ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Παραπληροφόρηση στη Wikipedia

Το άρθρο της αγγλόφωνης Wikipedia για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο έχει "κλειδώσει" (δηλαδή δεν μπορεί να τo επεξεργαστεί κανείς) από χτες, μέχρι να τελειώσει η διαμάχη των συντακτών (edit war) που εκδηλώθηκε τις τελευταίες μέρες.

Έριξα μια ματιά στο ιστορικό της σελίδας, και φαίνεται οτι δυο συντάκτες ενεπλάκησαν σε revert war, με αφορμή μια αναφορά σε άρθρο από τη σελίδα του cnn που λέει οτι ο Γρηγορόπουλος πυροβολήθηκε όταν "πέταξε μια βόμβα μολότωφ σε έναν αστυνομικό, όπως δήλωσε η Ελληνική Αστυνομία" (που δεν έχει δηλώσει τέτοιο πράγμα) και μία αναφορά στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους Έλληνες διαδηλωτές που γίναν σε διάφορες χώρες.

Για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης, είναι λίγο άσχετο με το άρθρο (που είναι βιογραφικό για τον Γρηγορόπουλο, κι ενώ υπάρχει άρθρο για τις διαδηλώσεις) αλλά η "είδηση" οτι τον πυροβόλησαν τη στιγμή που πετούσε μολότωφ σε μπάτσο είναι απίστευτη μαλακία, αφού δεν έχει αναφερθεί τιποτα σχετικό πουθενά, ούτε καν από τους μπάτσους στις ανακοινώσεις τους, ούτε κι από τον ειδικό φρουρό στην κατάθεσή του.

5 σχόλια:

Yellow Kid είπε...

Αρχίζω να μην έχω εμπιστοσύνη στη εγκυρότητα της Wiki. Ελπίζω όταν όλα λήξουν να το διορθώσουν.

ATHENA είπε...

ΜΠΗΚΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΑ ΔΥΟ ΛΟΓΑΚΙΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠ ΟΨΙΝ
ΜΠΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΡΕ!

ATHENA είπε...

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣ ΓΚΡΟΥΜ (ΛΟΓΩ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΠΑΓΚΑΖΙΑ) ΙΣΩΣ ΒΟΗΘΟΣ ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ...

ATHENA είπε...

ΟΥΠΣ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΥΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η ανοησία είχε γραφτεί στο AP και το CNN και από εκεί το έχουν πάρει και έχει αναπαραχθεί σε πολλά ξένα sites προκαλώντας σχόλια του τύπου "τα ήθελε ο κώλος του μικρού", "ήταν αυτοάμυνα" κτλ. Αν κάπου πρέπει να διαμαρτυρηθείτε είναι στους "αντικειμενικούς" κολοσσούς της ενημέρωσης ή ενδεχομένως στον ανταποκριτή τους. Ανθή Καρασσάβα, ring a bell?