ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

ΕΛΛΗΝΑΣ,ΓΛΟΙΩΔΗΣ,ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ & ΠΟΥΣΤΗΣ ΜΕ 7 ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ???

Δίκη αστυνομικού για βασανιστήρια σε φαντάρο και ανήλικο



Χτές, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών (κτίριο 13 αίθουσα 3 αριθμός πινακίου 3) δικάζεται αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται πως στις 14 Αυγούστου 2002 είχε υποβάλλει δύο κρατούμενους (έναν ανήλικο 17 ετών και ένα στρατιώτη 20 ετών) σε βασανιστήρια κατά συρροή με ηλεκτροσόκ. Η δίκη είχε αρχικά οριστεί να γίνει στις 7 Ιανουαρίου 2008, αλλά αναβλήθηκε λόγω απουσίας του δικηγόρου του κατηγορουμένου Αλέξη Κούγια.

Ο αστυνομικός παραπέμπεται με βάση τη βαρύτερη και κακουργηματική μορφή των άρθρων του ποινικού κώδικα για τα βασανιστήρια με τα οποία προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστο 10 ετών και δεκαετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο Αρειος Πάγος έχει ήδη αποφανθεί επί των πραγματικών περιστατικών, τα οποία και επανεκθέτει αναλυτικά (E΄ΠΟΙΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, απόφαση 492/2007), ενώ σημειώνεται ότι:«στο βούλευμα εκτίθενται με πληρότητα, σαφήνεια και χωρίς αντιφάσεις ή λογικά κενά τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ανάκριση και συγκροτούν την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος των βασανιστηρίων κρατουμένου κατά συρροή»

Όσο για την ΕΔΕ που διενήργησε η ΕΛ.ΑΣ., αυτή αποτελεί ένα ακόμα υπόδειγμα συγκάλυψης και απαλλαγής του αστυνομικού από τις κατηγορίες αφού α) δέχτηκε ότι τα άγνωστα μεταξύ τους θύματα σφάδαζαν στο πάτωμα και παρουσίαζαν στο σώμα τους σημάδια από ηλεκτροσόκ για να συκοφαντήσουν τον αθώο αστυνομικό και β) βάφτισε το μηχάνημα που προκαλεί ηλεκτροσόκ σε ... ιδιωτικό ασύρματο που είχε ο αστυνομικός χωρίς άδεια και απλώς τον επέπληξε για χρήση μη προβλεπόμενου εξοπλισμού!


Περισσότερες πληροφορίες:

Δελτίο τύπου από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)

Τ.Θ. 60820,

15304 Γλυκά Νερά,

Tηλ. 2103472259

Fax: 2106018760




ΤΕΛΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΔΙΚΗ ΕΧΤΕΣ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ......ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ????

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΝΟΥΣΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΑ

ΒΡΩΜΕΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΕΝΑΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗ!!!
ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ?????

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το παρατηριτηριο εχει διεθνος αναστηλει την λειτουργεια του!μονο στην ελλαδα υπαρχει !με επιδοτησεις!
γιατι αραγε?
καλα για τον καφρο τον μπατσο δεν λεω,επρεπε να τον κρεμασουν
αλλα οχι να περνουμε παραδειγμα τον δημτητρα,που ειναι χειροτερος απο τους αλλους!

Yellow Kid είπε...

Ανώνυμε, κανείς δεν θέλει κρέμασμα. Δεν θέλω να πέσουμε στο επίπεδο του Ειδικοί φρουρού που πυροβολεί αδιακρίτως χωρίς να σέβεται νόμους και θεσμούς. Στην άποψη σου για το Δημητρά δεν συμφωνώ. Υπάρχει μεγάλο ποσοστό διακρίσεων σε αυτή την χώρα.

Παλούκι, είπαμε δεκτά τα χωσίματα, αλλά εσύ το ξέχεσες πρώτο σου πόστ!!! Το αν είναι πούστης ο φλοιώδης δικηγόρος, διόλου μας αφορά.

Ανώνυμος είπε...

το αν ειναι γκει ο συνηγορος του δολοφονου δεν νομιζω οτι εχει σημασια
το σημαντικοτερο ολων ειναι
πως η ζωη του ειναι σε κινδυνο απο τις απειλες που δεχεται τοσο απο αναρχικους οσο και απο τους νεους της χωρας ενω ολοι γνωριζουμε πως καθε κατηγορουμενος πρεπει να εχει υπερασπιση και δικη
δεν λέω δικαια δικη γιατι η ιδια η λεξη δικη εμπεριεχει την εννοια του δικαιου

www.arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον που λογοκριθηκε απο το καθεστως καραμανλη λογω του αναρχικου του περιεχομενου

PALOUKI LOUK είπε...

Καταρχας, ευχαριστω για το βημα που μου δωσατε. Οταν λεμε πουστης δεν εννουμε γκει, αλλα παλιανθρωπος και ολα τα συναφη....
σημερα ετοιμαζω βιντεο που μας δερνουν οι αστυνομικοι στην Ακαδημιας και ψεκαζουν ολους τους περαστικους σαν να ειναι μυγες!