακή πολυκατοικία Στουρνάρη και Πατησίων που απέξω είναι βαμμένη γαλάζια. Η παρέα αυτή ήταν 6 με 7 άντρες περίπου που συζητούσαν και με κοίταζαν καχύποπτα. Ανάμεσά τους ήταν και ένας μαύρος, προφανώς μετανάστης. Επειδή εκείνες τις μέρες είχαν γίνει πολλά σπασίματα στην Πατησίων και γενικά στο κέντρο, υπήρχαν άνθρωποι που είχαν βγει μόνοι τους στους δρόμους για να υπερασπίσουν οι ίδιοι τις περιουσίες τους από ενδεχόμενες ζημιές. Υπέθεσα λοιπόν ότι αυτοί οι άνθρωποι, μερικοί από τους οποίους ήταν πολύ γεροδεμένοι και ντυμένοι με στολή εκστρατείας, ήταν απλοί πολίτες, ενδεχομένως ένοικοι της εν λόγω πολυκατοικίας Στουρνάρη 51. Κάποια στιγμή και ενώ η κατάσταση μπροστά από το Πολυτεχνείο ήταν πολύ τεταμένη, ο ένας από αυτούς, νεαρότερος σε ηλικία, γύρω στα 25-30, πέρασε απέναντι και μπήκε στην πολυκατοικία Στουρνάρη 26. Η είσοδος αυτού του κτηρίου είχε καλυφθεί με αδιαφανές πλαστικό, ενδεχομένως γιατί την είχαν σπάσει και δεν είχε ακόμα επισκευαστεί. Ή ακόμα γιατί κάποιοι ήθελαν να κρύψουν αυτά που υπήρχαν μέσα από την είσοδο.
Μετά από 5 λεπτά ο νεαρός που μπήκε στην πολυκατοικία αυτή βγήκε κραδαίνοντας καμμιά δεκαριά λοστούς, από αυτούς που έχουν απ' έξω ένα μαύρο καλυμμα, κάτι σαν καουτσούκ και από μέσα είναι καθαρό ατσάλι. Τέτοιους λοστούς χρησιμοποιεί η αστυνομία νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος. Όποιος ξέρει ας μας πει. Οι λοστοί αυτοί είναι διαφορετικοί από αυτούς που κρατούν τα ΜΑΤ που είναι από καουτσούκ νομίζω αν κρίνω από την επαφή του γκλομπ με το κεφάλι μου όταν με χτύπησε ο ματατζής. Προφανώς λοιπόν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι (και ο μαύρος;;;), ήταν όλοι ασφαλίτες σε διατεταγμένη υπηρεσία με σκοπό κάποια στιγμή να επιτεθούν. Δεν ξέρω αν επιτέθηκαν σε κανέναν,εγώ μετά από λίγο έφυγα, είμαι όμως σίγουρος ότι αν είχαν χτυπήσει κάποιον στο κεφάλι με τους συγκεκριμένους λοστούς που είδα, μπορεί και να τον είχαν αφήσει στον τόπο. Τέτοια περιστατικά συνέβησαν πολλά στην Αθήνα αυτές τις μέρες καθώς τα σκυλιά της Ασφάλειας και του παρακράτους βγήκαν στο δρόμο. Και πολλά έγιναν και εχθές στη πορεία και στα επεισόδια που έγιναν μετά.

Γνωρίζω κόσμο που εχθές ήταν στην Ακαδημίας την ώρα που συνέλαβαν το παιδί στο περιστατικό που καταγγέλθηκε. Δεν γνωρίζω αν τράβηξαν βίντεο από τα γεγονότα. Θα ρωτήσω και ελπίζω να βγάλουμε κάτι από αυτό