ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Οι καρέκλες τρίζουν

Αμέσως μετά τη σύντομη κατάληψη του studio της ΝΕΤ, ο κ. Παναγόπουλος έσπευσε να καταπραΰνει τα πνεύματα. Όλο το βίντεο εδώ.

Μέσα στον όλον πανικό όμως, δεν ήταν ξεκάθαρο προς τα που απευθυνόταν. Στον εργοδότη του; Στους τηλεθεατές; Στον εαυτό του;

Ένας διάχυτος πανικός σε έναν άνθρωπο, που προσπαθούσε να μιλήσει για δημοκρατία, βία, αυθαιρεσία, ανεύθυνους άγνωστους κλπ κλπ. Το παραλήρημα του κ. Παναγόπουλου είχε όλα τα στοιχεία των παραληρημάτων των Υπουργών που οδηγούνται σε παραίτηση.

Η μαγική συνταγή έχει ως εξής. Καταρχήν, μιλάς για «επιθέσεις κατά της δημοκρατίας». Μετά πασπαλίζεις λίγες «ανέντιμες πράξεις», και «βίαιες ενέργειες» από τους «εχθρούς της δημοκρατίας» και τέλος καταλήγεις στην έρευνα που διεξάγεται για να πιαστούν οι υπαίτιοι. Μέσα σε όλα αυτά, ρίχνεις και ένα προσωπικό δράμα του τύπου «θέλουν να με φάνε άλλα συμφέροντα» ή «έκανα ότι μπορούσα» και προσπαθείς να κάνεις έναν επίλογο για το πόσο έχεις θιχτεί. Σε όλα αυτά, τα γεγονότα και η κοινή λογική εναντιώνονται σε όσα λες, αλλά εσύ συνεχίζεις. Χωρίς την παραμικρή ντροπή.

Φαίνεται ότι η έννοια της Δημοκρατίας κόβεται και ράβεται στα μέτρα αυτών που τη σφετερίζονται χρόνια τώρα. Το κρατικό κανάλι που παρουσιάζει μονόπλευρα τα γεγονότα, απολύει άξιους δημοσιογράφους λόγω διάστασης απόψεων (Βλ. Κούλογ... γκουχ γκουχ), και κινείται δικαστικά σε όποιον αρνείται να πληρώσει το αυθαίρετο χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ, μιλάει για Δημοκρατία και καταπάτησή της!

Αυτές τις μέρες, έχουν αρχίσει και εκτίθενται όλο και περισσότεροι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και γενικώς πρόσωπα που έχουν τον πανικό στο πρόσωπό τους. Ίσως επειδή νοιώθουν ότι ξεβολεύονται σιγά σιγά. Ίσως επειδή βλέπουν ότι η Δημοκρατία, η αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, περιλαμβάνουν πολλούς περισσότερους ανθρώπους πέρα από κομματόσκυλα, βύσματα, πολιτικούς και νταήδες Ελληναράδες.

Αυτές οι μέρες έχουν μία ευρύτερη κοινωνική αναστάτωση με την οποία σαστίζουν ακόμα και οι «απλοί πολίτες». Αυτές οι μέρες, είναι του Αλέξη.

3 σχόλια:

Yellow Kid είπε...

...Τι παπάρας!

(Θέλουμε την προκήρυξη,ΤΩΡΑ! Σοβαρά, όποιος την έχει ας την στείλει παρακαλώ στο tsoglanis@gmail.com)

Ευχαριστώ.

Ανορθόδοξος είπε...

Καλά τα λες φίλε ελληνάκι...

Ο κ. Παναγόπουλος θεώρησε σωστό να κουνήσει δουλικά την ουρά και να υπερασπίσει δείχνωντας τα δόντια του (σιγά... τρομάξαμε!) το χέρι που τον ταΐζει!

Μόνο που ξέχασε οτι το χέρι που τον ταΐζει δεν είναι η κυβέρνηση άλλα όλοι εμείς, που πληρώνουμε το κανάλι του κάθε μήνα, θέλοντας και μη, με το λογαριασμό της ΔΕΗ...

hnioxos είπε...

Χεχεχε, έχει πολύ πλάκα να βλέπει κανείς τον Παναγόπουλο χεσμένο από το φόβο του να ομιλεί περί δημοκρατίας...