ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Αγρότες

Μόλις αποβιβάστηκαν οι αγρότες από την Κρήτη στον Πειραιά.
Αμέσως έκανε την εμφάνιση τους τα ΜΑΤ.
Οι αγρότες είπαν μόλις κατέβηκαν ότι θα ενημερώσουν εισαγγελέα και αστυνομία για τις κινήσεις τους, θέλουν να πάνε με τα τρακτέρ και να κάνουν συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Αγροτικής Κατάληψης.
Για να δούμε σήμερα...

Συμπλήρωμα 3:
Τους άφησαν να περάσουν την πρώτη σειρά, τους έχουν σταματήσει στη δεύτερη, στον Αγιο Διονύση. Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι, τα ΜΑΤ έχουν φορέσει τις μάσκες. Οι αγρότες ζήτησαν να κάνουν πορεία σε μία λωρίδα, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό. (από ΝΕΤ)
Την ώρα που γράφω έπεσαν τα πρώτα χημικά!

Συμπλήρωμα 2:
Οι αγρότες καβαλάνε τα τρακτέρ και ξεκινάνε, οι κλούβες δεν έχουν φύγει.
Αγρότης δηλώνει στον Alpha, "ας μας αφήσουν να πάμε ειρηνικά μέχρι το υπουργείο. Από το να πάμε φυλακή από τις τράπεζες, καλύτερα να πάμε με αξιοπρέπεια". (από ALPHA)


Συμπλήρωμα:
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ.Παπαδόπουλος, Υφυπ.Αγροτικής Ανάπτυξης, δηλώνει ότι τους περιμένει στου Υπουργείο αλλά είναι και πρόθυμος να κατέβει και στο λιμάνι.
Τα ΜΑΤ κλείνουν το δρόμο με τις κλούβες στα τρακτέρ.
Ο Αυτιάς λέει στον υφυπουργό, "άμα τα πάρουν οι Κρητικοί, αλίμονο μας"!!!!!!!!! (από ALPHA)

Από το σάιτ της Ελευθεροτυπίας:

"Στο λιμάνι του Πειραιά τα τρακτέρ από την Κρήτη

Στον Πειραιά έφτασαν οι αγρότες από την Κρήτη, με σκοπό να πραγματοποιήσουν με τα τρακτέρ τους πορεία προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Λίγο μετά τις 6:30 έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά, τα πλοία «Κρήτη 1», «Φαιστός Παλλάς», «Λατώ» και «Πρέβελη», μεταφέροντας τουλάχιστον 1300 αγρότες από το Ηράκλειο και τα Χανιά, μαζί με 65 τρακτέρ, 137 αγροτικά οχήματα και 14 αγροτικά μηχανήματα. Οι αγρότες επιθυμούν αύξηση της στρεμματικής ενίσχυσης και σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με τα οχήματά τους που έχουν φέρει από την Κρήτη, όμως η αστυνομία ανακοίνωσε στους συγκεντρωμένους στο λιμάνι του Πειραιά ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την πορεία προς την Αθήνα εάν αυτοί χρησιμοποιήσουν τα τρακτέρ τους. Συγκεκριμένα οι αρχές ενημέρωσαν τους αγρότες ότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύει ρητά τη διέλευση τέτοιων οχημάτων στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων. Οι αγρότες αυτή την ώρα συνεδριάζουν προκειμένου να αποφασίσουν για το εάν θα συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της αστυνομίας και απλά πραγματοποιήσουν πορεία πεζοί προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια να επιδώσουν ψήφισμα, όπως ούτως ή άλλως έχουν προγραμματίσει .

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος τασσόμενος υπέρ των αγροτών, δήλωσε ότι «οι αγρότες δεν είναι δεύτερης σειράς πολίτες και το μόνο που επιδιώκουν είναι να γίνει αισθητή η παρουσία τους. Γι΄αυτό βρίσκονται εδώ με έναν τρόπο φιλικό και συμβολικό». Επίσης ο Αλέκος Αλαβάνος κάλεσε τη κυβέρνηση να είναι προσεκτική στις κινήσεις της και να αποφύγει να προκαλέσει ένταση."

2 σχόλια:

Yellow Kid είπε...

Τα ΜΑΤ έχουν αποφασίσει όπως φαίνεται να ρίχνουν χημικά αψυχολόγητα και σε οποιαδήποτε περίπτωση. Είτε, έχουν να κάνουν με πέτρες και μολότοφ είτε έχουν να κάνουν με...πατάτες!

Οι αγρότες από την άλλη θέλουν απλώς να πάνε με τα τρακτέρ τους στο υπουργείο. Συμφωνώ ότι θα γίνει της πουτάνας όταν θα βγούνε στους δρόμους, αλλά όταν υπάρχει παντού κρίση, ας ταλαιπωρηθεί λίγο σήμερα ο κόσμος συμβολικά. Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα.

Και εγώ έχω μπλέξει σε κυκλοφοριακό χάος όταν γίνεται πορεία, όπως και εγώ σε άλλες περιπτώσεις έχω βρεθεί μέσα σε κάποιες από αυτές.

PALOUKI LOUK είπε...

απιστευτη ατακα απο κρητικο μαυροπουκαμισα με στιβανια και μουστακα:
καποια στιγμη το πρωι κατα τις 9 εμφανιζεται ενας απικεφαλης καπελακιας και λεει στους αγροτες οτι δεν μπορουν να βγουν με τα τρακτερ στους δρομους και οτι εαν θελουν εχουν φερει λεωφορειο της ελ.αςς. (οχι κλουβα) και εαν θελουν να τους πανε αυτοι στο υπουργειο:
οποτε απανταει ο κρητικαρος:
ΗΝΤΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΜΩΡΕ; ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΩ ΕΓΩ ΕΠΑΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΠΑΣ?
ΕΛΑ ΕΣΥ ΝΑ ΣΕ ΠΑΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ!

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

(ΚΙΤΡΙΝΕ ΕΚΝΑ ΛΑΘΟΣ ΞΑΝΑΚΑΝΕ ΜΕ ΑΝΤ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΑΡΤΩ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΘΩΣ ΤΟ ΕΣΒΗΣΑ)